Szekeres Viktor

Bárki megnézheti a neten A bosszúállók készítőjének új filmjét

A Joss Whedon által írt In Your Eyes 5 dollárért megtekinthető bárki számára.

Hétfő este a Tribeca Film Festival keretén belül A bosszúállókat és jó pár kultikus tévésorozatot (Buffy, Angel, Firefly) jegyző Joss Whedon meglepő bejelentést tett: az általa írt és producerként gondozott In Your Eyes című filmet mindenki számára, vagyis az egész világon elérhetővé tette a hivatalos honlapon a premierrel egy időben, mindössze 5 dolláros kölcsönzési díj fejében. Ez természetesen azt is jelenti, hogy mindez a stúdiók kikerülésével történt, tehát a bevételek minden bizonnyal a készítők zsebébe folyik be, nem pedig hollywoodi mogulokat és mamutokat fognak gazdagítani.


Aki digitálisan kikölcsönzi a filmet, az a Vimeo On Demand platformján tekintheti meg, ráadásul nem csak angol nyelven, hanem spanyol, német, portugál, francia és japán felirat kíséretében is - ki tudja, talán idővel lesz magyar is. A hagyományos disztribúciós stratégiát kikerülő film rendezője Brin Hill, akinek a 2008-as Ball Don't Lie után ez a második filmje.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #1
    Végre valaki elkezdte ... olcsóbb mint egy mozijegy, és mégis több profitál belőle maga a produkció tulajdonos ... rengeteg film van amit nem feltétlen moziban kell megnézni, és legálisan csak hónapokkal később, DVD megjelenés után lehet csak otthon megnézni, ráadásul annak a díja sem oda kerül ahová kéne.