Szekeres Viktor

Úgy néz ki, nem láthatjuk moziban a tavalyi év egyik legjobb filmjét

2013 egyik legjobb filmje volt a Mielőtt meghaltam, melyet jelen állás szerint nem láthatunk.

Már meglehetősen régen kiderült, hogy itthon mozis forgalmazás kap a Matthew McConaughey főszereplésével készült, forgatása alatt a színész döbbenetes mértékű fogyása miatt meglehetősen nagy médiaérdeklődést kiváltó Dallas Buyers Club című film, erre többek között az is utalt, hogy már jó ideje volt magyar címe is, a Mielőtt meghaltam. Azonban a hazai forgalmazó, a Parlux Entertainment közleménye szerint a tervezett bemutató lehet, hogy nem fog megvalósulni, ugyanis a világforgalmazóval fennálló, az alkotás forgalmazási stratégiája kapcsán fennálló nézetkülönbség okán mégsem kerül sor egyelőre a mozis premierre.


A Parlux arról tájékoztatta a sajtót, hogy a világforgalmazó igyekszik más magyarországi forgalmazót bevonni a projektbe, így elképzelhető, hogy végül Magyarországon is mozikban láthatjuk a 6 Oscar-díjra, köztük a legjobb filmére is jelölt művet. Sajnos további részleteket nem lehet tudni, a közönség számára rejtély marad, hogy pontosan mi az akadálya a hazai bemutatónak. (A Mielőtt meghaltam egyébként még véletlenül sem nagy közönségsiker, bár Amerikában nem szerepel rosszul. Ott 20 millió dollár bevételt termelt eddig, míg a világ többi részén egyelőre nem nagyon mutatták be. )

Frissítés: Gyorsan megtörtént a forgalmazóváltás. A Parlux helyett idehaza a ProVideo mutatja be a filmet. Tehát mégiscsak lesz magyar premier.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lunki88 #3
    Tényleg ilyen jó lett ez a film?
  • MANOWAR #2
    A premier szo elirasa, vagy miert kezdunk kis betuvel mondatot? igaz?
  • qrd0xQSt2rdvnu #1
    mi az a "premer"?