Berta Sándor

A zene- és a filmipar is használta a MegaUploadot

Érdekes dolgok derültek ki a platform ellen nemrég pert indító szervezetekről. A Torrentfreak a MegaUpload adatai alapján közölt részleteket arról, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) és az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) is használta az oldalt.

Az MPAA és a RIAA egyaránt élt a portál által kínált lehetőségekkel. A két szövetség közvetve vagy közvetlenül 490 felhasználói profilt tartott fenn és a tagvállalataik dolgozói összesen 16 455 fájlt töltöttek fel a MegaUploadra. A fájlok összmérete 2097 gigabájt volt. A 490 felhasználó közül 181-nek volt prémium előfizetése és voltak olyan alkalmazottak, akik hirdetést akartak megjelentetni a honlapon vagy klipeket akartak elérhetővé tenni.

Shelina Sayani, a Warner Bros. digitális marketing-koordinátora egy 2009. januári e-mailben azt írta, hogy a társaság együtt akar működni a MegaUploaddal, azért, hogy klipeket és előzeteseket tölthessen fel. Gregg Pendola, a Disney ügyvédje 2008 augusztusában azért fordult az oldalhoz, hogy elhelyezhessék a tartalmaikat. Matt Barash, a Fox Audience Networks kiadófejlesztési igazgatója pedig 2009 februárjában hirdetéseket akart elhelyeztetni a platformon.

Ezek az információk különösek azért érdekesek, mert az elmúlt napokban előbb az MPAA, majd a RIAA is beperelte a platformot, illetve annak egykori vezetőit és tulajdonosait. Mindkét szervezet azzal vádolta meg a MegaUpload üzemeltetőit, hogy nem csupán elősegítették a szerzői jogsértéseket, hanem tevékenyen részt is vettek bennük és ebből komoly nyereségre tettek szert. Felmerült továbbá az a vád, hogy a platform fizetett a legnépszerűbb tartalmakat feltöltőknek, hogy így nyújtson növekvő kínálatot a látogatóinak és értékesíthesse a prémium előfizetéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #1
    heh