Szekeres Viktor

A vártnál is nagyobb bukás Johnny Depp új scifije

Úgy tűnik, hogy Wally Pfister visszamehet Nolan-filmeket fényképezni.

Amikor mindenfelől negatív kritikák és nézői vélemények kerültek fel a netre, már nagyjából sejteni lehetett, hogy a Transzcendens (Transcendence) az előzetes bevételi várakozásokat alul fogja múlni, ugyanis a megcélzott közönsége sokkal inkább megválogatja azt, hogy milyen filmre vesz jegyet, sokkal kevésbé fogékony a puszta marketingre. És az előzetes becslések alapján az eredetileg 30 millió dollár fölé várt bemutatkozó hétvégi teljesítmény helyett a scifi Amerikában mindössze 12-14 milliót fog termelni első három napján, hiszen pénteki bevétele még az 5 millió dollárt sem érte. Ezzel várhatóan a negyedik helyre fut be az aktuális toplistán.

Végleges hétvégi becslés persze csak vasárnap délutánra várható, de ez a start azt jelentené, hogy a 100 millió dollárba kerülő film hazájában mindössze maximum 50 milliós bevételt hozna a mozikból, így a nemzetközi piacokon kell kompenzálnia a kieső bevételt a stúdiónak. Itt pedig jó esély van rá, hiszen Johnny Depp még mindig húzónévnek számít, mind az Éjsötét árnyék, mind A magányos lovas kétszer akkora bevételt produkált Amerikán kívül, mint Amerikában. Más kérdés, hogy plusz 100 millió dollárral sem lenne nagyon kisegítve a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #10
    NEXUS6
    Izlések és pofonok, az tény, hogy én sem érzem őt ezerarcú színésznek, de van pár karakter amit nagyon igényesen alakít, az meg már ízlés dolga, hogy ez tetszik-e. Pl engem Angelina Jolie színészkedése, jelleme, filmvásznon történő megjelenése irritál speciel, ettől még baromi jó színész marad.
  • NEXUS6 #9
    Ne tetézd!
    Tim Burton rendezéseitől alapból feláll a szőr a hátamon. Amikor aztán együtt vannak az maga a pokol. És persze általában együtt vannak.
    Tim Burtonra sokan azt mondják, hogy jellemző rá valami fanyar-sötét-humor, ami elsőre úgy tűnik igaz is, csak éppen valójában semmi humor nincs bennük.
    Egy olyan ember alkotásai, aki a belső világának bemutatásába, humort próbál vinni, hogy ne legyen olyan ijesztő. Csakhogy aki látja őt valójában, az tudja, hogy ilyen mértékű sötétséghez már rég gyenge ez a humor. Mert a valóságban senki nem nevet egy temetésen, amikor elejtik a koporsót.
    Másképp kifejezve: soha ne nyomd direktbe a kretént!
    XD
  • kalapos01 #8
    akkor a rum diaries miert nem?:)

    akkor nezd azokat a filmjeit, amikben nem ilyen. remalom az elm utcaban? finding neverland? sleepy hollow? public enemies? from hell? igy hirtelen ezek mind jok voltak. persze a legzsenialisabb az ed wood.
  • NEXUS6 #7
    Dzsonny Depp-nek kb 1 jó filmje van, a Betépve. Amúgy az ő nagy színészete abból áll, hogy a helyzethez tök nem illő pofákat vág, mintha mindig be lenne tépve.

    XD
  • zetortraktor #6
    Te komolyan...? A kettő nem hasonlítható össze. A reklám az nem bevételnek számít, a szponzoráció teljesen más és a legtöbb film esetében ez abszolút nem tényező. Sok pénz? Elég ritka, amikor értelmes összeg folyik be.

    Szóval nem felesleges. Csak mivel nem tudni, hogy éppen 30 vagy 70 milliós a belföldi marketing, akkor felesleges. Ráadásul a nemzetközi marketing mértéke pláne belőhetetlen, főleg, hogy azt a helyi forgalmazók végzik támogatással.
  • Dave017 #5
    "A száz millióban a marketing is benne van?"

    Felesleges bele keverni a marketing költséget, elvégre a bevételhez sem írják hozzá azt a sok pénzt amit a filmben szereplő reklámokért kapnak például.
  • attes #4
    na majd nálunk behozzák azt a kis hiányzó aprót
  • KopaszIsten #3
    Akkor ha elérik a 100 millát, azzal még nincsenek null szaldón.
  • kalapos01 #2
    nincs
  • KopaszIsten #1
    A száz millióban a marketing is benne van?