Szekeres Viktor

Kapkodva készül a Star Wars 7

Hiába akarták a producerek és a kreatív csapat, hogy csak 2016-ban kerüljön bemutatásra a Csillagok háborúja hetedik epizódja, a Disney vezetője, Bob Iger ebbe nem ment bele, így a film még 2015-ben moziba kerül.

A The Hollywood Reporter héten megjelent számának egyik cikke szerint igazak voltak a Csillagok háborúja hetedik részéről szóló korábbi értesülések, a film valóban kissé kapkodva készül, ugyanis fentről jövő utasítás szerint mindenképpen még 2015-ben bemutatásra kell kerülnie a filmnek - az amerikai premier végső időpontja végül december 18-a lett. Mindez annak ellenére, hogy Kathleen Kenney, az egyik producer, valamint a film kreatív magja azt kérte a stúdiótól, hogy inkább 2016-ban legyen a bemutató.

Mindez azt eredményezte, hogy J.J. Abrams fogja megírni a forgatókönyvet Lawrence Kasdan segítségével, s a projekt eddigi írója, Michael Arndt távozik. Pedig Arndt a tavalyi évét szinte teljes egészében a hetedik epizódnak szentelte, írt is egy 40-50 oldalas treatmentet a tervezett filmhez, de az elmúlt időszakban más projekttel is foglalkozott, így semmiképpen sem tudta volna munkáját rohamtempóban befejezni.

A THR forrásai szerint egyébként a rendező az elmúlt hónapokban egyébként is elég autokratikus volt, s nem csak a forgatókönyvírói teendőket vette át, hanem a producerektől a castinggal kapcsolatos felügyeleti jogot is megszerezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #6
    "Félek, hogy így csak egy Bay-féle Transformers- jellegű fércmunkát kapunk, amit a CGI-vel próbálnak majd eladni, meg a fénykardos párbajjal."

    A többi részre ez nem volt igaz?
  • coolbboy83 #5
    Remélem nem lesz nagy a melléfogás - mert az nagyon rossz lenne az eddigiekre nézve, noha nyílván pénz már van belőle elég - és lesz is...
  • Wittgen #4
    Ha egy sf vagy fantasy író fél év alatt tud produkálni egy korrekt 180-200 oldalas regényt, akkor több forgatókönyvíró koop-ban dolgozva, nehogy már ne tudjon egy filmnyi forgatókönyvet kb ugyanennyi idő alatt összehozni. Bár én egy SW univerzumot oda-vissza fújó regényírót és néhány jó forgatókönyvírót (nem Orci, Lindelof, stb) odatennék, Abramsre csak a rendezést bíznám. Az a +/- 500e USD az íróknak kifizetve nem oszt, nem szoroz.
    Félek, hogy így csak egy Bay-féle Transformers- jellegű fércmunkát kapunk, amit a CGI-vel próbálnak majd eladni, meg a fénykardos párbajjal.
  • oritomi #3
    Nemhiába adott ki a disney egy bőrönd pénzt a jogokért,kell a profit oldják meg a forgató könyvet az írók ezért kapják a pénzt....
  • Bren X #2
    De jó nekünk... :-/
  • Etinger #1
    -t