76
  • manypet
    #76
    Mintha itt komcsiztál volna te is, ha jól rémlik. Kettős mérce, balos szokás. :-)
  • M2 #75
    Ez a kommunista dolog annyira beakadt nálad minden irányban, hogy képtelenség veled az értelmes kommunikáció. Így részemről téged ezentúl skippellek. Bocsi!
  • manypet
    #74
    Akarom mondani 50.
  • manypet
    #73
    "Mert gondolom szerinted az USA is már kommunista."
    Hát ha megnézem a kaliforniai, chicago-i és sok más nagyvárosi állapotokat, elsősorban a balliberális demokraták által uralt részeket, akkor nyugodtan mondható lassan kommunistának az USA is. Nem véletlenül menekülnek az ilyen területekről az amerikaiak. Ellenben régen nem jelentgették fel egymást ott sem. Mint ahogy a vidéki területeken most sem szokás különösebben. (Volt saját puskájuk, megoldották.) A balliberális nagyvárosok jellegzetessége az, amit írsz. Csak ugye jó komcsi szokáshoz híven nem tényekről írsz, hanem ferdítesz. USA-t írsz, holott az egy kurva nagy ország, 52 különböző állammal, sok szempontból más-más törvényekkel, stb. A balliberálisok meg ugye vagy szocialisták, vagy bevallottan komcsik. Szóval most sikerült ügyesen tökön szúrnod magad a példáddal. :-)

    "a kommunizmusban kiépült jelentési rendszer egy teljesen más dolog, mint a feljelentés."
    Persze, persze. Ha sokat mondod, igazzá válik. Ja nem. De a propagandátok azért tényleg is működik. :-)

    "Utóbbi például ma is van, és mint írtam, minden fejlett társadalom fontos visszacsatolási eleme."
    Ha a kommunizmust fejlettnek tartod, akkor mindenképpen. :-) Ellenben normális társadalomban az emberek előbb megbeszélik és próbálják emberi módon megoldani a problémákat, nem pedig állam bácsihoz szaladgálnak. Persze mondhatom én ezt egy komcsinak. :-)

    "Be kell jelenteni."
    Nem kell. Lehet. Persze megint mondhatom én ezt egy komcsinak. Neki bizony KELL. Kötelessége! A házmesteri lét a lényege. :-D
  • M2 #72
    De a cikkhez visszatérve: vajon a Tesla már megbánta, hogy Németországba telepített gyártást? Váltanak majd a következő Tesla gyárral Magyarországra vagy a térségre?
  • manypet
    #71
    Hát a náci SA többsége nem az eszéről volt híres. Többségük alulképzett, alacsony státuszú, egy részük bűnözői életmódot folytató nyomorék volt. De az SSnél sem az intelligenciát nézték bekerülési kritériumként, hanem a fizikumot. És mint minden balos rendszerben a fizikusok és egyéb tudósok is inkább csak szükségesen megtűrt részei voltak a társadalomnak, mint ahogy a komcsiknál is. Tudták, hogy nélkülük semmit nem érnek, de a társadalmi megbecsültségük azért elmaradt egy gyári szakmunkásétól, egy földművelőtől, meg pláne egy katonáétól. Szóval megint jártattad a szád, csak értelmes nem jött ki belőle.
  • M2 #70
    Nem szavakon lovaglás, a kommunizmusban kiépült jelentési rendszer egy teljesen más dolog, mint a feljelentés.
    Utóbbi például ma is van, és mint írtam, minden fejlett társadalom fontos visszacsatolási eleme.

    A kommunizmusban ezzel szemben beszervezett ügynökök teljes hálózata volt kiépítve, akik sokszor egymást is figyelték. A szakszervezetis, a munkásőr, a szomszéd, a kolléga... nem feljelentett, hanem rendszeres időközönként _minden_ tevékenységet jelentett. Aztán a pártközpontban döntötték el, hogy mi milyen következményekkel jár.
  • M2 #69
    Be kell jelenteni. A fórumnak van szabályzata, ami nagyjából egybe esik a normális emberi kommunikáció alapszabályaival.
  • Bruce_Willis
    #68
    MerlinW
    Hadd kérdezzem meg, kedves MerlinW.
    A büntetőpontokat bejelentésre kapjuk, vagy mindenki kap, aki megszegi a fórum szabályzatát?

    Csak azért, mert van pár ilyen Frekvency-féle barom, és replite (ezért tudom, kapom a második büntetőpontot), aki ideokád valamit, és generálja a vitát. Egyikük sem való közösségbe.



  • Bruce_Willis
    #67
    Kaptam egy büntetőpontot. :)
    Akkor ti hány büntetőpontnál járhattok? :D
  • M2 #66
    Feljelentés témában említhetném az USA-t is, mint olyan példa, ahol te minden bokorban kommunistát találnál. Ott nem csak feljelentenek, de azzal a mozdulattal rád küldenek egy csapat ügyvédet is. Mert gondolom szerinted az USA is már kommunista. LOL! :-D
  • Tetsuo
    #65
    Ennyi baromságot összehordani! Igen, már csak a nácikok hiányoztak, mint alacsony intelligenciájúak. LoL
  • manypet
    #64
    "A mai kommunistákról beszélek. Az vagy te."
    Továbbra sem én jelentgetek. :-)

    "De a régi komcsik sem feljelentettek. Kevered a dolgokat. Azok jelentettek."
    Aranyos, ahogy a szavakon próbálsz lovagolni. Komcsiknál ez is szokás.

    "A feljelentés a nyugati kultúra része."
    A feljelentés az alacsonyabb intelligenciájú egyének szintje, akik szeretnek gyűlölködni. Ment ez a náciknál is, meg minden balos horda esetében is.

    "Többek közt ezért élnek ott jobban szervezett közösségekben."
    Svájc hibás példa, mert a régi Svájc már csak nyomokban van meg sajnos. Annak idején egy eléggé kapitalista állam volt, ahol nem volt adó, és szabad fegyverviselés volt, és ezért is előzte meg egész Európát. Viszont az utóbbi évtizedekben sajnos betette oda is a lábát a balos kommunista horda, egyre másra vezetik be a különböző adókat, korlátozni akarják a fegyverviselést, meg tolják az egész szocializmust, mint a barom. Ezt hívják egyébként szociáldemokráciának, ahol a szocializmust/kommunizmust lépésenként építik ki, lassan, nem pedig egyből. Ez történt és történik Európában az utóbbi évtizedekben, és ez lett Svájc esetében is. És ez hozta el az emberek mentalitásának a megváltozását is. Nálunk sem volt anno jellemző, hogy annyira feljelentsenek az emberek. A Rákosi korszakban lett teljesen általános az a szokás, amit te is csinálsz itt szégyenszemre. Svájcban is szépen-lassan előjött ez. Mondjuk az európaiak közül a germánoknál a kollektivizmus mindig is erősebb volt, mint a többi népnél. Talán ezért vonzódnak annyira a kommunizmushoz meg a nácizmushoz is. És talán ez az oka a feljelentgetéseiknek is.
    Amúgy Észak Korea is egy remekül szervezett közösség. Látszik is az eredménye, nem? Betartatják a törvényt, mert hát így kell azt, kis házmesterem, nemde? Mondd, miért nem húzol át oda? Ott aztán úgy megy a feljelentés, ahogy álmaidban sem gondolnád. Igazán kiélhetnéd magad, otthonos környezetben. Neked való világ. :-D
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.03.08. 18:34:34
  • M2 #63
    A mai kommunistákról beszélek. Az vagy te.

    De a régi komcsik sem feljelentettek. Kevered a dolgokat. Azok jelentettek.

    Szerinted akkor Svájc tele lenne kommunistákkal? Ott ha egy seprűt az utcán felejtesz estére, holnap reggelre az összes szomszédod feljelentett. Biztos mert komcsik. Ja, nem! A feljelentés a nyugati kultúra része. Többek közt ezért élnek ott jobban szervezett közösségekben. Vannak szabályok és szempont azok betartása.
    De honnan is tudnád te ezeket, wikipédián felnőtt fotelhuszár kommunistaként?
  • manypet
    #62
    Igen, láttuk, régen is a kommunisták nem voltak képesek elviselni, hogy feljelentették őket. :-) A padláslesöprést átélt, és emiatt éhezve tengődő parasztember (becenevén kulák) valójában egy mocskos komcsi volt, aki nem bírta elviselni, hogy a rosszakarója feljelentette (a komcsiknál? :-D ). Az ÁVOs pribékek által levert veséjű csávó is aljas kommunista volt, mert nem bírta elviselni, hogy a szomszédja feljelentette. A szemét! :-)
    Kérlek, mesélj még! :-D

    Az átlagember a jobb pillanataiban néha azt hinné, hogy olykor azért csak képesek vagytok értelmesen is működni. De sajnos mindig rá kell döbbennünk, hogy ti kommunisták soha nem lesztek képesek erre. Hogy ezt a korcs mivoltot nálatok a genetikai defektusaitok, avagy esetleg valamilyen torz nevelési módszer okozta, azt talán a szociológusok meg az antropológusok egyszer majd ki tudják deríteni. De hogy hogyan lehetne ezt kezelni és legalább annyira normális emberré tenni benneteket, hogy elérjétek egy átlagos alkoholista csöves szintjét, na arra nem hogy ötlet, de szerintem remény sincs. :-)
  • M2 #61
    Mondom, hogy te vagy a helyi komcsi, azok nem bírják elviselni ha feljelentik őket.
  • manypet
    #60
    Te jelentgetsz fel másokat, nem én, komcsikám. :-)
  • M2 #59
    Már látom, hogy te vagy itt a legnagyobb kommunista. Azoknak voltak pont ezek a módszerei, mint amit te itt művelsz. Lenin szobrodat ma megcsókoltad már?
  • manypet
    #58
    "Forrás: Wiki"
    A leghitelesebb. Jobbat nyilván nem lehetett találni. :-)

    "A termelési eszközök, tehát az emberiség létfeltételeinek köztulajdonba vételével"
    A fegyverviselés tiltása gyakorlatilag a fegyver, mint eszköz köztulajdonba vételét jelenti. A liberalizmus a forrásod szerint is individualista, így a fegyverviselés egyénileg történik. A kommunizmusban meg kollektivizálják. Azaz kimondhatjuk, hogy közvetve sikerült alátámasztanod, amit írtam. Köszi.

    Ha nem bánod, adok neked olvasnivalót. Már csak hogy ne kelljen a wikipédiát linkelgetned szégyenszemre:
    https://www.amiidonk.hu/elemzes/engels-a-kommunizmus-alapelvei/
  • manypet
    #57
    Én a helyedben nem erőltetném ezt tovább. Főleg akkor, ha azt támasztod alá, amit írtam. Persze a te dolgod.
  • Tetsuo
    #56
    Igen, biztos úgy van. (Idióta szmájli)
  • M2 #55
    "A kommunista ideológia kulcsszavai ugyanúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség, mint a liberalizmusnak, de szabadságeszménye nem individualista. Az elnyomástól, a nélkülözéstől, a kizsákmányolástól mentesítő, de az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot mindenki számára biztosítani kell. Az ehhez vezető út a fennálló burzsoá struktúrák, intézmények megszüntetése, lerombolása, melyek gátolják sokak szabadságát és védelmezik kevesek kiváltságait. A kommunizmusban az egyén szabadsága nem kerülhet szembe a közösség szabadságával, egyik sem előbbre való a másiknál, mert egybeesik mindkettő érdeke. A szabadság egyaránt a közösség és az egyes ember jellemzője. Ahogy Mihail Alekszandrovics Bakunyin fogalmazott: „az én szabadságomhoz nélkülözhetetlen mindenki szabadsága”.
    A termelési eszközök, tehát az emberiség létfeltételeinek köztulajdonba vételével a kommunizmusban megszűnik a tőkének a munka feletti uralma, a kapitalista munkamegosztás, eltűnik a bérmunka, vagyis az emberi alkotó tevékenységre külső kényszerként ható minden tényező. A munka felszabadítása minőségben és mennyiségben is megnöveli a társadalom gazdasági produktivitását, lehetővé téve a szükségletek teljes kielégítését.
    A kommunizmus célja világrendszer kialakítása, elméleti nézeteiben univerzális és internacionalista-kozmopolita (ugyanakkor a kelet-európai kommunista blokk egyes államai politikájában a nacionalizmus szélsőséges formáin alapuló intézkedések is megjelentek)."

    Forrás: Wiki
  • Macropus Rufus
    #54
    felforgató lapok? Aaaz igen. Azért felforgatóak mert ott mernek mást is írni? Más nézőpontból vizsgálni dolgokat? Idegen szívű? Nem tetszik az, hogy másnak más véleménye is lehet mi? :p
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.03.05. 13:19:18
  • Tetsuo
    #53
    Biztos, hogy nem az angolból terjedt el a magyarban. Akkoriban még nem volt ilyetén anglomán a magyarság, az angolnak sem volt ekkora szerepe, mint napjainkban.
    Közvetlenül a szócikkekben (címekben) is:
    Wikiszótár.
    Wikipédia.
    Igen, valahol magyarázzák, de attól még ők is használják a kifejezést, ahogy az említett idegenszívű, felforgató lapok kulcsszava is: HVG, 24.hu stb. stb.
    A szótárakban is szerepel, szóval már megint a lexikális tudatlanságod ellenére okoskodsz...

    Az "érveid" pedig, hogy aki sorosozik, az fideszes... nevetségesek.



  • manypet
    #52
    A wikipédia éppen azt írja, hogy a faj fogalom ilyen esetben hibás. Amúgy valószínűleg a magyarra fordítás során a race fogalmat fordították fajnak, holott a faj fogalomra pl. az angolban is más kifejezés van (species). Ezért terjedhetett el a magyar nyelvben tévesen a faj fogalom.
  • manypet
    #51
    A kommunista pont azt jelenti, amit már elmagyaráztam neked, csak valószínűleg nem értetted. Pl. a kommunista ellenzi a fegyverviselést. Illetve a kommunista feljelent másokat, ha azok éppen olyat mondtak, ami neki nem tetszik.
  • Tetsuo
    #50
    Még a konzervativizmus látszatával sem vádolható Wikipédia, Index vagy a HVG is hivatkozik fajként a rasszokra. Pl.: fajelmélet, faji diszkrimináció, fajgyűlölet stb. Nincs ebben semmi rossz. A régies szóhasználat szinesíti a kommunikációt.
  • M2 #49
    A kommunista jelentésére nézz rá! Ugyanis rosszul használod: nem azokat az entitásokat jelenti, akik nem értenek veled egyet.
  • Bruce_Willis
    #48
    És mi lesz a feljelentésben, lebutáztam egy nicknevet?
  • manypet
    #47
    "Nem az érvei vagy a véleménye miatt megy a feljelentés, hanem az ide (sem) illő stílusa miatt. Vannak szabályok ugyanis."
    Semmi kivetnivaló nem volt a stílusában. A tiedhez képest meg pláne. De ismerjük a régi kommunista módszert:
    Ha van rajta sapka, akkor azért, ha meg nincs, akkor azért. Indokot mindig tudtok találni.

    "Semmi közöm a fideszhez és még soha életemben nem támogattam azt a tolvaj bandát."
    Azért sorosoztál, mi? :-)

    "A kommunizmusnak semmi köze a fegyverviselés kérdéséhez."
    Pusztán csak az, hogy minden más elnyomó rendszerhez hasonlóan ők is tiltották. Lenin első dolgai között volt.

    "pont a kommunizmusban volt kísérlet egy svájci milíciákhoz hasonló (fegyveres) szervezet kiépítésére"
    Tudod, rohadtul más a fegyveres testület, amit a párt irányít és ő válogatja meg, kinek a kezében lesz fegyver, és megint más az, mikor az embernek saját fegyvere van, amivel többek között éppen az ilyen az állam ellen tudná magát megvédeni. Persze magyarázhatom én ezt egy komcsinak, aki az emberek elnyomásában látja a jó világot...

    "Szerinted már egész Európa kommunista."
    Nem azt írtam, hogy Európa kommunista, hanem hogy a balliberális komcsik irányítása alatt van, azaz a vezetése az. De azért láthatóan jól megy a hazudozás meg a csúsztatás. Igazi komcsi szokás. Kérj majd valamilyen érdemrendet a pártodtól, legyen az bármelyik.
  • M2 #46
    Nem az érvei vagy a véleménye miatt megy a feljelentés, hanem az ide (sem) illő stílusa miatt. Vannak szabályok ugyanis.

    Semmi közöm a fideszhez és még soha életemben nem támogattam azt a tolvaj bandát. De te biztos ezt is jobban tudod.

    A kommunizmusnak semmi köze a fegyverviselés kérdéséhez. Mellesleg pont a kommunizmusban volt kísérlet egy svájci milíciákhoz hasonló (fegyveres) szervezet kiépítésére, csak itt pont az állampolgárok ellen irányult volna (úgy hívták munkásőrség).

    Szerinted már egész Európa kommunista. Látok ott némi becsípődést! :-D

  • Macropus Rufus
    #45
    "Én nem szeretem a fajok keveredését"
    hát mivel az ember egy faj ez teljesen érthető. Én sem komálom a Fehér ló fia jellegű hagyományőrző animál pornókat. :D
    Mivel az ember (az összes) ugyan ahhoz a fajhoz tartozik, ezért nehezen értelmezhető számomra az amit írsz.
    Most az nem jön be, hogy az emberek lovakkal is keverednek, vagy szerinted pl. a színesbőrűek/távolkeletiek, stb.. egy másik faj? Mert utóbbi nagyon hibás megközelítése a dolognak ui. ők is az emberi fajhoz tartoznak.

  • manypet
    #44
    "akik érvek hiányában inkább kommunistázni kezdik a más véleményen lévőket"
    Milyen érv kellene neked akkor, mikor másokat jelentesz fel??? Eleve vitaképtelen vagy, nem veszed észre? Mert ha tudnál vitázni, akkor nem feljelentgetnél, mint egy ócska komcsi házmester, hanem vitáznál. És a feljelentgetésed után még van pofád neked elvárni, hogy a másik érveljen? LOL :-)

    "Én jobboldali liberális vagyok, semmi közöm kommunistákhoz."
    - Egy kommunista pártot (fidesz) támogatsz.
    - Amelyiket kommunisták irányítanak (A vezetője egyetemi KISZ titkár volt, egyben soros-képzést kapott. A belügyminiszter MSZMP Központi Bizottság tag. A párt tele van egykori MSZMP tagokkal meg Hazafias Népfront alelnökökkel, KISZ titkárokkal, stb. Az alaptörvényét meg az írta, aki már az 50es évek Rákosi rendszerében is kommunista párttag volt, aki a 80as évek Kádár-rendszerében miniszter volt, és az 56osokról azt írta anno, hogy "hasított körmű kis senkik".)
    - Egy olyan pártot támogatsz, amelyik államosít, államilag szabályoz mindent, agyonadóztat, mint a kommunisták, szocialisták.
    - Ellenzed a fegyverviselést, mint ahogy a kommunisták.
    - Mások véleményét cenzúrázni akarod fentről irányított erőszakkal.
    - Feljelentesz másokat, csak mert más a véleménye, mint neked.
    És akkor csodálkozol, hogy kommunistának nevezlek?
    Annyi közöd van neked a liberális elvekhez, mint Sztálinnak. :-)

    "Az EU-ban soha nem lesz engedélyezve, mert kulturálisan túlhaladtuk azt a (mára primitív) fejlődési szintet."
    "Túlhaladtuk". LOL Egy balliberális kommunisták által irányított szervezetről beszélünk, nem gyanús? Micsoda fejlődés! :-) Te tényleg kommunista vagy, baszdki! :-D

    "az utóbbi időkben még ott is előkerül a fegyverviselés szigorítása! Vajon miért!?"
    Mert ott is kezd dübörögni a kommunizmus. A balliberális komcsik oda is beették magukat, és kezdik leépíteni a korábban jól működő rendszert. Azt a rendszert, ami évtizedekig kiválóan működött. Ahogy a finneknél is. Csak ugye az is rohadt kínos neked, így inkább nem is említed. Mint egy igazi kommunista. Semmi közöd nincs neked sem a jobboldalhoz, sem a liberalizmushoz. A jobboldaliak régen is meg most is támogatják és támogatták a fegyverviselést, ahogy a liberálisok is. Akik ellenzik, azok a nácik, a kommunisták, szocialisták voltak mindig is. Hitlerék, Sztálinék, a mai balliberálisok, az USA "demokratái" és egyéb balosok. Soha nem voltál te sem jobboldali, sem liberális. Egy kőkemény kommunista vagy, aki kommunista pártot támogat, kommunista elveket vall, és aki kommunista módon feljelentget másokat a véleménye miatt.
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.03.04. 09:46:10
  • M2 #43
    Nem igazán értem az olyan emberek gondolatmenetét, akik érvek hiányában inkább kommunistázni kezdik a más véleményen lévőket. Ez szerinted mit igazol? Rólam árul el valamit, vagy netán rólad?

    Én jobboldali liberális vagyok, semmi közöm kommunistákhoz. Gondolod ezen te tudsz bármivel változtatni? Vicces vagy.
    Ahogy a fegyverviselésen is feleslegesen rugózol. Az EU-ban soha nem lesz engedélyezve, mert kulturálisan túlhaladtuk azt a (mára primitív) fejlődési szintet.

    Svájcban minden katonaköteles ember marad tartalékos milíciában. A saját fegyvere maradhat nála és csak akkor hordhatja, ha a gyakorlatra megy. Akkor is külön kell elhelyeznie a lőszert és a fegyvert. Lőgyakorlatról lőszert nem is vihet ki. Több ezer éves hadászati kultúrájuk van, lokális területvédelemmel. Ennek ellenére az utóbbi időkben még ott is előkerül a fegyverviselés szigorítása! Vajon miért!?
  • manypet
    #42
    "Adok egy esélyt, hogy ezt töröld. Ellenkező esetben holnap jelenteni fogom."
    Ugyan nem nekem írtad, de jó káder vagy, látom. Csak így tovább a lenini úton!
    Küldök is neked egy jó kis talpalávalót, hogy igazán otthonosan érezhesd magad:
    https://www.youtube.com/watch?v=-WrlF5UQz0M
    :-)
  • manypet
    #41
    "Több a fegyver által véletlenszerűen okozott haláleset (baleset), mint az önvédelmi esetek száma."
    De ha te nem veszel fegyvert, akkor téged ez nem fenyeget. Szóval kár tiltani.

    "Az autóbalesetek ellen is tennie kell egy fejlődésre vágyó társadalomnak (lásd EU)."
    TÍCCSUKBE!!!

    "A fegyverviselés nem magánügy, hanem társadalmi kérdés."
    Kommunistáknál biztosan.

    "A te szép világodban az udvaron játszó gyerekeid mellett a szomszéd nyugodtan hadonászhat a frissen vásárolt automata fegyverével, amíg a saját gyepén teszi, mert a magánügye?"
    Amíg nem lő át, addig igen.

    "Az amerikai társadalom épp kifelé tart a szabad fegyverviselés intézményéből."
    Látszik is rajta. Azóta növekszik folyamatosan a bűncselekmények száma. Tudod, nem csak a fegyveres dolgokat érdemes nézni, hanem az összes bűncselekményt is. Mondjuk nektek kommunistáknak mindig is tetszett a bűnözés támogatása és az emberek lefegyverzése, hiszen ti magatok is bűnözők vagytok.

    "Ennek a folyamatnak három lassítója van: fegyvergyárak, idióta fegyverbuzik, és az előző két csoport által becsapott buta emberek."
    Meg akiknek több agya van, mint egy fakerítésnek.

    "Svájcról és a svájci emberekről a jelek szerint nem tudsz semmit, ha a témában felhozod példának."
    Lehet, kicsit többet, mint te. De látom, rohadt kínos számodra a finn és a svájci példa. Meg ugye a tények. Az a komcsiknál mindig kiverte a biztosítékot. De ahogy a régi mondás is tartja: Ha a kommunisták támadnak téged, akkor biztos lehetsz benne, hogy a történelem jó oldalán állsz. :-)
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.03.03. 19:40:42
  • M2 #40
    Adok egy esélyt, hogy ezt töröld. Ellenkező esetben holnap jelenteni fogom.
    Túlléptél pár határt.
  • M2 #39
    Több a fegyver által véletlenszerűen okozott haláleset (baleset), mint az önvédelmi esetek száma.

    Az autóbalesetek ellen is tennie kell egy fejlődésre vágyó társadalomnak (lásd EU).

    A fegyverviselés nem magánügy, hanem társadalmi kérdés. A te szép világodban az udvaron játszó gyerekeid mellett a szomszéd nyugodtan hadonászhat a frissen vásárolt automata fegyverével, amíg a saját gyepén teszi, mert a magánügye?

    Az amerikai társadalom épp kifelé tart a szabad fegyverviselés intézményéből. Ennek a folyamatnak három lassítója van: fegyvergyárak, idióta fegyverbuzik, és az előző két csoport által becsapott buta emberek.

    Svájcról és a svájci emberekről a jelek szerint nem tudsz semmit, ha a témában felhozod példának.
  • Bruce_Willis
    #38
    És azt se felejtsd el, hogy ha olyan könnyen engedélyeznék a fegyvertartást mint a USA-ban, akkor a bűnözők is könnyű szerrel beszerezhetnének fegyvereket. Ergo, még veszélyesebbek lennének a bűnözők.
    Azért nálunk elég ritka a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény. És azokat se hagyjuk ki akik szimplán seggfej baromnak születtek, és nem bűnözők. Mondjuk ilyen m.ricsi féle, csak soha nem bűnözött, de egy agresszív barom. Na az ilyenekből lenne nagyon sok nálunk is, mint ahogy a USA-ban, mindenki Rambónak képzeli magát.

    "akkor nem csak a bűnözőktől nem tudják megvédeni magukat, hanem az elnyomó államuktól sem. Azaz az állam azt csinál velük, amit akar. Mi is azért szívtuk meg a 48as szabadságharcunkat, mert nem lehetett az embereknek fegyvere"

    Meg aztán, azt sem értem, te valamiféle szabadságharcra készülsz?
    Nekem ilyen eszembe sem jutna. Nap, mint nap lelőhetnénk egy g.ci politikust, mert fél éveket kell várni egy szűrővizsgálatra. Nem tudom miért kellene nekem fegyvert fognom, és elvennem egy ember életét. Még az ilyen M2 féléket sem bántanám. Bántja őt az élet.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.03.03. 12:02:11
  • Bruce_Willis
    #37
    Értem. Megértettem néhány hozzászólással előtt is a példáidat, de maguk a példák sem győztek meg. Az amerikai kisvárosi példád, pedig egyáltalán nem meggyőző.

    Azt gondolom mint írtam, hogy a közbiztonság a jelenleginél csakis rosszabb lehet, bármelyik beavatkozás hatására. Az idegenek beköltözése a hazánkba és a fegyvertartás is csak rontana a helyzeten.
    Nem tudom, te melyik szegletén élsz az országnak, ahol félni kell a bűnözőktől, de ahol én élek, ott nagy a közbiztonság.
    Akkor szögezzük le, mindkét tábor fél/tart valamitől. Te félsz attól hogy megtámadnak, és szeretnéd magad megvédni, én pedig tartok tőle hogy megromlik a közbiztonság, ha a fentiek megvalósulnak. Félni nem félek, mert ha félnék, akkor már én is fegyverért imádkoznék.

    Részemről, annyit elmondhatok, hogy sohasem éreztem szükségét fegyvernek, hogy azzal megvédhessem magam. Sőt, gyűlölöm a fegyvereket. A köcsög amerikaiak miatt van minden filmben fegyver, és gyilkosság. Persze nem vagyok álszent, szeretem az akciófilmeket is, de belegondoltam már pár alkalommal, hogy nekem eszembe jutna egy filmbe gyilkosságot szőni? Nem. Mert nem élek meg körülöttem ilyen dolgokat. Borsodban biztosan más élet van, nem vitatom, de el tudod képzelni hogy Marika néni egy shotgunnal gyorsabb lesz, mint a fiatal életerős bűnöző, aki rákészülve, céltudatosan megy rabolni?
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.03.03. 09:05:30