• Bruce_Willis
    #37
    Értem. Megértettem néhány hozzászólással előtt is a példáidat, de maguk a példák sem győztek meg. Az amerikai kisvárosi példád, pedig egyáltalán nem meggyőző.

    Azt gondolom mint írtam, hogy a közbiztonság a jelenleginél csakis rosszabb lehet, bármelyik beavatkozás hatására. Az idegenek beköltözése a hazánkba és a fegyvertartás is csak rontana a helyzeten.
    Nem tudom, te melyik szegletén élsz az országnak, ahol félni kell a bűnözőktől, de ahol én élek, ott nagy a közbiztonság.
    Akkor szögezzük le, mindkét tábor fél/tart valamitől. Te félsz attól hogy megtámadnak, és szeretnéd magad megvédni, én pedig tartok tőle hogy megromlik a közbiztonság, ha a fentiek megvalósulnak. Félni nem félek, mert ha félnék, akkor már én is fegyverért imádkoznék.

    Részemről, annyit elmondhatok, hogy sohasem éreztem szükségét fegyvernek, hogy azzal megvédhessem magam. Sőt, gyűlölöm a fegyvereket. A köcsög amerikaiak miatt van minden filmben fegyver, és gyilkosság. Persze nem vagyok álszent, szeretem az akciófilmeket is, de belegondoltam már pár alkalommal, hogy nekem eszembe jutna egy filmbe gyilkosságot szőni? Nem. Mert nem élek meg körülöttem ilyen dolgokat. Borsodban biztosan más élet van, nem vitatom, de el tudod képzelni hogy Marika néni egy shotgunnal gyorsabb lesz, mint a fiatal életerős bűnöző, aki rákészülve, céltudatosan megy rabolni?
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.03.03. 09:05:30