17
  • sanya_
    #17
    Annyival nem gyorsabb mint amennyivel drágább mint egy Tbird-ös megoldás. Ez a jelen. Elég sok csorba eset mostanában az Intel tekintélyén nálam legalábbis. 1-2 évnek el kell telnie + 1-2 jó megoldásnak meg kell születnie(az Intel részéről), hogy esetleg újra Intelt vegyek. Megaztán nagyjából 1-2 évente fejlesztek procit :)
  • Dikkma
    #11
    Igen lehet kötözködni, minden szavat kiforgatva, csak nem érdemes. Abban a mondatban semmi rossz nincs, de ha akarod hát legyen igazad, nagyon nem érdekel, neked mi a nagyságrend.
    Hogy miért unszimpatikus az, hogy a megjelenő 2 GHz-es P4 olcsóbb, mint anno az 1.4-es megjelenésekor, és marha nagy árcsökkentéseket csinál az Intel, és olcsó a P4, azt nem értem, de rólad sokmindent elárul.
    Ha nem akarsz fejleszteni akkor nem kell, én sem fogok.
  • Dikkma
    #10
    DDR-ramos VIA chipset nagyon király lesz, sebességben magasan a Brookdale felett lesz, stabil, olcsó.
    Tehát ha 2 hónapon belül vennék P4-et, tutira VIA-s alaplap lenne, ha meg kellene várnom 2002-t a P4-el, akkor meg megvárnám az Intel DDR-es alaplapját.
    ixyon az viszont galád hazugság, hogy egy 1.7-es Xeon az 1.2-es MP-t csak MP3-tömörítésben veri!
  • ixyon
    #9
    ja. csak a via P4 csipszete a leggyorsabb. az ALI félét vagy 5 %al veri(DDR memoval) és eddig minden tesztben, amit olvastam róla, minden tesztben stabil volt, és 1* sem írták, hogy fagyott volna. és a brookdaler?l (alias i845) csak nnyit, hogy vagy 15-20%al lassabb, mint az i850 meg sokkal lasabb, mint a p4x266 mert ugye csak SDR memoval megy. és videótömörítésénél, mp3tömörítésnél(az eddigi 1etlen helyn, ahol az 1.7es P4 xeon meg tudta verni az 1.2 Athlon MPt) ott még akár 30%os lassulás is bekövetkezhet. szal hát nem vagyok benne biztos, hogy ez a csipkészlet megoldás lesz a P4nek(az i845) a p4x266 meg most be van erelve, de a pert az intel mindenképp elveszti(mint az el?z? 6 perét is a VIAval szemben...:) és akkor mindenki fog gyártani p4x266 chipseteket. addig is maradnak a noname gyártók, akik ennek köszönhet?en igen nagy piacot hasíthatnak a nyokéból, akik nem p4x266oznak.
  • Dikkma
    #2
    A cikk jó, részletes, és nincs benne semmi hülyeség. Ha vki azt mondja, igen, akkor vagy félreolvastam vmit, vagy primitív/elvakult.
  • Dikkma
    #1
    Első...