pIII hűtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Át kell dugnod a 3pines csatlakozoját egy normál tápkábelre, és azon megcserélni a 2 eret, és máris 12 helyett 5V...csak épp nincs ford szám szabályozásod.
Az kizárt dolog, hogy akkora, legyen. Láttam a képét a mistral weblapján, és az orig. 1ghz-hez járó hűtőborda, akkora kb. mint egy Globalwin wbk hűtője. Bár lehet én tévedek 😊
És hogy lehet lejjebb állítani egy ilyennek a feszültségét? És ha lejjebb állítom az elég egy pIII 1ghz-re?
És hogy lehet lejjebb állítani egy ilyennek a feszültségét? És ha lejjebb állítom az elég egy pIII 1ghz-re?
a balettpatkány
FOP38 ugyanolyan széles mint a gyári borda, nekem is az van. Én mondjuk visszavettem 5V-ra, igy a nagy borda miatt még hűt is rendesen, és a hangját sem hallani. (meghát ugye ez nem AMD, hogy FOP38-ruszki-rakéta-üzemmódban kelljen rá még tuningolva sem)
Nna sziasztok! most az a gondom volna, hogy a gyárilag mellékelt hűtő bordája túl széles és nem fér el a házamban... 😞
úgyhogy új hűtőt kéne venni, de nem tudom milyet.. szerintetek milyen hűtő volna jó egy pIII 1ghz-re? (aminek nincs széles hűtőbordája) Én első körben egy Globalwin fop38-asra gondoltam, de arról sokan mondták, hogy hangos, szóval nem tudom milyen lenne jó rá.. tudtok tippeket adni?
úgyhogy új hűtőt kéne venni, de nem tudom milyet.. szerintetek milyen hűtő volna jó egy pIII 1ghz-re? (aminek nincs széles hűtőbordája) Én első körben egy Globalwin fop38-asra gondoltam, de arról sokan mondták, hogy hangos, szóval nem tudom milyen lenne jó rá.. tudtok tippeket adni?
a balettpatkány
Net ugyehogy!!!! 😊))
Szívesen!
Szívesen!
NNa meg is van 😊
Az eredmény tényleg látványos, tunningolás mellett is (most 1.12Ghz-n járatom) a hőmérséklet még nem haladta meg a 45 °C-t átlagban meg 35-36 °C-n van. 😊
Az eredmény tényleg látványos, tunningolás mellett is (most 1.12Ghz-n járatom) a hőmérséklet még nem haladta meg a 45 °C-t átlagban meg 35-36 °C-n van. 😊
a balettpatkány
Kössz mindenkinek a tanácsokat. Azthiszem akkor hozzá is látok a műtétnek 😊
a balettpatkány
Nemtom hogy most miről beszélsz,de én arról,hogysok igényes hűtő alján van egy védő fóli ami megvédi a "tükör" simára polírozott érintkező felületet...
Egyébként az azért volt ott /remélám hogy márcsak volt/ hogy megvédje a karcolásoktól a hűtőt..
Bazze már megbocsáss!!!
Hogy lehetsz ilyen láma...hjajj bocsi..
Szal azt a gumit VEDD le de gyorsan ha nem akarod megsütizni a ropit...😊)
Hogy lehetsz ilyen láma...hjajj bocsi..
Szal azt a gumit VEDD le de gyorsan ha nem akarod megsütizni a ropit...😊)
Az a gumeszerű réteg nem kell oda. Szedd le, bár nem lesz könnyű. Visszarakáskor meg óvd ám a magot! Nekem már le van repedve egy kicsi... 😞
Kentem rá szilikonpasztát, eleve mikor beinstalláltam a cuccot, de csak nagyon vekony rétegben kentem a magra (azt mondták a Mistral-ban hogy csak nagyon vékonyan kell átkenni vele).
És még valamit nem értek (lehet ez a gond). Van valami gumiszerű réteg a hűtőn, pont ott ahol a hűtő a maggal érintkezik. Az mire jó, vagy mire kell oda?
És még valamit nem értek (lehet ez a gond). Van valami gumiszerű réteg a hűtőn, pont ott ahol a hűtő a maggal érintkezik. Az mire jó, vagy mire kell oda?
a balettpatkány
jó a gyári hűtés (nekem is az van), de szedd le, és kend át rendesen pasztával... közel 20 fokot esik a hőmérő. nekem az átlag 65 fokról 48ra vitte le a csúcsrajáratott procit. (pedig "csak" egy 450-es PIII.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Csasztok, most vettem nem régiben dobozos kiszerelésben egy PIII 1Ghz-t. Rendben működik, úgy ahogy kell, csak a hőmérsékletével nem vagyok nyugodt. Átlag 50 Celsiust mutat, legszélsőségesebb esetben pedig eléri a 60-at. Ez önmagában még nem katasztrófa, hiszen nem fagy le de a hűtés ami rajta van gyári! Tehát a obozos kiszereléshez mellékelték, pedig nem tűnik egy szar hűtőnek. Pl. iszonyatos hűtőbordamétete miatt új gépházat kell majd vennem. SZóval nem tudom gyári hűtés mellett ennyit kéne e mutatnia, és ha nem akkor ez hosszútávon mennyit árt a processzornak?
a balettpatkány