29
 • kako
  #29
  "ami többkilométernyi területet tehet még meg a szárazföld belseje felé"
  A Kilometer, mint a meter ezerszerese nem terulet, hanem tavolsag-mertekegyseg. Nekem legalabbis meg azt mondtak.
 • radical
  #27
  Jók ezek a hírek. Nyomassátok csak szorgalmasan.
 • CAD
  #23
  Szerintem mindenki csak lajikuskent tud hozzaszolni, az hogy ez a tengeren hogy mukodik senki sem tudja igazan...
 • Alamos
  #22
  Én meg annak adok igazat, aki nem azt számolja csak, hogy 1 hullám lesz akkor, és az pontosan a vulkán felől fog kiindulni. Vannak ugyanis más hullámok is a tengeren, nem csak az az egy. Így azok akár erősíthetik, vagy akár csökkenthetik a meginduló óriási hullámokat. Azonkívül az is kérdés lenne, hogy a Hold akkor épp hol tartózkodik, mert annak a gravitációja is beleszólna, még ha kis mértékben is.
  Szóval ha ezt valaki kiszámolja az összes lehetőségre, akkor gratulálni fogok neki, hogy ekkora esze volt. Így csak maximum és miminum értékekről beszélhetünk, mert az egész úgy is a természeten múlik, és nem azon hogy ki mit, és hogyan számolt ki. Azonkívül a szakemberek se tévedhetetlenek. Ők is csak emberek.
  Azonkívül érdekesnek tartom, hogy itt a közelben csak 10-12 méteres hullámokra számítanak (ez maximum 1-2000 km), míg amerika inkább 5-6000 km, ha nem több. Azalatt, meg a gravitáció is végig hat a hullámra, és nem gerjeszti azt tovább. Szóval elég érdekes, hogy hosszabb távon a hullámok magasabbak. A fizikai törvények, és az emberi tapasztalat is azt mutatja, hogy ha egy tóba, vagy tócsába valaki beledob egy akkora követ, mint mondjuk annak a tizede, akkor nem az lesz, hogy a közepén megindul egy pár milliméteres hullám, a partot, ami meg ugye 9x akkora távolságra van, mint a kő volt, ott 4-5x nagyobb hullámok lesznek, hanem végül elsimul a felszín. A hullám ereje csökken, és nem erősődik. Igaz, ilyenkor tényleg nem szokott más hullám lenni azon a felszínen.

  Na csak ennyit.
 • Mike
  #18
  Nem rossz. Drukkolok, hogy osszejojjon. Aztan majd nezem tv-n, biztos egyenesben kozvetitit a cnn, amint a viz elonti new-yorkot! :)))))
 • CAD
  #15
  Szerintem ha akkora hullamokat gerjeszt, hogy usaba 50m-s akkor, afrikanak is kell kapnia, barmerre is van a vulkanhoz kepest... nem elnek egy szigeten sem ami amerika es eme vulkan kozott van (vagyis hogyne elnek, de jopar a sziget nyugati oldalan ;>)
 • Alien!
  #3
  Meg jól is jönne nekik egy kis víz....