1651
Szerintetek szenved a metál / rock zene itt Magyarországon ???
-
coda #1251 én se azért hallgatok annyi "klasszikust" mert belémnevelték... egyszer egy kocsmában ültem ahol éppen doors szólt, kibaszottul megteccet és akkor kezdtem el érdeklődni igazán az ilyenfajta zenék iránt. előtte inkább metál t halgattam de azóta meg vhogy teljesen megfogott a 60as 70es évek zenéje, szóval senki sem mondta hogy hallgassam meg.
alteros vagy e vagy rocker? sztem mondd azt hogy te TE vagy. pont ezért mondtam hogy nem szeretem ezeket az elnevezéseket. -
#1250 és inkább legyen vki "kötsög rocker" mint ilyen gecci drogos disco-s patkány állat! -
#1249 figy. én azt tartom rockernek aki rockot hallgat
rapper meg rapet hallgat
az meg aki bőr cucc , sok pia, meg hasonlók az a kötsög rocker :))
de azokkal sincs semmi bajom se -
#1248 húha, most akkor a ki vagyok én rovat megy?
akkor van egy kérdésem. nos, engem soha nem képzett ki senki a rockzenére, csak úgy hallgatgattam, soha nem volt ott mögöttem valaki, aki azt mondta, hogy ezt mindenképp hallgasd meg, mert nagyon jó. ennek megfelelően nem is hallgatok túl sok "klasszikust", csak ami a kezem ügyébe került.
megmondom, hogy én nekem melyik eggyüttesek a kedvenceim, és remélem, hogy analizálja majd valaki, mert nekem kimaradt az életemből az a neveltetés, aminek folytán egyből meg tudnám mondani, hogy mi milyen zene. (múltkor is csak néztem valami honlapon, hogy az egyik kedvencem melodic speed metalt játszik. iigeen??)
na a lista: rhapsody, blind guardian (+demons&wizards), nightwish, nagy kedvencem a sonata arctica, és gyakorlatilag gyerekkorom óta a guns n roses. emellett hallgatok még limp bizkitet és linkin' parkot is (szinte hallom, ahogy néhányan felsírnak :D). bár utóbbinak csak az első albuma ért valamit, előbbit meg nem ismerem igazán, csak egy-egy számot. ha még hozzáteszem, hogy szeretem az ákos számokat is, akkor gondolom már senki nem tudja, hogy ki vagyok. de azért én felteszem a kérdést: ki vagyok én? csak érdekelne, hogy mit mondjak, ha valaki megkérdezi, hogy milyen zenét szeretek. mostanában azt szoktam mondani, hogy fantasy metalt (ebben benne van a melodic hard-tól a neosymphonicig minden), de az nem igazán fedi le. egyáltalán alteros vagyok vagy rocker, esetleg valami más? nagyon nem vagyok otthon ezekben az elnevezésekben. -
coda #1247 nem is mondtam hogy te rocker cuccban jársz, csak úgy általában beszéltem arról hogy manapság ha vki fekete cuccban megy végig az utcán az beskatulyázzák rockernek. vagy ha mondtam is nem rád értettem, szóval bocs. csak meg akartam tudni hogy te miért tartod magad rockernek. én is rockot és bluest hallgatok de nem tartom magam rockernek. mondjuk nagyon sok féle zenét hallgatok
a 60as 70es évek öregjeitől: Led Zep, Deep Purple, Black Sabbath, Ten Years After, Doors, Jimi Hendrix, Jethro Tull és még sorolhatnám a mai zenékig mint Pearl Jam, Hellacopters, Anathema, Alice In Chains... de most éppen Janis Joplin t hallgatok. -
Gandibá #1246 Én is szoktam kritizálni mást a ruhája miatt és ez baj, mert nem a ruha teszi az embert. De erről már kezdek leszokni.. a lényeg a zene, más nem számít. -
#1245 akkor most en mi vagyok
tobbnyire rockot halgatok - az oldie rocktol (ersd a hatvanas hetvenes evek deep purple, black sabbat, uriah heep, sot smokie, jetro tull... tol a mai mindefele stilusik), de meghalagatok mast is (nem azert, de ha nem tudod, milyen mas zenek vannak, akkor honnan tudom, hogy nem szeretem). most peldaul ir zenek mennek vagy othon regi bakelitek :)
tehat hova skatulyaztok be :) -
#1244 A rockerek PVC dzsekiben járnak, hosszú, csapzott hajuk van, elmennek még a legtrébb koncertre is, isznak, és pénzt kunyerálnak koncert előtt cigire és piára. Ezzel szemben a METALOS csupán annyit jelent, hogy metal zenét hallgat, méghozzá tudatos módon. Nem azért, mert "Deijesztőennézki Denifilc azon a pólón" vagy "MarhajóezaszléjermeraPetiisazthallgatja".
Azt mondják, a "rokkerség" az egy életforma. Aztán persze, amikor megkérdezi az ember, hogy mit is értenek ez alatt, akkor csak pislognak, ők maguk se tudják. A rockerséget az ember kinövi, de a zene szeretete megmaradhat...
Ha nem növi ki? Na ott kezdődik a baj. -
#1243 bazzeg
hol írtam hogy rocker cuccba járok ????
egy db rocker polóm van :))
de én rockernek tartom magam mivel:
rockot hallgatok, mást nem szeretek hallgatni
ennyi
szal nesójábe! :)
vág? -
coda #1242 most olvastam csak ezt az érdekes beszélgetést és csak annyit szeretnék kérdezni hogy te miből gondolod hogy rocker vagy? vagy tulajdonkéépen mit is jelent az hogy vki rocker? sztem az egyik legnagyobb baromság ez a hülye beskatulyázás... "Fekete cucc van rajtad? Akkor te rocker vagy!" a szimatszatyor neve felénk már csak rockertatyó:Pff de ahogy észreveszem ez egész rockerság akkora divat lett mostanában... a sok sok ember felvesz egy zenekaros polót, lehet hogy nem tudja hogy mi van azon a polón, de azér ő most már rocker. nekem alig van fekete ruhám de rockzenét hallgatok, most én akkor mi vagyok??? múltkor beszéltem vkivel a chaten és kibaszottul felhúzott azzal hogy elkezdett kérdezgetni hogy milyen zenét hallgatok, majd miután válaszoltam azt a következtetést vonta le hogy én egy rocker vagyok és biztos fekete cuccokban mászkálok, mikor mondtam hogy nem akkor meg el volt csodálkozva hogy az hogy lehet, aztán benyögte hogy neki 4 napja van hogy eldöntse hogy rocker legyen e vagy diszkós... nah itt befejeztem e beszélgetést
nah szóval csak meg akarom tudni hogy mi is az a rockerság... eddig annyit tudok hogy fekete cuccokat kell vásárolnom magamnak. segítsetek még! mit tegyek hogy ROCKER lehessek?! minden vágyam... bár már így is mindig azt hallgatom a buszon hogy ott a hülye rockos...
lehet hogy elég hülye az irományom de már fáradt vagyok úgyhogy bocsásatok meg -
#1241 Ja a klipet a nirvana szmelsz re értettem :) -
Gandibá #1240 DC.. -
#1239 Sziasztok
Iced Earth mp3-akat keresek !
Tudna valaki segíteni ?
[email protected]
kösz. -
Gandibá #1238 Hát vazz, ha DH nem death/thrash akkor összesz@rom magam! -
#1237 a teljes lista nincs meg vkinek ?? -
#1236 csak azt nem ertem, hogy miert nem inkabb a we are the champions? az olyan himnuszosabb... -
#1235 érdekes lista.. de queen az tényleg ott van -
#1234 nem láttam..
juróp-é mekvan meg a bohém rapszódijáé is
we will rock you csak egy emlék koncert felvételem van..
szal. :) -
#1233 kvín sztem is jó, azzal egyet értek, meg a juróppal is.
az meghogy népszerű.. talán a klippben szereplő vénembernek köszönheti :DD meg a pomponos lányoknak -
#1232 figy.. nem én állítottam össze.
de queen az télleg nagyon jó volt! -
#1231 de a legnépszerűbb, az biztos -
#1230 azért nirvanától lehet hogy nem a szmelsz a legjobb szám ? -
#1229 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, hatalmas nosztalgia ez a M O B Y D I C K - A T O M T Á M A D Á S ! ! ! ! ! -
Kou #1228 "Akkor fogalomzavarod van :)"
LOL most ezt így te sem gondolod komolyan;) -
Gandibá #1227 Én meg készülök Opeth koncira, most hallgatom végig az összes lemezt :D -
#1226 na, megvan a jegyem a Sick of it all-ra -
#1225 queen azé odabasz :)) -
#1224 mikor vagy fent ?? -
#1223 Minden idők legjobb rock „himnuszai”
2004.02.07. 20:15
Queen
A Queen együttesé lett minden idők legjobb „rockhimnusza”.
A We Will Rock You valóban számos sportesemény alásfestő- és diadalittas ünneplések alapzenéjeként szolgál, így első helye mindenképp megérdemelt, még akkor is, ha ily komoly vetélytársakat győzött le.
Elsősorban egyébként önmagukat, hisz a második helyen a szintén Queen sláger, a Bohemian Rhapsody áll. Harmadik lett a Nirvana a Smells Like Teen Spirit-el, míg a Europe nagy sikere, a Final Countdown a negyedik helyre volt elég.
Az első tízben megtalálható még Tina Turner, Bon Jovi és a Survivor is.
Az első öt helyezett:
1. Queen – We Will Rock You
2. Queen – Bohemian Rhapsody
3. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
4. Europe – The Final Countdown
5. Bon Jovi - Livin' On A Prayer
-
#1222 Jó Smici, de akkor engem légyszi rakj be barátok közé, mert szeretnék veled dumálni - Szabolcs@18@Pécs :) -
Gandibá #1221 Én Opeth, Finntroll és még Summer Rocks-on a Testament napra biztos megyek. -
Gandibá #1220 Akkor fogalomzavarod van :) -
#1219 uhh, hogy én idén mennyit fogok elbaszni koncertekre, bele se merek gondolni, minimum Sick of it All+Soulfly+Finntroll, aztán Sziget, esetleg Summer Rocks... jargh -
Kou #1218 "death/thrash"
Maradjunk a hardcorenál:PPPP -
#1217 hejjj asszem már megvan mit fogok tőteni ;] -
Gandibá #1216 Hidden Hands Of A Sadist Nation albumot ajánlom, BITANG! :D -
#1215 hát nemtom.. az a baj hogy lusta vagyok elkattintani magam DCig ;] -
Gandibá #1214 Darkest Hour az death/thrash fajta muzsika. -
#1213 hehe én se nem ismerem se nem vagyok nagy koncertes típus -
Gandibá #1212 Menni kéne, de nincs már lém mert Opeth jegy megcsappantotta a tárcámat :)