87
Az ideális játékgép
-
#34 Végül is megér, tényleg. Vagy, az arany középút: 1,2 és felhúzod 1,4-re :)
by kbb -
Anee #33 szerintem az 1.4es TB megér +10000felárat -
#32 AZ MX-re gondoltam a fill-rate-re illetőleg.
by kbb -
Anee #31 csak a szorzót nem lehet állitani csak fsb -
MuldR #30 Mathias: Az ASUS A7A266 NAGYON stabil, es az ASUS szerint Minimum 25 % al tulhuzhato. Persze minnel jobban huzod, altalaban annal kevesbe stabil. Egyesek szerint az AMD chipsetes alaplap stabilabb (A7M a jele azthiszem) Szerintem viszont nem eri meg az arkulonbseget. -
Anee #29 hát a GTSnél pont hogy gyengébb a fillrateja.
Maxnél jobb de ott a 64bites dd a gáz -
Mathias #28 Tomi légyszi irj milyen az Asus alaplap én is fontolgatom a megvételét. Mennyire stabil? -
#27 Mondanak neked azok a szavak valamit, hogy képminőség? 32 bit sebességvesztés nélkül? EMBM (Enviormental Bump Mapping), Cubic mapping, Soft shadow, HyperZ, Carisma Engine, PIXEL TAPESTRY, ect, sorolhatnám, ja nem mossa a textúrákat.
Egyébként meg a fill-rate-je is több, ha már itt tartunk. Elemében jobb. Szerinted mi a faszább, ha van 120 fps-ed és egy mosott 16 bites textúráid, vagy 100 fps-ed és 32 bit, + még az a sok future? Mert ha ilyenre nincs igényed, akkor maradj csak az mx-nél...
by kbb -
harcu #26 AZ, hogy az MX-nél jobb az Radeon SDR, ez nem nyilvánvaló számomra, legalábbis a tesztek szerint a DDR van kb egy szinten, vagy kicsivel magasabban az MX-nél. Az SDR viszont lassabb, mint a DDR. Az MX-ek ár/érték aránya verhetetlen. -
#25 De egy MX-nél meg már röhögve jobb egy Radeon SDR, ezt akár te is beláthatod.
by kbb -
#24 Akkor V7100, na jó! :) -
#23 De nem érted, teeee, hogy nem akar kidobni viedeokártyára 50 rugót???!
:D
by kbb -
#22 Ja, és ATI helyett ASUSV7700 :) -
#21 Tomi, hehh, de ha nem lesz jó nem kell szidni minket! :D -
#20 Ez így pont jó!
Ajánlom a DDR-es radeont.
Illetve egy IBM DeskStar wincsit, a legjobbak a kategóriában.
by kbb -
Tomi13 #19 Nos nem tudom kit érdekel,de leírom,hogy segítségetekkel milyen gépet is állítottam össze.
alaplap:Asus A7A266
proci:Thunderbird 1 giga/266
memória:256 ddr/2100
videókártya: asszem Ati radeon 32 sdr vagy ddr (ezt még nem tudom)
vinyó: 20giga maxtor/7200 rpm
monitor:17" MAG XJ770
Hát nagyjából ennyi.
Köszi még1szer mindenkinek,külön köszönet KBB-nek és Petyusnak az infókért.
Tomi
UI:Ha valakinek bármilyen hozzáfüznivalója van a konfiggal kapcsolatban,szivesen halgatom -
#18 jo a gts is.olcsobb es gyorsabb mint a vivo.Mellesleg az nvidianak van normalism driver tamogatasa. -
#17 MuldR: kösz a hozzászólásodat, mostmár véglegesen eldöbtöttem, hogy A7A 266 lesz, DDR rammal.
Videókártya... hmmm... ezt a VIVO ATIt nagyon dícsérik, én eddig ASUS V7700ben gondolkodtam, de lehet ATI lesz. Persze GeF3 mindent lenyom, de arra nincs keret. :( -
harcu #16 Radaon SDR-t azonnal ki lehet dobni, és helyére csakis és kizárólag Radeon DDR LE-t kell venni. Szoftveresen kicsit le van butítva, de 5 perc alatt 22-23 nettóért egy Radeon DDR feszül a gépedben, mindezt szoftveresen!!! Nekem is ilyen van. Amúgy rakj a gépbe egy Abit KT7-E, vagy Asus A7V-E-t, ha KT133E a chipsetjük (Az elsőé biztosan az, a másodikat nem tudom pontosan - lsd másik topic). Ezeket is simán lehet húzni, és stabilak. Prociként kell legalább egy egygigás, aztén a többi már ízlés kérdése. -
MuldR #15 Az AMD-k hez NAGYON jo a Soltek. Nekem Soltek SL-75KAV-X -em volt. Nagyon jo az a lap. Fajt a szivem mikor eladtam (meg annak a haveromnak is, aki 1 hettel elotte vette meg az Abitot. Azota is sajnalja hogy nem vart a Soltekemre. Viszont a masik haverom (akinek eladtam) az azota is majd el elvez a gyonyortol:))
Most ASUS A7A266 om van. Sokan lefikazzak az ALiMAGik Chipsetet. Szerintem nagyon jo. Iszonyat stabil a gepem, raadasul ASUS-ek szerint 25 % al garantaltan huzhato.
Proci: az az igazsag hogy a 850@933 as Tundi es az uj 1,2 Tundi kozott nem latok kulonbseget. Duront ne vegyel. En azt mondom vegyel egy 850 es Tbirdet, grafit, es adj neki 266 os FSB-t, a szorzot meg vedd visszabb (Ha felsz a tuningtol akkor vedd meg az AMP-nal (www.amp.hu) ok ingyen megtuningoljak neked, beallitjak az egeszet, es meg olcsok is (es nem bukod el a garanciat sem :P)
Ha semmikepp sem akarsz tuningolni akkor 1GHz TBird (De figyelj ra hogy 266 os FSB-n mukodjon!!)
Videokartyanak en is a Radeon LE-t javasolnam. Nekem Radeon 64 DDR VIVO van, es GYONYORU! Isten ez a kartya.
arak netto/brutto
ASUS A7A266: 34789 / 43486
AMD Thunderbird 1000 Mhz 266Mhz 22900 / 28625
Ez meg csak 72 000 Brutto. Es tudod benne hasznalni a regi SD ramokat. Ha meg majd upgradelni akarsz ebbe belemegy a DDR ram. (NEM LEHET OKET MIXELNI vagy SD vagy DDR!)
A Voodoo -d egy hatalmas fek lesz! Mintha lenne egy Ferrarid es allandoan behuzott kezifekkel jarkalnal (mikor megvettema Soltek+850@933TBirdet nekem is a Voodoo 3 2000 maradt a gepbe, mert 2 hetet kellett varnom mire beszereztek a Radeont. Iszonyuan visszafogja a gepet! -
#14 Gyertek ti is a Trefort Hardware szobájába!!
by kbb -
#13 Nem vagyok otthon a DDR-es Socket A-s lapokban, de a VIA KTA133A-s chipsetes alaplapok közül tuningra tudom, hogy az EPoX 8KTA3+ a legjobb, nem véletlen vettem ezt. Ja 150-es front side bus meg se kottyan neki...
by kbb -
#12 WBK 68-at én is ajánlom. Árban is jó... -
#11 Tomi: figy, én is pont most akarok gépet venni, én is AMD-t, csak én többet szánok rá, meg ilyen finomságokat is akarok, hogy ASUS V7700 vid.kártya, SB Live, stb.
Eddig én csak Intel gépeken nyomultam, és ASUS CUSL2 rulez volt... ezért csodálkozom, hogy aki ért AMD-hez, miért Soltek-et javasolja... pedig sokan javasolják. Én ASUS A7A266 gondoltam, ez ALI chipsetes ugye, és DDR-foglalata is van, meg SDRAM is... erről van valakinek véleménye? Vagy mondjátok meg, melyik a legjobb SocketA alaplap? Illetve a legjobb ASUS SocketA alaplap! :)
Tomi: Duront semmiképpen se vegyél, szerintem 1GHz Tbird király lenne neked. A húzás miatt ne aggódj, nem egy őrdöngősség.
A legjobb AMD/tuning boltok pedig:
www.neuro2000.hu
www.silvercomp.hu -
#10 ok.
GlobalWin WBK68. Olyan 1 - 1,1 GHz-ig ajánlom biztonsággal. www.kellytech.hu Itt meg is tudod nézni.
Nekem a nagytesója van, a WBK38, ez ugyan az a borda, de nagyobb ventillátor pörög rajta, de ez kb olyan mintha állandóan porszívóznék benn a szobámban :)
De a WBK68 már egy kisebb ventillátor van a brutális bordákon, és ez szinte hangtalan. Ezt ajánlom neked. De ha feljössz a trefortra, megtalálsz a Hardware szobába, ott leszek még egy ideig.
www.trefort.hu
by kbb -
Tomi13 #9 KBB:Thanks! Akkor csakis Tbird,asszem abit KT7a-val.Még nem tudom mekkora lesz a Tbird,majd meglátom mekkora lesz a pénztárcám :)
Ja még valami :)
Milyen hűtőt érdemes a Tbirdekre venni? Lehetőleg valami kevésbé hangosat ajánlj. -
#8 NOP
Nos, a duron. 192 cashe, ellenben a TB-vel, őneki 380 körül van, és az L2 neki teljes sebességű, duronnak fél.
Figyi, ne vegyél duront. Ugyan annyiba kerül egy azonos órajelű TB!!! KOMOLY!!! Egy 900 duron 21, mígy egy 900-as TB ugyan csak 21. Nézd csak meg: www.mistral.hu
ATI Radeon-t itt néztem: www.depo.hu, de itt van a cég:
Céginformáció: E-Connect ONLINE SHOP
E-Connect ONLINE SHOP
R Design volt, E-Connect lett! Csak a név változott, kínálatunk, kedvező árunk, telefonszámunk és üzletünk helye a régi! Új a domain név: http://www.e-connect.hu és információs e-mail címünk: [email protected] . Várjuk minden kedves régi és új vásárlónk érdeklődését, megrendelését.
Hitelkártya elfogadása a Depoban:
Utánvételes fizetési lehetőség a Depoban:
Szállítás futárral:
Szállítás postai úton:
Átvétel a forgalmazó boltjában:
Ingyenes házhoz szállítás Budapest területén: 80000 Ft nettó megrendelés felett.
Üzletek:
1135 Budapest, Jász utca 71
Telefon: 412-02-70; 06-20-3965503
Nyitvatartás: H-P: 10-18
by kbb -
Tomi13 #7 KBB: Köszi a kimerítő hozzászólást,igy már sokkal könyebb választani.És neked mi a véleményed a 850-es duronról?Tudom,hogy 80-at írtam,de ha meg lehet úszni olcsóbban nekem annál jobb. :)
A videókártyáról meg majd keresek valami tesztet,leírást.Ja ennek az üzletnek amit írtál van web oldala? -
#6 Az előbb úgy értettem, hogy nem az EPOX a szar olcsó, hanem az az ellenpélda.
by kbb -
Tomi13 #5 stefa:És mi lenne ha a TB 1G helyett duron 850-et vennék?Most nagyon olcsón (12.900) lehet kapni.
Egyébként ti melyik üzletet ajánljátok?Eddig az Aqua-nál vásároltam. -
#4 Pheel:
Én nem akarlak leugatni, de figyi, nem erőszak a disznótór. MEgveszi az AMD procit és szépen járatja alapórajelen, én meg a pofájábaröhögök a 900-as TB-el, 7,5×148 = 1110 Mhz, 300 Front Side Bus-al, 148-as Memóriasebességgel. Ennyi.
Tomi13:
HA nem akarsz húzni, akkor egy olcsó sz*r is jó, de én alaplapban nem ismerek tréfát:
EPoX 8KTA3+, ez alaplap, nekem is ez van, csak ez még Raid vezérlőt is tartalmaz, az enyém nem. Húzásra 5-ös, de persze te nem akarsz húzni, de igazán jó alaplap ezen a téren csak olyna van, amivel lehet tuningolni is, vagy a SOLTEK SL65DRV is egész jó vétel, ez 42 körül kapod, ABIT KT7A-RAID 41 rupesz, ALAPLAP EPOX 8KTA3PRO 45, és a Raides 54.
Én csak a sima EPoX-ot ajánlom, ha nincs legalább kettő gyors winyód, akkor meg minek a raid. De ezt a Mistralnal néztem, a Hertanal 42-ért vettem egy hónapja.
Tehát mondjuk azt, hogy 45-ért veszel egy jó alaplapot. Itt ne sajnáld a pénzt, ha veszel valami sz@r tomatot, akkor évekig nyögheted a zsugoriságodat.
Processzor:
Ha nem akarsz tuningolni, akkor 266-os bus-frekvenciásat vegyél, mégpedig 1,2-es TB már megvan 35-ért, áfa tréfa. ÉS ki is jöttél 80 ból, egy fullos alaplap és egy király proci.
Video: Hadd ajálnjak neked videokártyát:
ATi Radeon SDR
Igaz nem gyorsabb mint a Gef 2, de az MX-ekkel így is versenyben van, és néha még ő is nyer. Nagy előnye, hogy SOKKAL szebb a képminősége, mint a Gef 2-nek, és SOKKAL több future-t tartalmaz, mint az MX-ek, ja és megkapod az MX áráérrt
-Connect ONLINE SHOP 1 nap 23.760 29.700
Itt megkapod nap alatt netto bruttó ennyiért a krátyát. Megérti az a plussz 3-4 e forintot, hidd el.
by kbb -
#3 Ha nem akarsz húzni, akkor minél gyorsabb P3.
AMD meg akkor, ha húznád, de már látom mennyire le leszek ugatva megint... -
Tomi13 #1 Sziasztok!
Bocs hogy ezért új topicot nyitok,de a régi P1-es gépem megérett a cserére.Az érdekelne,hogy szerintetek milyen konfigot érdemes most venni.Én főleg AMD-ben gondolkodtam,mert az olcsobb,de minden véleményre kiváncsi vagyok.Szóval alaplap+procira olyan 80 körül gondoltam max,főleg ez a két dolog a lényeges a többi cucc már ki van nézve (monitor,vinyó,stb.)
Ami még fontos,hogy nem akarom húzni a gépet,valamint a régebről maradt voodoo 3 2000-es videókártyám szeretném belerakni.Mások már tanácsolták itt,hogy érdemes lenne azt is lecserélni,de szerintem annak anyagi akadályai lesznek :(
Szóval ötleteket várok alaplap+proci vételre,előre is köszi: Tomi