IBM Blue Gene: hamarosan 1 petaflops-os teljesítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TothLaci
Végül is csak sikerült nekik...

Szerintem így lesz hamarosan csajom is 😄
Azért az a 7 év elég húzós lenne...

Vajon mi is történt még 2001-ben? Hát... számomra még nem sok minden.
vagy fél másfél éve volt, hogy haloottam, emlékem csalhatnak. de az, hogy az IBm mibõl él, arról én a helyedben nem nagyon beszélnék. az ibm most 1 hónap alatt belehúzott, és olyan 20%kkal nõtt a részesedése az általában csökkenõ szerverpiacon... szal ha mozdulni akar, akkr mozogni fog. 1 alvó óriás. nem kakar csinbálni semmit, de ha akarna, nem igazán lehetne megállítani. csak minek csináljon? jó neki így is. bár most jön a Pover4 procija, 2 db. 1 Ghz fölötti maggal 1 prociban, mind2 magnak 2 FPU meg 2 IU... szal ezzel valami állatinagyot fog robbantani. úgyláccik betelt a pohár a SUNnal😊
Na ne röhögtess!
Méghogy, ha akarná simán lesöpörné...
Miért mit gondolsz honnan van a tõkéje? Onnan, hogy chippeket gyárt Inteléknek, meg társaiknak. Meg, hogy bérbe adja a technológiáit, de egy kicsit nézz már utánna, hogy a 0.13 micronos technológiája fejletlenebb, mint a TSMC-nek. (Azért mondom, hogy fejletlenebb, mert ugyanazt duplaanyiból képesek megcsinálni.) Ugyhogy mostmár fõleg a szervereibõl, a merevlemezekbõl, meg a tech licenceibõl él a cég.
Az meg amit a fehérjékrõl mondtál megint eléggé gyanús nekem.
A génprobléma szerintem abban rejlik, hogy hiába azonosították, a géneket a DNS-en belül, még nem tudják, melyik hogyan hat a teljes emberi szervezetre. Ezért tudtommal inkább ezt próbálják kitalálni, nem azt, hogy hogyan lehet vízfejû gyerekeket létrehozni. Azaz pont fordítva mint amit te mondtál, nem megmondják, hogy mit szeretnének, és a gép kiszámítja mit kell módosítani, hanem megmondják, hogy milyen gént módosítanak, és a gép kiszámítja, hogy mi lenne az eredménye egy élõ szervezetben. Az amit te mondtál még nagyon messze van, és nagyságrendekkel bonyolultabb.
nem mind1 neked? semmi közöd hozzá. és ha nem azt csinálják akkor meg mi bajod vele? örülj neki, hogy vakkanatanak, és nem titkolják el 1 ilyennek a létezését
akkor most ismertetem a génproblémát, amit meg akartak akkor olyan másfél éve oldani vele, ami miatt elkezdték gyártani(ja, és akor mintha az EV7es alhákról gagyogtak volna, nem nagyon hallacik hihetõnek az ibm+alpha páros)szal akkor arrak akrták használni, hogy beletesznek 1 komplett emberi génkészletet, az szimulálja az embert. õk megmongyák a gépnek, hogy õk azt akarják, hogy az 1mber feje, és az agya 10 éves korában 2*esére nõjön, akkor a gép memondja, milyen géneket kell megváltoztatni, hogy 10 éves korban az agy térfogata 2*akkorára nõjön. és akkor megint leszimulálja az egész embert, és kijavítja a keletkezett hibákat, és akkor megint, és megint, és ezt addig csinálta volna, amíg nem kel a végeredménynek megfelelõ génkészletet.

és az IBMrõl meg csak annyit, hogy szerintem ha akarná, kb. 10 évébe telne, hogy az inbtelst, az amdt, a sunt, meg a compaqot,meg az SGIt lesöpörje a pályárólll.... félelmetesen tõkererõs, és olyan technológiái vannak, mint a az ufoknak... csak annyit kéne, hogy 4 év alatt megterveztet 1 olyan procit, ami mindent összever(ami nem volna lehetetlen, anyagi háttere feneketlen) és akkor asszongya MSnek, hogy itt lesz ez a proci, és állatinagy baj lesz, ha a vindoz nem fogja támogatni, mire kijön, mire kijön, DX8 meg minden megy alatta, és halombaveri az intel, eg az amd cuccokat... szal az ibm azért még mindíg a kék óriás, a microsoftot semigazán nevezném vele 1 súlycsoportban lévõ cégnek.
ja. csak a baj az, hogy errõl a géprõl már másfél, vagy talán még 2 éve is hallottam, csak akkor még a globális felmelegedés nem volt a felhasználás módjai között. akkor még csak az emberi génekkel akartak jáccani.(azért van a nevében a GENE) tehát ez a cikk most adott 1 nagy pofont a szarnak, megt jól tölti az üres részt, ugyanakkor MINDEN konkrétumot nélkülöz, és a levegõbe beszél.
a SUNról meg csak annyit, hogy a SUN nem nagyon gyárt igazi szuperszámítógépeklet, de az ULTRASPARC3 procik eléggé ütõsek... bár még a csúcsmodelben, az enterprise 10000ben nem jelentek meg, de eléggé magas órajaellel nyomulnak, és télleg QURVAJÓ lett a solaris, mert a prociban van pár cuccos, amit direkt a multiprocessing-hez találtak ki, és ezeket téleg nagyon jól megcsinálták. az 1-8 procis rendszerek nagyon állatul mennek.... több meg sajna még nincs ezzel a procival😞 de kíváncsina várom!
Laalee
itt nem technologiai kerdesrol hanem penzröl van szo...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me