Lez#10
Hát igen, nem semmi, de azért jobban örülnék valami kézzelfoghatóbb dolognak, mint valami kísérleti technológiának, amivel elvileg egy csillag felszíni aktivitásából lehet következtetni bolygók jelenlétére.
A hagyományos műszarok ennyire fejletlenek, hogy el se látnak odáig, ez rezgésmérő bizbaz meg vagy működik vagy nem, mivel szerintem nem tudják más módon igazolni a mérést.
Ja és ehhez már csak annyit fűznék, hogy egy bolygó pályája fontos dolog, ha a földihez hasonló élet lehetőségét kutatjuk, de ez is csak egy tényező a sok közül. A Hold is ugyanazon a pályán kering mint a Föld, mégsincs tele kicsi zöld fickókkal.
Bekomman#6
A legtöbb ember nem értékeli nagyra a csillagászatot bár engem érdekel, DE MI A ...-T KEZDJÜNK A MEGSZERZETT ADATOKKAL?
En, mikor elolvastam a cimet, azt hittem, hogy "latni is fogok valamitl nem csak nezni" - hat nem igy tortent, kb annyi ertelem van valoban a cikknek, mint amit beszolok emlitett, az elozo hozzaszolasasban: semmi. (Vagy lehet propaganda hir volt, hogy mi SG olvasok kezdjunk gyujtesbe az uj teleszkopra... mert ha kideurl, hogy 3!!! bolygo is van ott, akkor az jo!)
Borg#2
Nos igen, ez jol jellemzi a többség hozzáállását, biztos te is egy kvék18 hirnek jobban örültél volna, ami a geforce36 ilyenolyan hipertechnologiáját a legujabb szuper módon kihasználja...