32
  • V8Tommy
    #32
    Szisztok, a nagoyn közeli jövöben szeretnék venni egy írót. Régebben amikor a 4*es volt a max, volt egy Panasonic 4*es SCSI-s íróm de nem müködött rendesen. Szóval tudom,hogy itt van a teszt de azért ti mégis csak tapasztaltak vagytok régóta írtok és jó lenne egy kis segítség. Kb 30ezrem van rá annyiból kellene valami jó kis írót nézni. Nem akarok cd másoló gyárat csniálni :) cask magamank akarom írni amit töltöttem netről meg egy ket zene cd-t. Szóval erre kellene minél megbízhatóbb. Közsönöm a segítséget előre is.
    (egyébként kinéztem a 8*os LG-t, olcsó is, jókat is irnak róla, de gyözzetek emg róla, ha van sokkal jobb választás)
    Még1szer köszi mindenkinek.
  • Lez
    #31
    Nekem egy régi (2 év a számítástechnikában már annak számít) 4432-es Fujitsu-Siemensem van.
    Eddig teljesen elégedett voltam vele, még nem is cserélném le, úgyis olyan ritkán írok.
    A 4*-es íráshoz ráadásul Burn-Proof se kell. :))
    Most azonban mikor legutóbb írni akartam vele. (Pontosabban másolni on the fly.) Rögtön az írás kezdetekor (TOC írása előtt) megakadt, olyan hibaüzenettel, hogy Hibás CD lemez, az energiamennyiség kalibrálására szolgáló terület betelt.
    Kipróba másik CD-vel (ua márka) -> ua.
    Más márka -> ua.
    Más software -> ua.
    DE CD-RW-t gond nélkül megírja!

    Szerencsére a nagy tesztelgetés közben egyik CD-t sem tette tönkre, mert később, másik CD írón sikeresen írtam a már majdnem kidobott CD-kre.

    Mi lehet a problem? Van valami ötletetek?
  • Szaca
    #30
    Tényleg szar az LG,??? mert én éppen most szeretnék egyet venni??!!
  • Tomcat.no1
    #14
    Nekem egy LG 8x4x32 -es van és írás közben szerkesztem meg a borítókat és még mp3-akat halgatok s mindemellet sosem rontott! Szóval szerintem otthoni használatra teljesen alkalmas és megbízható az LG ezen típusa.
    Duron700, 6.4GB, 64SD, GF2 MX200, Acorp7ktap)
  • Tocke
    #10
    A Yamaha 16/10/40x iro miert csak 8x-osan irja meg a 10x-esen is irhato lemezeket? Amint latom, a ti tesztetekben is igy volt. Van valakinek otlete?
  • Sub
    #9
    Nekem most Sony 8/4/32 - esem van! És csak jót tudok mondani róla! Eddig még egy CD-t sem kúrt el. Szerintem hobbiszinten otthoni használatra ez bővan elég nem kell nekem ez a 12*-es meg mittoménmilyen író. Otthon nekem mindegy hogy 10 vagy 12 perc alatt ír meg valamit.
  • narumon
    #6
    "Aki írót akar tartsa szem előtt a buffer méretét.Szerintem ez a legfontosabb.8x os íróba 4mb 16x osba 8mb legyen! Amiben van ennyi az tutin fog működni"

    Amelyik burn-proofos ott tökmindegy a cache mérete. Nekem egyébként 12/10/32-es Plextorom van és nagyon meg vagyok elégedve pedig nyúzom rendesen. Előtte Plextor 8/4/32 volt előtte egy freecom 4/4/24 előtte egy Panasonic 4/24 előtte meg egy Yamaha 2/20 :)) Mmm most hogy nézem szép kis lista :))
  • Spy
    #1
    Mondjuk én már használtam LG-t és elég jó szerintem hobbi felhasználásra