19
Szükséges-e egyáltalán a 400-as, vagy csak sznobizmus?
  • Pheel
    A gef256 híresen sok áramot zabál. A későbbi sorozat már nem.
  • l3alF1aKe
    én egy fasza pc t működtetek a 400W os tápomról, és most azon töröm a buksim mivel terheljem le, hogy jól ki legyen használva.-)
  • Pheel
    Nekem éppen ma ment ki az alighogy elmúlt 1 éves 300-as tápom. Vehettem újat :((((
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem van 1db 400-as és CODEGEN 300-as. A 400-as tápon 2x annyi csati van. nemtom ezt lenn kérdezte valaki. A 300-assal semmi baj sincs és remélem nem is lesz. az egész házat november közepén vettem.
  • supervisor
    Nekem 1200@1530 thunder van de nem birja a táp és a winfosban kifagy ha leterhelem a tápot, pl CDirsz,vagy egyszerre két CDmásol, vagy CPUstabilityt futtatok.Ilyenkor a HWmonitor szerint 11.4Vra esik a 12V,és a 3,3V sem sokkal stabilabb.
    jelige 235Wos táp

ERGO::: TESSÉK a THUNDERBIRDhöz legalább 300-400Wos tápot venni(1000MHZ felett)!!!!!!

A CODEGENnel nekünk sincsenek jó tapasztalatok, nagy a megh. arány...
    Neo..

• Mathias
    A régi Athlon-hoz se kell nagy. Az 550-es simán ment 250W-ossal most egy 230W-osba van és eddig semmi probléma(windows felment rá).
  • Adamfark
    Velem elég furcsa dolog történt.
    Vadi új 950TB-m mellé mindenki azt ajánlotta, hogy vegyek egy 300 W-os tápot. Belementem, és lecseréltem a régi Acorp házam egy vadi új Codegenre. Na 2hétig sem ment a gépem, mit ad isten!
    Táp kinyiffant!! :-(((
    Otthon megvolt a régi táp.
    BELERAK
    200 W-os táppal simán elmegy az egész szerkezet:
    2 HD, FDD,1 DVD, 1CD-R (nem használom jelenleg írásra), TV-Kártya, Hang kártya, TNT2, +2 házventi, nem nagyon húzom, de volt már hogy TB950@1150.
    És mindez stabilan!!!
    Na erre varjon gombot a Torgyán Józsi

_Bekó: Hogy volt a gépedben forrasztopalka? :-)))
    Hacsak nem bele tetted! Bár ha belegondolok ezzel az erővel volt a gépemben csavarhúzó is. :-))

• Pheel
    Ugyanannyi vagy max +1. Veszel Y kabelt es kesz.
  • Pheel
    FOP32 2EHUFert? Vegyel mar vagy 10-et nekem, kifizetem :)
  • GamerBoy
    És nem tudjátok hány tápcsatija van egy 300/400-as tápnak?
  • narumon
    netrunner: Elég lett volna a 300W táp is aminek az ára nem vészes, nemtom milyen hűtőt néztél fop32vel teljesen jó, ezmeg nincs 2e ft..
  • Laalee
    attol mert nagy tapot veszel nemhinnem hogy a proci homerseklet lejebb megy...
  • Laalee
    ez jo hulyeseg... az hogy elszal a bios tartalma azert van mnert gyenge a bios eleme cserelje ki... nekem 950 re huzott athlonom van emelt orajellel 2 winyo dvd cd iro brutko ütés az alaplapon is van ventilator es egy sima 250 es tappal vigan megy mindenfele szarakodas nelkül... 400as tap csak nagyzolasra kell vanaki azthiszi ettol menö...
  • netrunner
    Nekem egy ismerősöm mondta 650-es AMD-vel, hogy sima táppal csak harmadjára indult el mikor megvette a gépet. Azóta meg állandóan BIOS problémái vannak és mindig frissítenie kell azt (valószínűleg mindez a gyenge táp miatt).
    Véleményem szerinte az AMD procik nagyon jók, azonban egyetlen hárányuk a nagy fogyasztás, az Intellel szemben:( . Speciel én nemrég újítottam, és már majdnem azon voltam, hogy AMD-re váltok merthogy azok a processzorok jóval olcsóbbak, de amikor megláttam, hogy egy 1,2Ghz-s Thunderburdhoz egy 400Wattos táp 18bruttó + minimum 7rugó a hűtő, akkor inkább maradtam alaplap csere nélkül az Intelnél :)
  • GamerBoy
    Sziasztok! Azt hallottam, hogy AMD procik alá alapból javallott egy 300-as táp. Ehhez képest nekem egy 750-es Duronom van Asus A7V-vel, 5 PCI eszköz, 2 vinyó, cd-író, cd olvasó, dvd, floppy :-), optikai egér (azért az többet eszik, mint a gombockás, nem?) 15-ös monitor alkotja. Namármost mindezek egy 230-as szedik a naftát, de még soha nem vettem észre semmilyen problémát emiatt (állítólag volt, akinek csak 3. bekapcsolásra indult pl. a gépe, vagy leállt menet közben). Nem is merült fel bennem semmilyen probléma egészen mostanáig, ugyanis kezd kicsontosodni bennem, hogy a 65 fokos CPU-hőmérséklet nem éppen túl jó...
    Mondanom sem kell, hogy a tippet egy számtekkboltban kaptam :-) Hogy hol? Természetesen a Mistralnál. De azért elég morbid szerintem, hogy egy számítógép majd fél kW-ot megegyen. Vagy nem?