Csúcságyú SocketA alaplapok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mellesleg pedig Bandee-nak: mi más lehet mérvadó, mint egy elfogulatlan hw-tesztlap eredménye szerinted??? Vagy vegyem meg én az összes SocketA alaplapot, amit lehet kapni, aztán dobáljam el amelyikek nem jöttek be?? Nem ezért vannak az ilyen tesztek?? Hogy segítsenek a vásárlásban? Te Solteket vettél. Oké, légy vele boldog. De azért ennyire nem kéne ráerõltetni másokra a véleményed...
Anee: mikor jártál utoljára a tomshw-n? Most van egy új iromány, abban az Abit KG7 majdnem minden tesztet vitt... elgondolkodtató, nem?
végülis igaz
Ehh... na igen, PCI-s ATAvezérlõ. Jó ötlet. Csakhogy az zabál egy slotot én meg ott tartok, hogy lassan a 6 is kevés :-) Mielõtt valaki megkérdezné: hangkártya, hálókártya, tv-tuner, mpegkártya, modem. Oké, egy még fér, de ha már alaplapból van olyan, ami 8 eszközt vezérel, akkor minek zabáljam a helyet kártyával?
jah.Én is gondolkodok 1en....raides lap nem volt amikor vettem a gépet
Pheel
Bazz! Igy lementek az arak? 😊
Én is
Csapó Gyros melett
YBLtõl 4 perc elmész a plaza felé fel a csapón s ott baloldalon vagy páratlanon
nettó
Pheel
Amugy meg nem tudom megallni es beirom:

Vegyetek Intel cuccost, azzal nincs annyi szivas!

Bocs :-DDDDD
Bandee
ahogy gondolod, szerintem yo kis lap. persze sok jelolt lenne. az ide-s cuccokat egyebkent birja (nem szarta ossze magat), ha igen qrva sok kell akkor telleg legyen scsi, ne azt a qrva pci slot-ot sajnald szeintem. nem ?

Pheel
Milyen? En Promise vezerlorol beszelek. Abitokat visszahivtak, mert hibaznak 😊

Compugroup melyik? Cime kellene...

Netto-Brutto?
hát attól függ hol...
OmikroN😊))))
nem compugrupnál 7ezer az Ata100as s át lehet szkázira is forrasztani
Pheel
Kartya 10-15.
lehet de a Raides alaplap +3 kártyába meg 6-7
😊))))))))))))))))))))))
Pheel
"ma már kezd elterjedni a 2-3 vinyó+cdrom+críró kombó..."

Ezt egy sima PCI-os plusz vezerlo megoldja es csak egyszer kell megvenni. Alaplapon meg mindig ujra. 😊

Nekem is alaplapon van 😊
Pheel
Anee vedelmeben meg annyit mondanek, hogy Soltek tenyleg nem valami elterjedt es ennek azert biztos vannak okai. Nem feltetlenul az, hogy gyors, stabil, jol szerelheto illetve tuningbarat... :]
FSB
de ne azzal számolj hogy ritka mert ma már kezd elterjedni a 2-3 vinyó+cdrom+críró kombó...
itt soltek behal
Szerelhetõség:mond 1 lapot amit nem lehet rendesen szerelni-és ne inûlyen indokkal jere hogy ott egy feszátelekitó vagy kondi mert az kurvára nem lényeges-
Stabilitás:inkább biosfüggõ minthogy lapfüggõ
Tudás:Na mi az a plusz:kiröttyenti hogy birja 189et a duron SBben...fop32vel..jeah igazságtartalma 5%
Agppro meg bazze csak FireGL Quadro DCC meg Asus 6600 64MB ennyi ....
Ata100 alap mostmár
Volt már kezemben s nem estem hanyat.
soltekba csak a ddres a jó
Bandee
te anee. nem kötözködésért, de neked mit jelent lassú ? az hogy teszem azt a híres neves tom's hardware v. anandtech azt mondja ? Szerinted te észre veszed azt a néhány százalékot ? Na és 4 ide csatlakozó igazán ritka ... Nekem is yo lenne de ha ez alapján választanom kéne, azt mondanám legyenek a cuccok SCSI-sak. Amúgy + a stabilitás, szerelhetõség, tudást el is felejtitek újabban ? Mindig csak hogy ennyit +, na meg ez ... Bla-bla. Nem is láttál ilyent még elõben, addig meg ne legyél nagyon okos. Szerintem

azért mondtam😊))
Pheel
Tiszta jo ez a sebesseg. Miert nem ircelunk inkabb? 😊
Anee: a tomshardware-t vadul bújtam, dehát az is a szívem választottját igazolja: az Epox 8K7A+-t...
Pheel
Nem baj az, az i815 is csak annyit kezel 😊
Bandee: elfogult vagy, de köszönöm a tippet. A baj csak az, hogy 1 solteken sincsen 4 ide csati és sehol nem lehet õket kapni :-) Ja egyébként meg alaplapot nem látszatra mérik...
Anee: teljesen igazad van abban, hogy az AGPPro csak divatnak jó, meg másban is egyetértettem.

Viszont jó hír, hogy a Mistralnál lezuhant 42-re az Epox 8K7A+. Azt hiszem, hogy ennyi többletet igazán megér. A 2 slot pedig nem zavar, mert max. 512 ram lesz a gépben, de inkább csak 256, annál kisebb modult meg már nem nagyon veszek :-)
egy Középkategóriás lap MSI áron...
fasza vegye a nép
Pheel
Sejtettem. Omikron csak rossz pelda volt 😊)))
Konkrétan:
LASSÚ
Bandee
aha. te anee te igen okos lehecc. voltal mar ilyen 'szar' Soltek alaplapnak a kozeleben 1altalan ? Lattam elotte Abit-ot, ASUS-t, de kisfiam szerintem ennel jobbat nem igen talalhatsz ? Konkretan mi is a naj vele ?

nem ott nincs is....
multimedia...😊))
omikronba már elv miatt be se megyek
Pheel
Melyik bolt? Omikron? 😊))))))
nállam akkor tett be az a cég mikor kiadta a duál athlon lapját via SBvel....
a faszért mindenki soltek buzi amikor tetyi mint gép...
az a tuning meg megmondja hogy birja a 169et s 120nál már behal a duron
Agppro divatnak jó csak ata100alap
Bandee
ja az acorp alaplap sajna via chipsetes kt133a

Bandee
Ja ha + DDR memory szamit akkor legyen ez : SOLTEK SL65DRV (ATX, VIA Apollo266, S370, AGP PRO, SND, DDR, ATA100, RedStorm tuning)

Bandee
SOLTEK SL75KAV (ATX, VIAkt133a, SocketA, AGP PRO, SND, ATA100, RedStorm tuning) Ennek nézz utána. Én is ilyet akartam, de aztan Acorp 7KTA/AP lett mer sokkal olcsobb és ahhoz képest igazan olcsó. Röviden : BIOS tuning 100-133 Mhz-ig Mhz-es lépésekben, AGP 4x, 3 RAM slot (ez lehetne 4, de úgy is csak ennyi RAM-om van), ATA100-as csatoló. Rendkívül sok minden állítható BIOS-ból. 1szer nézz + 1 ilyent élõben (fontos hogy 7KTA/AP legyen). Ennyi

Debrecenben 71500 az nemraides de ez nem esett 4 hónapja biztos van olcsóbbban is
hát nemtom
Tomshardware kihozta gyõztesnek de lehet hogy a 2DDR slot kevés lesz
A Kg7 meg iszonyatszar ahogy láttam teszteket szal az kilõve
Epox Viás megoldása is lassú aszongyák bár 38+áfa az ára-persze raides-
vagy ott az MSI KT266os alaplapja is ami nagyon jó-csak alig kapni-
nézz szét a tomshardware.comon-magyart nem frsiistik- ott van 760as és viás teszt is bõven
Ez a Gigabyte 7DXR is igazán szimpi nekem. Errõl ki mit tud? Hol lehet kapni és vasz kosztet?
Anee: köszönöm szépen a hozzászólásodat. Arra mi a válaszod, hogy az Epox megéri-e a 10 guritás különbséget?
F-L: intel-buzik kíméljenek!
Hali!

Szóval szeretném lecserélni szeretett ASUS A7V-met (eladó, ha kell:-)) és venni egy új Socket A alaplapot. Csak pár fontos szempontom van:
-lehessen vele vezérelni 8 IDE eszközt
-legyen rajta legalább 5 PCI slot (inkább 6)
-támogasson 266-os FSB-t
- - I I - DDR Ramot

Namármost 3 ilyen alaplapról tudok, amire számíthatok is, hogy hoznak belõle az országba. Az egyik a
MSI KT7 266Pro
Ezzel csak az a bajom, hogy csak 5 PCI slot van rajta. Nekem pontosan ennyi eszközöm van jelenleg. Így bõvítés kizárva. Arra a hülye CNR portra nálunk semmit nem lehet kapni (AMR modemet is fél hónapig kellett kergetni), másfelõl VIA Apollo chipsetes, cserébe csak 39 píz + fa

A második versenyzõ az Abit KG7 Raid. Ez nekem nagyon szimpi, viszont még csak a LITE verzióját lehet nálunk kapni, az most 33+fa. Viszont ez is AMD chipsetes, de legalább 4 RAM-slot van rajta.

A harmadik pedig az EPOX 8K7A+, ami nekem a leginkább szimpi. Van rajta integrált hw-monitor + minden, meg mégiscsak Epox az epox :-) Igaz, csak 2 DDR slotja van, de az AC97-es hangchipjének állítólag 4 line-inje van (nekem ez is fontos) és ami a legeslegjobb: AMD760-as chipkészlete van. Viszont hozzátartozik, hogy 46.500+fa! Kérnék személyes tapasztalatokat, mert 10 guriga különbség azért nem mindegy! Ja, a felhasználásáról annyit, hogy rengeteget fog menni (napi 8 óra+), fullra tele lesz pakolva (MINDEN-minden hely kívül-belül), és várhatóan eleinte egy 750-es Duron lesz benne, késõbb pedig egy zúzós TB (1.4-es minimum), kezdetnek 5 IDE eszköz, késõbb 7. Fontos az is, mennyi áramot eszik melyik cucc, mert az sem mindegy, hogy 260-as, vagy 400-as táp kell hozzá.
Igazándiból legszívesebben személyes tapasztalatokat üdvözlök itt, de minden eszmefuttatást szívesen fogadok :-)

És mégvalami! Nem tud valaki olyan az elkövetkezendõ 1-2 hónapban megjelenõ ASUS alaplapról, mely minden feltételnek helyt áll? (Az A7V266 nem rossz, de nekem szükségem van a 4 IDE csatira)
MSI K7T Turbo Raid ha Via KT133A
Asus A7V266 ha Via266
Epox 8K7A+ ha AMD760
Asus A7A266 ha Ali Magic