Transport Tycoon

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv mindenkinek!
Régen játszottam a Tycoon-al, most leszedtem az OpenTTD-t és nagyon tetszene ha látnék is belõle valamit... kb 30 cm-rõl guvadnak a szemeim és 5 perc után már nem bírom tovább... minden irtó kicsi, hogy lehet növelni az ikonok, a menü meg a feliratok méretét??
Sziasztok!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Tycoon Headquarters (http://tycoon.atw.hu) weboldalt, ahol rengeteg menedzselõs és városépítõs játékról, többek között a Transport Tycoon-ról is találhattok képeket, videókat, leírásokat. Emellett szórakozhattok flash játékokkal is, valamint olvashattok érdekes cikkeket is az oldalon. Érdemes benéznetek, nem bánjátok meg. 😊

nohabking
Ha szemaforok, akkor ezen a magyar oldalon találhattok egy remek cikket is róluk. Az OpenTTD leírás cikk-kategóriában van! OpenTTD FanSite

Petka

honnan tudnám letölteni ezt a gémet régen megvolt de már nincs nálam
ha tudnátok adni egy linket megköszöném sziasztok
ZsZso
Beszarok ... úgy néz ki nem tudom a PNG gifeket benyomni ... akkor újra ... képek nélkül ... szorry a sok posztért ... szépet és jót akartam 😞

Ajánlom figyelmedbe a következõ oldalt: Szemaforok. Sajna angolul van ... megpróbálom összefoglalni magyarul a számodra fontos részeket.

Pár kép:

Elõszemafor
Zöldet jelez, ha létezik legalább egy zöldet mutató kijárat szemafor a következõ pályaszakaszon. Egyébként pirosat mutat. Tehát ezzel a szemaforral megakadályozhatod, hogy belépjen a vasút egy olyan blokkba, ahonnan nincs kijárat.

Ha nincs kijárat szemafor az elõszemafor után, akkor normál szemaforként mûködik. Ez természetes fennáll a kétirányú elõszamoforokra is, ahol csak egy irányba használjuk az elõszemafor funkciót.

Kijárat szemafor
A kijárat szemafor ugyanúgy mûködik mint a normál szemafor, csak az elõszemaforok és kombó szemaforok helyes mûködése érdekében van rájuk szükségünk.

Ha az NPF (globális útkeresõ algoritmus) ki van kapcsolva, a kijáratok általában kétirányú szemaforok, így a vonat választhat utat. Egy irányú utak esetén és NPF nélkül a vonat áthaladhat a bejárati szemaforon, amint ez egyik kijárat szabad. Bár, ezek után a legközelebb esõ kijáratot választja, ami NEM FELTÉTLEN a zöldet jelzõ kijárat!

Az NPF eltörli ezt a "megszorítást", így a vonatok a lególcsóbb utat választják. A piros jelzések "drágábbak" mint a zöldek, így ha egy mód van rá, nem fognak ott várni.

Kombó szemaforok
Ez a harmadik verziója a szemaforoknak, amik igazából semmi újat nem nyújtanak. Tulajdonképpen egy elõ- és egy kijárat szemafor egybegyúrásáról van szó. Ezekkel a lámpákkal elég komoly vasúthálózatokat tudsz létrehozni. (lásd alábbi képet)

És még valami:
Ezzel az új interfésszel is hozhatunk létre szemaforokat/lámpákat a 0.6.0ás verzió óta. Csupán annyit kell tenni, hogy a openttd.cfg fájlban a az enable_signal_gui változót igazra (true) állítjuk.

Remélem tudtam segíteni.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso
Ajánlom figyelmedbe a következõ oldalt: Szemaforok. Sajna angolul van ... megpróbálom összefoglalni magyarul a számodra fontos részeket.

Pár kép:

Elõszemafor

Zöldet jelez, ha létezik legalább egy zöldet mutató kijárat szemafor a következõ pályaszakaszon. Egyébként pirosat mutat. Tehát ezzel a szemaforral megakadályozhatod, hogy belépjen a vasút egy olyan blokkba, ahonnan nincs kijárat.

Ha nincs kijárat szemafor az elõszemafor után, akkor normál szemaforként mûködik. Ez természetes fennáll a kétirányú elõszamoforokra is, ahol csak egy irányba használjuk az elõszemafor funkciót.

Kijárat szemafor
A kijárat szemafor ugyanúgy mûködik mint a normál szemafor, csak az elõszemaforok és kombó szemaforok helyes mûködése érdekében van rájuk szükségünk.

Ha az NPF (globális útkeresõ algoritmus) ki van kapcsolva, a kijáratok általában kétirányú szemaforok, így a vonat választhat utat. Egy irányú utak esetén és NPF nélkül a vonat áthaladhat a bejárati szemaforon, amint ez egyik kijárat szabad. Bár, ezek után a legközelebb esõ kijáratot választja, ami NEM FELTÉTLEN a zöldet jelzõ kijárat!

Az NPF eltörli ezt a "megszorítást", így a vonatok a lególcsóbb utat választják. A piros jelzések "drágábbak" mint a zöldek, így ha egy mód van rá, nem fognak ott várni.

Kombó szemaforok
Ez a harmadik verziója a szemaforoknak, amik igazából semmi újat nem nyújtanak. Tulajdonképpen egy elõ- és egy kijárat szemafor egybegyúrásáról van szó. Ezekkel a lámpákkal elég komoly vasúthálózatokat tudsz létrehozni. (lásd alábbi képet)

És még valami:
Ezzel az új interfésszel is hozhatunk létre szemaforokat/lámpákat a 0.6.0ás verzió óta. Csupán annyit kell tenni, hogy a openttd.cfg fájlban a az enable_signal_gui változót igazra (true) állítjuk.

Remélem tudtam segíteni.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso

Pár kép:

Elõszemafor

Kijárat szemafor

Kombó szemaforok

És még valami:

Remélem tudtam segíteni.

Adok egy mailt ha valaki tudna valamit [email protected]
sziasztok nekem elég kezdõ szintû problémám vana szemaforok kezelése valahogy nagyon nem akar összejönni hoyg ne legyen fennakadás a vonatok közlekedésében ha valaki tud valami felvilágosítást adni az elméletérõl megköszönném
emberek..következõ a probléma.akármeliyk ttd vagy openttd változatot dobom fel a gépre nem tudok jármûvet vásárolni..help! (xp)

nohabking
Van EGY JÓ HÍREM!<#vigyor2> A www.ttdx.gskse.hu -n volt tt-verseny. Na, hamarosan ismét lesz! De most már online, és új szabályzattal! És openttd-vel. Remélem jöttök a versenyre, utoljára ilyen verseny 2005-ben volt, és most én sikeresen megmentem, a transport tycoon-osok nagy örömére(ott bosszankodtak, vagy szomorkodtak, hogy nincs verseny többé, és ezzel a portál látogatottsága is csökken, egyre jobban sajnos)

nohabking
Ez az oldal temérdek grafika helyét mutatja: Ide klikkelj. Van itt minden, házak, állomások, stb. Ja, mégegy oldal, itt böngészve a letöltések közül találhatsz pár jó grafikát. Magyar oldal, nohab-king ott a nevem. Tehát ide klikk. Remélem tetszenek majd az új grafikák. Én is használom õket, a DbSetXL nagyon jó csomag... Csomó új mozdony, vagon.<#taps>

Petka
Új grafikákat honnan lehet beszerezni?

nohabking
Hát igen<#nyes> Ez a játék nem fogott meg annyira, mint bármi más játék. Az openttd-t jobb nem kipróbálni, pláne új grafikákkal, mert egész nap játszani fogsz!<#email> Olyan "eldugott helyen" van ez a fórum sajnos.<#falbav>

Petka
majdnem 2 éve írtam ide 😄

Schabee
Wow van ilyen topic is!

Az egyik legkiribb játék a világon!

nohabking
Ejha, de kihalt ez a fórum!<#merges2>

nohabking
Az OpenTTD a 32 bites verziójával elkanyarodott attól a jó öreg tycoon-os arculattól. Tök gagyi lett!<#gonosz3>

Sziasztok, én is ezt szeretném kérdezni...ok, hogy Open TTD, de konkrétan mit tegyek hogy multiban játszhassak???

www.lhmc.hu

gabber a hun
<#rolleyes> szerintem a simutrans a grafikát kivéve mindenben részletgazdagabb....

Muki100
OpenTTD-t leszeded és úgy.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Sziasztok!
Hogyan tudok multiban játszani a TTD-vel? Kérlek segítsetek.
Köszike.

www.lhmc.hu

téged már láttalak multiban

kispancsi
Ha van valakinek játszani valamikor egyet multiban a legújabb patch-el, akkor szóljatok e-mailben vagy pm-ben!

mail: pocok kukaca freemail.hu

- kisPocok -

[HUN] Titan Quest Fan Site - Az első magyar TQ fan oldal - inmáron fórummal! http://www.mouse.hu/titanquest

Vki elküdldi nekem [email protected]

c115

Conelli
Hali!
Van TTDPatch is, ami az eredeti telepakolása Patch-ekkel. Az OpenTTD sokkal modernebb, mivel C-ben írták, de nem lehet "menedzselni" azt akinek a 75% részvényét felvásároltad, és nem tudod ezek sínjét használni, nincs 1-irányú út, és villamos, és 1 sec alatt berakod (TTDPatch-ben lehet pár cuccot amit OpenTTD-ben nem), de állítólag fejlesztenek az OpenTTD-hez is villamost <#eplus2>

http://pecsbynite.atw.hu ..::PecsByNite::.. nem csak pécsieknek!

bubi07
Én imádom ezt a játékot ez a legjobb a világon <#wink>

[HUN]PAStheLoD
omfg :C

mikor nézted meg legutoljára a naptáradat? XXI.-ik század, az angol alap, de no offense 😄

http://openttd.com/downloads.php < a nagyon fantáziadús download menüpont rejti a letöltés lehetõségét.. valamelyiket szedd le és kell hozzá meg az eredeti TTD-bõl pár file, azokat meg feltettem ide.

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

leveskocka
na,es ezzel mit is kell csinalni?mer angolul nem ertek😊
[HUN]PAStheLoD
pff , warez ..

amúgy http://openttd.org

az OpenTTD amúgy teljes újraírása a programnak C-ben! 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Hali mindenki.....
Ha stratégiát vagy Tycoont akarsz akkor: www.danri.atw.hu
van, ide a linkkel

Petka
na van nekem egy olyanom hogy Transport Tycoon Deluxe for WinXP! (Multilanguage) és egy openttd-0.4.0.1-win32
openttd valszeg valami kiegészítés lehet. Ha feltelepíted akkor olyan lehetõségek lesznek mint pl.: felbontás állítási lehetõség, teljes magyarítás, szerverkeresõ stb...
Ha van rá igény, feldobom egy tárhelyre

bobika
honnnan lehet letölteni transport tyconn t mert keresem mert elveszet:S léccci valaki mondja el:S

Vicc kategória, mint ahogy a Transport Giant topicban is megtárgyaltuk, ez egy 10 éves játék, nem igaz hogy nem lehet ennyi idõ alatt beletenni valamit.
A játékosoknak van egy csomó új ötlete, jobb grafika van azóta, erõsebb gépek, jó dolgokat ki lehetne hozni belõle.
Szerintem inkább azzal van a baj, hogy az üzleti szimulációra/menedzsmentre egyszerûen nincs akkora felvevõpiac mint mondjuk a jön-a-szörny-lelövöm játékokra, vagy az rts-ekre. Feltételezem hogy az amerikai közönség -még jobban mint az európai- punnyad csak egész nap, a megeröltetõ tévézés mellett ha computerezik, akkor nem akarja használni az agyát.
Profit számítás, gazdaságosság, részvényárfolyamok, megtérülési idõ, termelékenység, recesszió - ezek mind olyan dolgok, amikhez nem akarnak nyúlni. Ha meg egyszer adott egységnyi programozói ráfordításból alatt fps-bõl x dollár profit jön be, egy gazdasági szimulációból meg x/10 dollár profit, akkor logikusan csak a megszállott rajongók fognak ilyet írni, de úgylátszik olyan nem sok van, ahol a megszállottság és a profizmus találkozik...

MADár

M@TriX
szerintem nem merik megpróbálni, nehéz túlszárnyalni...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Aquli
Hmuda: amikor csinaltam az mar ugy fel eve volt... nem tudom mukodnek e a letolteseim, de a sajat pajaim kozul Borg nezd meg a Coal Transportot, a kulfoldiek altal csinalt allasok meg gyonyoruek... Borg: nincs icq-d?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Tényleg tök jó az oldal.
Majd konzultálok veled emailben Aquli, mert láttam te is odavagy a sines-megoldásokért, van néhány mapem, amin fullra behálóztam 2-4-8as sinpár rendszerekkel az egész mapot, lámpákkal mindennel megfûszerezve😊 Mikor kezdtem megunni a gamát, már csak az extra sinmegoldások épitgetése érdekelt, van néhány jó kis megoldásom😊
CSak ehhez elõ kell keressem a gamát, mitöbb a mentéseimet...
Nem jelent meg ehhez semmi ujdonság, legalább valami kiegészitõ? Uj vonatok, autok stb..
Hmuda
Te tök király az oldalad. Csak kár, hogy a warez site most nem mûxik. : (

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Aquli
Hello! Nekem vane gy TTd-s oldalam: www.freeweb.hu/ttd . Akit erdekel a tema, az nezze meg!

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Hmuda
Én sem tudom. pedig órákat képes voltam vele szórakozni. Szerintem nem foglalkoznak ilyen régi játékokkal. Kár...

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hová lett a jóöreg Transport Tycoon? Mindenféle tycoon hülyeségeket kiadtak, de egy uj verzióját közel stávolban sem látni a Transport Tycoonnak.
Pedig szerintem az összes ilyesmi közül messze vitte a babérokat a TTD..
Miért nincs vajon uj verzió belöle?