20
Abit TH7-raid vs Asus P4T, s melyik P4-es 1,4-1,7
  • liogreen
    Üdv,

Amint emlitettem, sokat nem akarok várni, még szeptember előtt meg akarom venni, s 2002 még messze van. De amúgy is én általában a procival cserélem az alaplapot is, s egy proci max 1 év, ha semmi különösebb újítás nem kell a gépen, akkor lehet hamarább is.

Ami az MSI-t illeti, haveromnak van egy, i815ep raid-es, de sokkal rosszabb eredményt ad mint az SA6R, lehet hogy AMD-ben jók, de ez nem jött be nekik.
    Na igen a raid sem utolsó, de én mint egyszerő felhasználó, minek duplikálnám az adataimat, vinyókat sem akarok egyelőre összefőzni, s az SA6R-nél, vagy az MSI-nél sem jött teljesen össze a sebesség növelés (stripp), igaz igy akár 8 db eszközt is csatlakoztathatok.

Várom az újabb tipeket, ha lehet egy két konkrétumot is.

előre is köszi mindenkinek.
  • Pheel
    Ez a vilag mar csak ilyen marad... :)
  • GamerBoy
    Mi a faszra jó az intelnek ez az állandó foglalatváltás? Fizetnek érte az alaplap-gyártók? Mellesleg szerintem az mese és propaganda, hogy a SocketA 2002 végéig húzza...
  • Anee
    Jó akkor legyen MSI
    az van nincs vele baj
  • Pheel
    A tapasztalat azt mutatja, hogy az ASUS joval tobb idot fordit a termekeire, amit azok stabilitassal es teljesitmennyel halalnak meg. Esetleg te egy gyari hibasat vagy meg kiforratlan BIOS-ut fogtal ki. Abittal mindenesetre tobb a szivas. Bar tenyleg tobb feature-t adnak hozza, de a szivas is tobb vele. Mondom ezt ugy, hogy Abitom van.
  • GamerBoy
    ABIT!!! Én ASUS-buzi vagyok, most is ASUS-om van. Anno megvettem a legdrágább Socket A-s alaplapot. A7V. Fagyogat, instabil, eddig egyetlen egyszer próbáltam túlhajtani a procit, se kép, se hang! Csak CMOS-reset segített rajta! Szóval ennyit az ASUS-ról és én ezt úgy mondom, mint ASUS-párti! És az Abit nem csak olcsóbb, hanem több szolgáltatást nyújt és olcsóbb is!
  • Anee
    :))))))))
  • Pheel
    Latod, megy ez neked ertelmesen is :)
  • Anee
    :)))))
    Na akkor
    Ha mostani p4 akkor Abit is jó RAID miatt főleg
    Ha van vagy 2hónapnyi idő akkor socket478al lap i850el(Abit th7-II)
    Ha AMD akkor bármikor mert addig gyártják
  • Pheel
    Na most ezt olyan szépen ideírtad, hogy én harmadszori olvasásra sem értem...
  • Anee
    Szerintem Abit Socket423as lapot vegyél ha az kell....DE a Socket-a s procikat 2002végéig akarják gyártani
    ha p4 akkor socket 478+i850
  • liogreen
    Üdv,

Na igen az új foglalatról, ami leváltja a 423-at hallottam, s lehet hogy meg is várom, d esoha nem lehet tudni, ha mindig vár az ember, akkor nem vesz soha semmit.
    Ami a futtatandó progikat illeti, minden: játékok, tervező progik, multimédiás alkalmazások, programfejlesztők, stb. természetesen a játék leginkább.
    Ami azt illeti, nekem eddig az Abit jött be, az Asus-ról rosszabb véleményem alakult ki, kicsit háklisabb nak tűnek.
    Ez a baj az AMD-vel is nálam az előbbiekben említetteken kívül, hogy nem felhasználó barát, ha nem igazán értesz hozzá, nem foglalkoztál még vele behatóban (pl. én), akkor nem igazán tudod kihasználni az előnyeit, s ahoz hogy egy AMD jól menjen ittis-ottis bele kel nyúlni jobban a dolgokba.
  • Anee
    várd meg a Palominot
  • Pheel
    Én is ASUSt javallom, bár van neki valami spéci tápcsatlakozója, úgyhogy nézz utána, belemegy-e a mostani házadba!
  • Mathias
    P4T, mert ASUS
  • Pheel
    P4-et azert veri a ThunderBird mert meg nem keszultek ra programok, amik kihasznalnak. Szisztematikus benchmark meg mar ugye nem mond semmi igazat a procik teljesitmenyerol...
    Szal vissza az AMD-s agarakkal :)
  • liogreen
    Üdv,

na igen lehet hogy kitör a háború, de ez is benne van.
    Ami a teszteket illeti, utána olvastam, s igazad van, de fentartásaim vannak, hiszen a legtöbb helyen multimédiában veri a P4 az AMD-t, valamint nagy felbontásban (ami náluk a 1024*768*32) szinte semmi külömbség (video kártya a szűk keresztmetszet).

Valamint léteznek olyan programok, amik a kezem ügyébe akadhatnak a tanulmányaim alatt (volt már 2db ilyen is) ami nem ohalyt elindulni AMD procival, s ezt szép piros tiltakozással, vagy másként hozza az ember tudtára.

(S ami a P3-at illeti, ha már új alaplapba ruházok, akkor nem.)
  • dewdew
    Mas tipp van, ne lepodj meg, ha sokan ezzel fognak jonni:

Vegyel inkabb DDR-es Tunderbird-et fele annyiert, amennyiert a P4-et venned. Az 1.3-as TB megveri az 1.7-es P4-et. Olvass el rola par tesztet, meglatod, hogy hulyeseg P4-re kolteni a penzed.

De tenyleg! Miert akarsz P4-et? Ha van ra megfelelo magyarazatod, akkor visszavonom az AMD-s ajanlatomat. Tehat nem azert mondtam AMD-t, mert Intel suxx, de ha pl otthonra kell, akkor AMD sokkal jobb (ar/teljesitmeny) vetel.

Miert gondolom ugy, hogy itt is nagyon hamar ki fog torni az Intel vs AMD haboru? :)))
  • liogreen
    üdv mindenkinek,

Hajt a kiváncsiság, hogy ti melyikre voksoltok, vagy van-e valami más tipetek számomra.