23
 • CAD
  #23
  KXL, habar nem jarok kozgaz egyetemre, ezekkel a dolgokkal tisztaban vagyok.

  En nem ipari cegeket neztem, hanem >> "The Forbes 500s universe of America's largest corporations" -500 legnagyobb céget. Es ha esetleg megis ugylenne, es nem irtak volna ki, akkor pl Citigroup, JP Morgan Chase & Co és Bank of America, miert van benne?

  Egybknt ez ahol en masodiknak mondtam 2001-be ms-t, az a reszvenyarfolyam alapjan szamitott ertek, egybknt uygtom, hogy forbes adott nap egy erteket veszi, mig a HVG egy egesz ev atlagat, mindenesetre abba, elso volt ms 2000-ben - es mint latod, a forbesen is ot van az elso helyen.
 • CAD
  #17
  Csabi: en nem hiszem hogy a legertekesebb, en most nem mendemondak alapjan mondom amit mondok, elottem van a 2000-s HVG 100 legnagyobb ceg evkonyve (ott MS bevetel szerint 100.) - tovabba szinten a HVG listaja alapjan mondtam, hoyg a legertekesebb... de a TE kedvedert utanna neztem az altalad is emlitete forbes listan:

  MS összesitett listan az ugynevezett "super rank" alapjan, amely a cegerteket, beveltet, profitot, dolgozok szamat stb. vesz alapul az ms a 22. 40 ezer dolgozojaval.

  Namost a market value lapjan a MS:

  rank name sales rank profits rank assets rank market val rank employees
  2 General Electric 5 3 6 1 312.0
  22 Microsoft 74 6 56 2 39.0
  3 Exxon Mobil 1 1 26 3 103.0

  2. - 2001-ben. DE! 2000ben elso volt, akarcask 99ben, 98ban..., igyhat sztem nezz eloszor utanna a dolgoknak.

  Ja es profit tekinteteben, is ott van az elso 10-ben!

  Es Bill Gates valoban a legazdagab ember, utanna a masodik kb feleannyival rendelkezik, mig a harmadik ismet MS (Paul A,) - es meg mindig van egy az elso 20ban MS-es...

  Csak hogy tisztan lassunk.

 • CAD
  #11
  MS arbevetel szerint 99ben 100. volt, a ceg erteke szerint pedig az elso. profit szerint meg az elso 10-20 kozott van... (bevetel szerint az Exxon/Mobil1 az elso) - intel ibm bevetel szerint elso 20 kozott van, sok massal egyut.

  MS mint mondtam a legnagyobb cegertek ma kicsiny kis bolygonkon, hozzateszem, messze a legertekesebb ceg, meg most is, az arzuhanasok mellet is.

  Szerintem a nehany szaz szerver picit keves, de lehet hogy tenyleg annyi, nemtudom.

  *Az elozo hozzaszolasoba azt irtam, hogy bizony tobb szaz ezer, ott a szazast elfelejthetitek, >> helyesen: "tobb ezer".
 • CAD
  #8
  Namost MS a vilag legnagyobb cege, jopar ezer, tizezer, szazezer (?) embert alkalmaz, es bizony nem 2 db szervere van (hanem bizony tobb szazezer) - szerintem ha nehanyra nem kerult fel a javitopatch, es nem tortent kezzelfoghato problema... akkor mi ertelem van ennek a hirnek, semmi - egyeduli ok hogy a hir megjelent, hogy ms-sel tortent valami, es semmi jo... ilyenkor sok ember jol leszidhatja az ms-t, es kielheti minden perverz oralis vagyat - kesz. (Ezutan eleg nagy flame kerekedik majd itt, de legalabb latogatjak a forumot :)).
 • ixyon
  #7
  hát nem fura? ha valami baj van a hotmail rendszerre, akkor mindíg "tesztrendszerekkel" esik a baj meg, azaz sosincs veszéj,,, meg csak lényegtelen gépek akadnak a HOTMAIL rendszerben, amik még FREEBSDvel műxenek... hát persze... a DNSekre amúgysincs szükség... meg sosem kerülnek ki adatok, azok, akik betörnek a rendszerbe, sosem jutnak adathoz,m ert annyira elvesztik az eszüket, mert a sok biztonsági rés közül nem könnyű választani::)
 • Lacc
  #2
  :D
 • Lord
  #1
  Gratula MS!

  Ennyit erről....