15
 • narumon
  #15
  Akkor az vesz bele nagyobb VGA kártyát, merthogy pont ez miatt van rajta az AGP port...
  Mivel az nforce most jön ki igy nem hiszem hogy valaki hirtelen 5-ös Athlont vágna bele...
 • ixyon
  #14
  hát azért annyira nem is erős... ha már valaki 14.es vagy mire kijön a.5-ös thlont vesz hozzá, mert a nagy szorzó miatt azok fogják tudni kihasználni csak majd a LSMAt, annak már édeskevés 1 GF2GTS teljesítménye...
 • narumon
  #12
  Ezzel a cikkel nem értek egyet. A kész alaplapok 200$-ba fognak kerülni ami 55e Ft. Ennyi pénzért kapsz egy olyan alaplapot, ami az AMD-hez jelenleg a leggyorsabb alaplap (nem is kicsivel) plusz kapsz egy hangkártyát, plusz adnak egy Geforce2MX400 szintű VGA kártyát, plusz akad benne egy hálókártya is (bár ez utóbbi szerintem nem túl fontos). Ha ezeket összeveted akkor szerintem egyáltalán nem drága, a mostani márkás AMD alaplapok is 32-36 között vannak nettoba, és azok feleannyit sem tudnak mint az nforce fog.
  Az Intel meg fosik ez egyértelmű. Mivel az ő közeljövőben megjelenő alaplapja is ezen az áron fog kb debütálni (mindenfajta normális integrálás nélkül), egyértelmű, hogy azt csak az intel fanok vennék meg, mivel az is lassabb lenne mint az nforce... na ennyi az én véleményem. Én most várok az alaplapcserével amig kijön az nforce ;)
 • ixyon
  #8
  azért annyira nem kell leírni azt az MXet, ami most ebben bennelesz. a teljesítménye a GTS-el van 1 szinten, néhol még gyorsabb is. ha valaki ért a témához, az tuggya, miért,(nem AGP, hanem HyperTr... 128bites DDR memokezelés LSMA következő adatot becslő rész, aminek nemtom a nevét) tehát a GTSekkel van 1 szinten, csak sok helyen gyorsabb.
 • Coine
  #7
  Nekem KÁRTYÁS GF3 Mx vagy az arra megjelenő Ati válaszkártya fog kelleni :)
 • Lez
  #6
  Igazad VOLT, de már nem így van.
  A GTS-ek ára is olyan alacsony, hogy MX-et már nem nagyon érdemes venni. Év végére még inkább így lesz. Nekem ugyan nem kéne akkor integrált MX. Pedig csak GF 1-em van. Külön kártyán még elmegy, de hogy vegyek egy drága alaplapot elavult cuccossal...
  Az Intel politikájának bírálatával egyet értek. Nem kéne már lassan őket is perbe fogni mint az MS-t? Szerintem már nagyon hasonló a piacpolitikájuk. nVidiának nem adnak licencet, ATI-nak meg igen? Ugyanolyan alaplapra? Ne jöjjenek nekem a mesével akkor, hogy szerintük nincs értelme ilyen alaplapnak. Különben is a licence eladás nekik csak haszonnal járna. Sőt még jobb is, ha aztán nem mennek ezek az alaplapok, mert akkor jobban veszik az ő saját chipsetjeit, tehát ha nem a saját chipsetjeit félti, illetve az AMD-s Hypertransportot akarja szívatni akkor nem tudom miért ne adná el a licencet. Ez viszont szemétség. De legalábbis nagyon hasonlít az MS helyzetére a Win+IE párosítással.
 • ixyon
  #4
  naja. van benne sok sok cucc, csak az ilyen agyonintegrált dolgok épp azt veszik el a PCtől, amivel végülis legyőzte(ne anyázatok, nézzetek eladási adatokat) a MACet, meg az amiga-t. a modularitást. minden benne van, és ha nekünk annál gyorsabb kell, akkor rá vagyunk baszva, mert hiába veszünk bele gyorsabbat, a másikat is kifizettük. meg hiába van benne hangkártya, meg videokártya, meg hálókártya, mert ha jól számolom, akkor ez eddig 1 chipben 3 D/A C. és ezek eléggé erősen interferálni fogják 1mást. pl. ha a hangkártyádat odateszed a videokártya mellé, és scrollozol, akkkor azt is meghallod. persze azok nem 1más mellé vannak kitalálva, de ez 1 létező probléma.
 • Coine
  #1
  Integrált az nem érdekel engem...
  Nekem a kártyák kellenek...

  Gf 3 MX és Ati xy válasz a a GF3 MX-re, na az fog érdekelni !!!