11
 • Andor PaPa
  #11
  Hát kábé.
 • Andor PaPa
  #9
  Fotel egy nagy paraszt. Már vártam, hogy valaki elkezd fikázni, suxxx-olni stb. Úgy tűnik, hogy nem mindenki nőtt fel.
  "Az én anyukám szebb!"
  "Nem igaz! Az enyém szebb!"
  "Megmondalak az óvónéninek!" STB.
 • ixyon
  #7
  hejj te segg!
  szerinted az intelnek mi mas oka lett volna keresztlicensz szerzodest kotni az amdvel, mint az x86-64? az amdnek van 10000000000000 oka, pl. SSE, SSE2 amik bennelesznek a hammerekben. de te el sem tod kepzelni, ez mekkora huzas. mivel az IA64 vaci uj architektura, mindent at kell alakitani hozza, mert uj. lesz vagy 3 ev, mire hasznalahato sebessegu programok lesznek.
  es azt meg amugy is honnan tudod, hogy azx86-64 lassu lesz? hat mongyuk az intel fanok helyeben en is azt mondanam, amikor a mcKinly is csak 1 Ghz kezdoorajellel fog nyomulni jovore 2. felevben, az AMD fele megoldas pedig 1. felevben 2 gigahetz kezdofrekvenciaval startol. meg hat en s telleg lassunk gondolom mivel 1 bikaeros athlon magra epul, ami 1.4en veri az 1.7es PIIIIet,es ezt tovabbfejlesztik, lesznek benne uj 3dnow utasitasok, meg benne lesz a teljes SSE, meg SSE2, hat szerintem is ez olyan elmaradott processzor lesz, hogy a leggyorsabb, es ezen kivul ez az 1 fog MINDEN PCk kozott elterjedt utasitast tamogatni(milyen elmaradott mi?) eds ezeket kepes lesz azonos sebessegben 64biten is hasznalni, tehat nem kell a programokat atirni az IA64re, hogy feleakkora frekvencian uj utasitaskeszlettel hasznaljak,uj architekturat,(raadasul 1 igen elbaszott RISC rendszeren, hol a programozonak kell megmondani hogy memy utasiatasokat lehet parhuzamositani, azaz vagy a forditora hagyatkozunk, es az ovatos lesz, es lassu,vagy ASMben irjuk az egeszet, es mondanom sem kell, melyik fog megtortenni, mert annyira kellemes dolog ASMben fejleszteni) tehat nehezen programozhato, es aztmongya az intel, hogy meg a 2. generacioban sem lesz hardveresen megoldva a parhuzamositas, szal meg min. 4 evet kell varni.
  tehat szerinted mindenki csadosni fog, hogy itaniumra fejlesszen, 1 alapbol alacsonyabb orajelu cuccra, amineke hianyossagai vannak, 32bite no keomment a teljesitmenye, es minden uj benne, minthogy inkabb a hammerekre, amik mar jlbevalt Pentium4vero athlonoktovabbfejlesztett 2*akkora orajelu valtozatar, ami mindent tud, amit az intelek tudnak, es VALOS 64 bites belso regiszterekkel rendelkezik, minden utasitast 64bites pontossaggal vegez(mint az itanium, csak alapbol hardwares a parhuzamositas, mint az MMX ota mindeben, kivetel itanium meg mekkinli) csak mar 1 jol bejaratott architekturaval, meg 1 elfogadott, es nagyon jo utasitaskeszlettel, atertelmezve 64bitesre mindent, es az SSE, sSE2 MMX, 3Dnow, es az x86-64es reszek 1*e is mukodhetnek, es hardwaresen valogatjak az utasitasokat, miket lehet 1*e vegezni. szal szerinted ez lesz. merthulye vagy. 1 hulyegyerek! erted, ha valamit nem tudsz megindokolni, es csak azert mondod, merrt CSAK, mert intel fan vagyok, mert az intel jobb volt, meg fujj AMD< ami olcsobb, az szarabb, meg amugy is milyen majer dolog mar anyazni indent, mint a fradistak, ami nem zold feher, akkor inkabb KUSSOLJ BE
 • Andor PaPa
  #4
  Aki nézte az Intel és az AMD roadmapjét, és még emléxik arra, hogy néhány hete az egyik topicban valamelyik paraszt arról szónokolt, hogy a kedves Intel év végére 3 Gigahertzes procikat dob piacra. Ha-ha-ha.
 • MuERTe
  #3
  most hogy mondod tényleg,de az egy név nélküli morgan magos processzor.egyáltalán nem biztos,hogy megmarad duronnak.
 • ixyon
  #2
  a value szegmens legfelso soranak ottvan a bal oldalan fuggolegesen irva, hogy Servers&workstations. em az vn irva, hogy duron MP. es ez cdsak annyit jelent, hogy az intel besuxxol!!!!!!!!!!!!!!!1
 • MuERTe
  #1
  kicsit nagyobb fölbontásu képet kellett volna ide beilleszteni,mert én sehol nem látom rajta a duron mp processzort.