29
  • Frank
    #29
    A TV-ben nyilatkoztak a NASA emberei egy dokumentumfilmben a 90-es evek elejerol amikor megkezdodtek a targyalasok a kozos urallomas epitesenek lehetosegerol es elutazhattak CSillagvarosba valamint tapasztalatokat szerezhettek a Mir-rol is. Azt mondta a ficko, hogy le voltak dobbenve mert az oroszok kb az amerikai 70-es evek technikai szinvonalan alltak de megis olyan dolgokat oldottak meg amiket ok a hightech cuccaikkal sem tudtak.
  • Lez
    #28
    Ritkán van szükség nagy teherbírású űrhajókra? Ezt meg hol hallottad? Hidd el, ki tudják használni az extra teherbírást. Főleg, mert a műholdakat, és egyébb eszközöket úgy méretezik, hogy megoldható legyen a felvitel. Ha nagyobbat is föl tudnak vinni, akkor nagyobbat is fognak csinálni. Nehogy aszidd, hogy a nemzetköi űrállomáson nem örültek volna nagyobb helynek az űrhajósok. Azért akkorák a modulok amekkorák, mert ezt még föl tudták juttatni anélkül, hogy külön ki kellet volna fejleszteni valami új szállítóeszközt erre a célra. A NASA is kilóra adja ki az űrrepülők rakterét. És nem mennek föl csak azért, hogy 1 db 100 kilós valamit kidobjanak a zsilipen. Az is mindig fullra van pakolva. A nagyobb hasznos súly pedig pont a kilónkénti feljuttatási költségeket csökkenti.
  • OliApa
    #21
    mennyi hozzaszolas...
  • ixyon
    #18
    az energia nem vesz el, csak atalakul.
    na ez csak eszembejutott.
    azt monfdtak, hogy 2ot epitettek, es 1 ebbol etterem, azaz a amsik valoszinu kazahsztanban parkolt.
  • ixyon
    #13
    ja
    biztos jo az a buran, csak allt vagy 10 evet a hearazsban, mielott leporoltak, meg meg nem probaltak ki elesben. pontosabban mindossze * probaltak kii akkor is ther, meg iranyitas nelkul, vahy legalabbis minimalis iranyitassal.
    csak ez sokkal nagyobb, mint a challenger... es lehet, hogy akarmilyenqrvajo is a tervezes, bbiztosan nem 1 dolgot sporoltak ki belole...
  • Tomcat.no1
    #6
    Szerintem ha ez az üzlet bejön nekik akkor lehet hogy tényleg lesz MIR2....
  • Dikkma
    #5
    Ha az oroszok csinálnak valami ilyent, az nem esik szét.
    Bár tök jó, hogy megcsinálják, de én inkább másra fordítanám a helyükben.
  • Lacc
    #1
    Lol, ez is biztos nagy, zsíros, és büdös, mint megannyi orosz minőségi termék. Csak szét ne essen gyújtáskor =).