29
 • Frank
  #29
  A TV-ben nyilatkoztak a NASA emberei egy dokumentumfilmben a 90-es evek elejerol amikor megkezdodtek a targyalasok a kozos urallomas epitesenek lehetosegerol es elutazhattak CSillagvarosba valamint tapasztalatokat szerezhettek a Mir-rol is. Azt mondta a ficko, hogy le voltak dobbenve mert az oroszok kb az amerikai 70-es evek technikai szinvonalan alltak de megis olyan dolgokat oldottak meg amiket ok a hightech cuccaikkal sem tudtak.
 • Lez
  #28
  Ritkán van szükség nagy teherbírású űrhajókra? Ezt meg hol hallottad? Hidd el, ki tudják használni az extra teherbírást. Főleg, mert a műholdakat, és egyébb eszközöket úgy méretezik, hogy megoldható legyen a felvitel. Ha nagyobbat is föl tudnak vinni, akkor nagyobbat is fognak csinálni. Nehogy aszidd, hogy a nemzetköi űrállomáson nem örültek volna nagyobb helynek az űrhajósok. Azért akkorák a modulok amekkorák, mert ezt még föl tudták juttatni anélkül, hogy külön ki kellet volna fejleszteni valami új szállítóeszközt erre a célra. A NASA is kilóra adja ki az űrrepülők rakterét. És nem mennek föl csak azért, hogy 1 db 100 kilós valamit kidobjanak a zsilipen. Az is mindig fullra van pakolva. A nagyobb hasznos súly pedig pont a kilónkénti feljuttatási költségeket csökkenti.
 • OliApa
  #21
  mennyi hozzaszolas...
 • ixyon
  #18
  az energia nem vesz el, csak atalakul.
  na ez csak eszembejutott.
  azt monfdtak, hogy 2ot epitettek, es 1 ebbol etterem, azaz a amsik valoszinu kazahsztanban parkolt.
 • ixyon
  #13
  ja
  biztos jo az a buran, csak allt vagy 10 evet a hearazsban, mielott leporoltak, meg meg nem probaltak ki elesben. pontosabban mindossze * probaltak kii akkor is ther, meg iranyitas nelkul, vahy legalabbis minimalis iranyitassal.
  csak ez sokkal nagyobb, mint a challenger... es lehet, hogy akarmilyenqrvajo is a tervezes, bbiztosan nem 1 dolgot sporoltak ki belole...
 • Tomcat.no1
  #6
  Szerintem ha ez az üzlet bejön nekik akkor lehet hogy tényleg lesz MIR2....
 • Dikkma
  #5
  Ha az oroszok csinálnak valami ilyent, az nem esik szét.
  Bár tök jó, hogy megcsinálják, de én inkább másra fordítanám a helyükben.
 • Lacc
  #1
  Lol, ez is biztos nagy, zsíros, és büdös, mint megannyi orosz minőségi termék. Csak szét ne essen gyújtáskor =).