13
AT-s házamhoz AT-s alaplap, vagy új ház, új alaplap?
  • Failure
    #13
    MM!

    Azért 9000-10000Ft plusz költség, mert AT-s házam már van. Theát azt nem kéne venni, ATX-est viszont igen. Arról se nagyon beszélhetek, hogy akkor az AT-set eladom, mert kinek kell egy használt AT-s ház? (persze sokaknak, de kb 500Ft-ért...)

    Szóval itt a 9000 Ft plusz: ugye a legolcsóbb ATX-es ház olyan 6800+ÁFA körül mozog, és sok helyen ebben még nincs benne a táp!

    Az tény, hogy egy ATX-es nagytoronyban jól lehet pakolni, de ez igaz a hasonló méretű AT-sre is, nem? :-)

    A reset meg ilyesmi tudom hogy nem gáz, ezt nem is én vetettem fel, és a power is működik, legfeljebb nyomja az ember 5mp-ig.

    Szóval én igazából nem látom az ATX előnyét, kivéve a shut down-t meg a hibernate-t, de említettem, hogy nincs eltörve a kezem, úgyhogy meg tudom nyomni a power-t ha ki kell kapcsolni. ;-)
  • Spy
    #10
    Már ugy értve hogy az alaplap nem tud resetelni :)
  • kowajano
    #9
    csak ATX. AT alaplapon öszevisza tekeregnek a vezetékek szar helyen van a soros port párhuzamos port ugy kell neked ezeket külön átalakitoval kikötni a házba meg az egész elrendezése elég gázos az AT alaplapoknak
  • Spy
    #7
    Ja és a Atx-ház hátránya ha valami van a géppel akko nem tudsz resetelni,és ilyenkor a tápegységet kell ki-be kapcsolni és az rossz hatással van az alaplapra és a tápegységre
  • Spy
    #6
    Figy az Acorp háza tályán van egy jó kis alaplap(nekem is volt at házzal)ami nagyon nagyon jó és olcsó.Ez a 694x elnevezésü alaplap de hasonló a 6via85p is ezek 20-25 ezer forint között állnak.Ha nincs pénzed atx-es házra akko itt a jó döntés
  • izb
    #5
    Egy jo hazon nem erdemes sporolnod!!
    Sok minden fug tolle!!
  • The Fallen God
    #3
    Helló Failure! :))

    Én úgy tudom hogy csak ATXes alaplapot lehet kapni oyan kategóriában, de majd a nálam okosabbak megondják, én csak beköszöntem :))
  • Failure
    #2
    ui: gondolom egyértelmű, hogy minimum PII-re akarom fejleszteni. (egyrészt a kor követelménye miatt, másrészt különben nem merülne fel az ATX lehetősége...)
  • Failure
    #1
    Helló!

    Szeretném hallani a véleményeteket. Van egy PI-es gépem. Szeretném fejleszteni. Csakhogy: kezembe vettem a számológépet, számolgattam, és oda jutottam, hogy ha ATX-es alaplapot veszek, akkor ATX-es ház is kell, ami ÁFÁ-sam kb 9000-10000 Ft plusz költség.
    Na már most: ez nem tűnik soknak, de én sem szülöm vagy izzadom a pénzt.
    A kérdésem az érdemes-e ezen pénzt spórolni, vagy sem. Tudom, AT esetén shut down után ki kell kapcsolni kézzel a gépet, nem lesz hibernate, de érdekelne, lesz e más hátrány is.

    Előre is köszönöm...