ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Visszatérítik a bugos FSD boosterek megnyitási költségét:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

danone
Rendben 😊)) Akkor először azt az egyet kell megszereznem, aztán jelentkezem, köszi mégegyszer minden érintettnek <#worship>
s_andras
Vigyázz, mert a kísérleti toronyfegyverek csak multicrew módban működnek egy másik CMDR kézi irányítása alatt. Tehát nem fogják automatán lőni neked az interceptort vagy a rajt, ha erre számítottál. Legalábbis ez van a leírásukban, nem próbáltam.
Dicséretes hogy önállóan akarod megszerezni a 3 szövetmintát, az első kettő még össze is jöhet, de hidd, el, a medúzával szinte értelmetlen birkózni egyedül. Az még a mintavételre is úgy van belőve, hogy csak wingeknek legyen reális esélye. Nekem mázlim volt. Igaz, az még egy régi build volt, de azt hiszem nem akarsz csak azért összerakni egy meta-alloy hulltank T10-et több száz millióért, hogy megszerezz egy darab cuccot, amivel utána le tudsz szkennelni egy darab obeliszket. Ráadásul még a küklopsznál azt is megtapasztaltam (azt hiszem ezt még nem írtam le) hogy a visszatérő limpet elég nagy eséllyel nem tud dokkolni, nekem is többször elpukkant, vagy annyira nem akart megközelíteni se, hogy a sok bénázás után muszáj voltam menekülni mert a sáska közben kezdett ízekre szedni. Fogadd el nyugodtan azt a darabot RJoco-tól amit "kicsaltam" a múltkor 😉
----------------------------------------------------------
Dzsini: másik bug nálam a FSD boosterrel hogy egyszer láttam a tech.brókernél, aztán eltűnt, már csak a másik 3 volt ott. Mintha unlockoltam volna, pedig nem tettem meg, a boltban sincs ott. Vagy épp most javítják az első bugot és ezért vonták vissza?.. Mindenkitől?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.04.05. 20:57:20

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

danone
Igen az megvan (korr.álló raktér), ma összeszedtem, iszonyat mázlival egy küldetéssel megvolt a 12 Neofabric Insulation, épp Maia-n kaptam.
A többi már csak rohangászás.

Épp azon gondolkoztam, hogy telepakolom flak turrettel a corvett-et, az interceptort meg kitankolom akkor addig amíg kell. Az ötleteket köszi, lehet megpróbálom este.

Utoljára szerkesztette: danone, 2018.04.05. 19:57:46
danone
Köszi! 😊 Megpróbálok megnyugtató megoldást keresni a tissue szerzésre, írok ha eljutottam valameddig 😄
s_andras
Nem tudom van-e esély ilyen méretű és sebességű hajóval kibírni mire kész a limpet, de ha van akkor maximum a küklopsznál. A bazi és a medúza tuti szétkap egy pillanat alatt. Épp hogy a nagy hajó (sok hull) a túlélés kulcsa. De ahogy RJoco írta, a két nehezebb cucc megvan nála. Ha gondolod, segítek megszerezni a küklopszét - konkrétan kinyírhatjuk. Te messziről figyeled, és amikor már csak egy szíve van, akkor ráküldöd a drónt. Ebben a hajómban nincs semmilyen kontroller és raktér. Apropó raktér: előbb mindenképpen össze kell raknod a 16 tonnás korrózióállót.

De hogy megadjam a megfelelő egyszemélyes taktikát: #18888 & #18889
-----------------------------------------------------------------------------
Dzsini: köszi az infot, ezek szerint van 4 új Guardian cuccos. Azon filózok, vajon a játék ezeket a giga-változásokat miért nem tolja valahogy jobban a képünkbe? Napok óta farmolok Dav's Hope-nál, jó lenne ha egy ilyen hír megjelenne mondjuk az info csíkban is..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.04.05. 18:05:59

Dzsini
Guardian FSD booster - modulhelyre rakható fogyasztás- és teljesítménynövelő cucc

album a részletekről - az 5-ös méret 125% üzemanyagért fix +10 fényévet ad.

természetesen jelenleg bugos, mert 125% fogyasztás helyett +125% fogyasztást csinál (összesen 225%), amitől a 8T/ugrás limitet szinte mindegyik átlépi... basic FDev 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.04.05. 17:27:10

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Ha jól emlékszem, akkor a Basilisk és Medusa megvan nekem. A Cyclops-ot sajnos ki kellett raknom, mert nem volt elég hely a korrózió álló raktérben.
Szóval, ha megvan a Cyclops, akkor a másik kettőt oda tudom adni.
Van Sensor-om is és Link-em is.
De, ha visszagörgetsz egy kicsit, akkor biztosra meg tudod nézni, hogy mi van meg. Korábban már ajánlottam, hogy akinek kell, annak át tudom adni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

danone
Sziasztok,
Tudnátok segíteni a helyes taktikában? ASP Explorer-el próbálok thargoid interceptor-okból tissue-t szedni a RAM TAH küldihez, de zsinórban 6x halál lett a vége.
Amit próbálok:
- Interceptor jön, elkezd szkennelni
- Kidobom a limpet-et
- Elstartolok mellette szkennelés közben hogy megszakadjon, majd benyomom a heat sink-et
- Megállok 2km-nél és várok (közben szkennelem passzív).

Ez kb addig működik, míg olyan 60-90%-ra eljutott a limpet, utána jönnek a gondok. Vagy egyszerűen meglép ha beszkennelte amit akar (ez még nem gond), vagy egyszerűen megtámad, pedig heat 15 alatt van folyamatosan.

Nagy hajóval meg se próbálom, mert ha azt lövi le akkor törönszúrom magam 😄
Arra már nem merek gondolni, hogy ebből úgy kell 3 különböző félét összehoznom, hogy a másik kettő ne vesszen el a hajó megsemmisülése miatt 😞
Utoljára szerkesztette: danone, 2018.04.05. 14:19:06
s_andras
Úgy vettem észre hogy a CZ, RES insták létrehozásánál (SC-ból beesés vagy menüből indítás) eldől, hogy ránk fognak-e szállni vagy nem. RES-nél még az is hogy milyen méretű hajók jönnek. Amikor peches sorsolás jön, senkinek sem hatékony bent maradni, még G5-ös egymilliárdos hajóval se, mert azt is gyorsabban szétszedi az össztűz. Bármikor azt látjuk hogy (majdnem) az összes piros pötty villog, azonnal kell lépni és vissza.

Roger6
Hm. Kicsit kedvet kaptam hétvégén, gondoltam lövöldözök egyet. CG nem volt messze tőlem, 100 Ly. Odareptettem a Fer-De-Lance-omat, aztán belevetettem magam a háborúba. Meglepően tapasztaltam, hogy még a Low Intensity Combat Site-oknál is rendesen fel kell kötnöm a gatyámat. Múlt hónapban sima CG-s Bounty Hunterkedésben Top 10%-ban voltam, itt meg bemegyek a Site-ra, aztán 3 perc múlva ki kell ugranom. Nem értem egészen a mechanikáját. Oldalt választok, kinézek egy hajót amit a szövetségesek lőnek, én is megsorozom. Nyilván egyből rám vált, ez a kisebb gond, de ezt általában másik 3-4 ellenséges hajó is megteszi rögtön az első lövésem után. Mintha hirtelen csak én léteznék, nem is érdekli őket, hogy éppen mások lövik, akkor is csak én számítok. Miért én vagyok a fókusz? Ráadásul ez is változó, mert az első 3 alkalommal futnom kellett pár perc után, negyedszerre meg bárkit bárhol lőttem, rám sem bagóztak, több milliónyi zsetont összelőve magamnak. Igaz, nincs túl pimpelve a hajóm, de pajzsom rettentő gyorsan elfogy. Talán a tudásom is hagy némi kívánnivalót maga után, még csak Dangerous a besorolási szintem, de azért fura, hogy 100 millióért összerakok egy hajót, és 3 perc után futás van. Ki kell találnom valamit erre.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Sol környékén 9 frakcióból 8 föderációs, ott van, hogy 4-5 előléptetős feladatból is lehet válogatni (akár mindet fel is lehet venni 😊 )

A játékmódok (open/solo/private group) közötti váltogatás is néha használ...

Meglehet nem veszed észre. Alig több mint két hónap alatt Ensign lettem, különböző rendszerekben haladva előre. Ahogy eléri a 100%-ot, szinte azonnal ott van a Naval. Az utolsó vicces volt, egy 20k-s data transfer. <#taps>

iracing the 'real' race.

Köszönöm! Ezt fogom tenni....(csak ez a Ride Gateway olyan szép, ha valódi lenne odaköltöznék! -😄) <#alien2>

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Próbálkozz akkor más Föderációs minor faction tulajdonában lévő állomáson. Ha ott sincs menj át még egy másikhoz, vagy menj át egy másik naprendszerbe és próbálkozz ott.
Be fogja adni...

iSS!

Hellóóó Mindenki! Boldog Nyulat!

Segítsetek légyszi! Mondjatok valami okosat arra, hogy juthatnék Naval Mission-okhoz!
Mostanában nincs sok időm játszani, max 1-1 óra alkalmanként - ami valljuk meg a játék lehetőségeihez képest nem valami sok. Szeretnék bejutni végre a SOL-ba, de megrekedtem a "Cadet" szinten....már kb. 1 éve. Folyamat csinálom a Boom Data-t meg a hasonló magas INF és REP-el járó küldiket. Szerintem már duplám 100%-n van a szintem, de egyszerűen nem ad be a játék egyetlen egy Naval Miss-t sem, amíg játszom. ...vagy nem veszem észre.
Ride Gateway (G 203-47 Sys) az állomás helyem. Innen indulok mindig és ide is térek vissza. Még "Zakari bácsi" szolgálatába is beálltam, hátha az is számít....
Adjatok valami tanácsot kérlek, mert már unom az állando boom data küldiket....
Előre is köszi!

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Dzsini
pár havonta 😊

Köszönöm szépen a választ !
Akkor megveszem csomagban, mert ki tudja mikor lesz hasonló akció.? <#finom>

Papa01
Köszi szépen! 😊 Az a durva, hogy 170 óra fölött még mindig ezekkel a küldikkel szórakozom, még 1x harcoltam összesen, talán a legelején. 😄
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.03.31. 18:23:19

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Dzsini

Papa01
Még most csak hadnagy... 😊 De a a Sothis-Ceos útvonallal piszok gyorsan lehet reput növelni és pénzkeresetnek sem utolsó.. Boom data deliveryk és áruszállítós küldiket választok, de egy körön csak a time bonus több mint egy milla.. 😄 A Globális Fed. repum már Allied és 100%-on van.. 😊 Érdekes, h egy idő után a rendszer nem enged több küldit felvenni,pedig lenne mit.. 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.03.31. 18:20:38

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Dzsini
Hajókhoz is ad hozzáférést, amúgy büszkélkedhetsz vele, hogy admirális vagy.

Papa01
Sziasztok! Annak van valami haszna a jó érzésen kívül, hogy a Federation rang növelésével a mások számára tiltott rendszerekbe is beléphetek? 😊 Köszi a válaszokat! 😊

Elég az alapjáték is.
Jópár dolgot viszont nem tudsz majd csinálni a Horizons kiegészítő nélkül, amik közül a (szerintem) legfontosabb, hogy nem fogsz tudni égitestekre leszállni.

iSS!

Sziasztok!

Mivel most akciós áron lehet hozzájutni a játékhoz, olyannak aki kevés időt tud rászánni elég lenne az alapjátékot megvenni, vagy nélkülözhetetlen valamelyik kiegészítő is?

s_andras
Aha, ez logikus, mert tényleg minden más hajó is agyon van mérnökölve a régi rendszerben. Mondjuk azt nem vágom, hogy miért ne lehetne megdolgozni így is bármit, de ez van. A kísérleti módosítások miatt így is úgy is körbe kellene járni, szóval nem oszt nem szoroz, csak érdekelt. Köszi!

Egyébként azt sem értem kristálytisztán, hogyan lehetséges egyáltalán ez a távoli mérnökölés, eddig azt hittem hogy a nagytudású szakik és a saját spéci laborjaik, berendezéseik kellenek ahhoz hogy megbütyköljék a moduljainkat.

Amennyiben a másik hajón régi fejlesztések vannak, akkor nem megy a remote. Ahhoz el kell menni a mérnökökhöz és úgy upgradelni (vagy leszeded a régieket és akkor aktív lesz). Viszont, ha új modult veszel, akkor azokat már fel tudod húzni remote-al.
s_andras
Távoli mérnökölésnél valamit nem értek: elég sok helyen rögzítettem a tervrajzokat a T10-zel. Ha abban a hajóban ülök, akkor bármelyik állomás "Remote Workshop" menüvel kilistázza az összeset. Utána átváltottam másik hajóra, és meg akartam nézni ugyanezt, viszont így már tök üres volt ez a menü. Miért?

Másik: van ez a kereső az inarán. Istennek nem jövök rá, mi a vihart akar az jelenteni, hogy sok rendszerre / jellel elválasztva kétféle mati-kereskedést is írnak?? Amikor sosincs egy helyen két különböző? Van egy délelőttös meg egy délutános műszak és így váltogatják egymást vagy mi?

Nincs mit😊
s_andras
Sirály. PH-s hsz-odat látva tudtam meg hogy van új EDShipyard oldal, ahol már minden friss cumó szerepel. Köszi.
-----------------------------------
(Emlékezetből mindjárt itt a T10 konfigom, a mérnökölések számértékei még nincsenek felvezetve.)

Sziasztok, van EliteDangerous.hu privat csoport is, oda a discordon tudtok jelentkezni.
https://discord.gg/0ynAcQGAWzyxEWmk
Sziasztok!

Az SSL Interstellar PLC legfrissebb kulpolitikai hireit itt olvashatjatok:
http://elitedangerous.hu/matt-the-raven-corwen-reagal-a-thargoid-kutatasokra-es-visszhangjukra/
s_andras
Helyesbítek: az Imperial Courier a legkisebb, 3 db M HP van rajta.

RJoco
Ki kell kapcsolni a segélykérő üzenetet, így amikor rád lőnek, akkor nem jön a jard.
Emellett alacsony biztonságú helyekre kell menni.
Én még nem próbáltam a turret-eket, de szándékomban áll.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

danone
Az automata turretekről még az elején leszoktam, mert az automatika nem igazán foglalkozott vele, ha egy barátságos hajó volt a tűzvonalban. 😊
Nem hiszem hogy ezen változtattak volna, nekem nem ért meg annyit a sok fine meg bounty.
s_andras
Szerintem az Adder a "sőt-ebb" 😊 A vipera eleve egy harci gép, az Adder meg alapvetően szállító.

Nekem ez tetszik: A Trap for the Cyclops (Twin Cyclops FDL Solo)

Én a Diamondback Explorerrel szemeztem, mivel az a legkisebb hajó amin 3 db gauss elfér. De pont az ilyen videókból látszik hogy a kis hajókat ugyanolyan könnyen leamortizálja a sárga villámaival meg a rajjal.

Különben az elég szégyen hogy úgy tűnik, kb végtelenszer ki tudja küldeni a thargonokat. Nem lehet arra játszani hogy előbb kinyírjuk az összeset. Mindenkinél azt látjuk hogy csak azért intézik el őket hogy viszonylagos nyugalomban lehessen a következő szívet kipattintani, de mindig jön a következő...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.03.26. 23:35:00

wollnerd
Sőt viper-rel is...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Hát jól van 😄 Valakinek Adderral is megy a Cyclops vadászat 😄

https://www.youtube.com/watch?v=Hif_pd5GW1E
wollnerd
Tudod mi a jó a kutterben? A 8A-s Thruster-jét DD-vel max-ra engizve boost-tal a min. 470 m/s-et is eléri full tele raktérrel. 😄
A kalózok csak lemaradni tudnak az interdiction után. 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Most vettem észre hogy a sérült állomás melletti mentőhajó nem csak marauderölő küldetéseket ad, hanem interceptorosokat is. "Ölj meg egy küklopszot 3M-ért X rendszerben". A baziliszkuszért már 4.6M-t fizetnek, de azt egyúttal wingeknek ajánlják. Nem értem, az előbbit miért nem, ugyanis azt sem piskóta leszedni: mire elértem a PilotsFederation "szövetséges" rangot, addig kb 8-10 küklopszot kellett felszecskázni, de ezekre jutott majd' ugyanennyi, amikor rommá lőve kellett elmenekülnöm. Nem olyan egyszerű az, mint az első kettő után hittem. Sokszor okoznak modulhibát a támadásai, leáll a hajtómű, a PD, csökken a PP teljesítménye stb.
Viszont arról meggyőződtem, hogy a gauss ágyú messze a legjobb ellenük, felesleges bohóckodni az AX rakétákkal vagy MC-okkal. Talán még a plazma, de az is lassú lövedék mint a raksi, azaz <#levele>

Gundark 1 1
Köszönöm mindenkinek 😊 Nagyon nem fegyverzem le a kuttert, mondjuk a 8B pajzsot leveszem egy 6osra, legyen meg az 500 tonna hely.
Dzsini
Vagy akár egy fighter bay és egy pilóta, hogy védjen - persze, elfoglal egy 5-6-os raktárhelyet, de a legtöbb arra járó kalóz-söpredék ellen pompás védelem.

Caliph
Sok raktér,nagy kapacitású finomító,prospector limpet(kilőve egy aszteroidára megmutatja mi van benne,csak a drága ércek után érdemes menni)és nagy rakás collector limpet(anakondámon anno 2 éve talán 10 is volt)- Két kettes szintű bányászlézer elég bőven,meg ne felejts el limpetet vinni a raktérben ,vagy gyártasz helyben ha van rá anyagod.

Pristine metallic gyűrűt keress,és a 3 p betűs érc volt régen jó,illetve ice ringben a low temperature diamond . csak ezeket éri meg gyűjteni. Ha jó a repud közeli bányász társasággal kapsz bányász küldiket ,hogy bányász 20 ezt,30 azt,régen ez még plusz pénzt hozó küldik voltak,és többet adtak mintha magát csak az ércet adtad volna el

Beugorva egy gyűrűhöz régen vagy jött egy rendfenntartó szkennelni,vagy egy kalóz,aztán nem piszkált már senki sokáig.

Hazafelé készülj pár npc piszkoskodására ,szeretik a tömött hajókat.
Ha bírja a pénztárcád/power plantod rakj fegyókat,ha nem akkor point def meg chaff és pucolás 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini

s_andras
Én ezzel bányásztam ki egy menetben az 500 tonnát Selene Jean számára. (Úgy látom a mérnököléseket nem vezettem rá, de nem is nagyon kell.)
A prospector limpet is szinte kötelező, sokkal hatékonyabb lesz tőle a művelet.
Hely: ki kell menni a bubi szélére, ahol már "pristine reserves" a lelőhelyek jelzője. És "metallic". Van egy kereső is. A Delkar rendszer rémlik hogy jó volt, miért is...? Ja igen, mert rendszeren belül van nagy állomás. De hiszen ezek nincsenek is olyan messze... akkor nem tudom, miért kéne kimenni a vadonba. Remélem nem fogytak le azóta a készletek, pontosabban azt hogy egyáltalán nem is változnak ezek a minősítések.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.03.26. 16:53:46

Gundark 1 1
Kipróbálnám a bányászatot a kutterrel. Mi kell hozzá? Gondolom finomító, bányalézer, megy collector limpet hogy ne kelljen ugrabugrálni a kövek után. Még valami? Tudtok valami jó helyet? Most még a ceos-sothis túrajáratban vagyok, de azt elengedem 😊

A torony fegyverek nagy hajókra jók. Én most éppen MC és Burst tornyokat használok, egyedül a főfegyver gimball MC, vagy fix plazma, mikor milyen kedvem van. A tornyok a kisebb jószágokat félig lebontják mire ráfordulok 😊 A kutter amerikai járgány az egyenesen gyors, de a kanyarokat nem szereti 😊
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2018.03.26. 16:26:46
wollnerd
Igen, kell a turret-es fegyókat is beállítani a fire groupba és legalább egyszer kell megnyomni egyet az adott a beállított gombjával (minden új célpontnál), de a gombnyomásra még nem feltétlenül kezdenek lőni, csak azzal "bekapcsolod", "parancsot adsz" nekik hogy onnantól kezdjenek teljesen automatikusan kezelni magukat. (lövés, forgás, újratöltés)
A "target only" a leghatékonyabb a kisebb tűzszórás miatt.
Én használtam már Turret-es MC-t is, de jelenleg már csak fragment cammon-hoz használom élesben a turret-et. Más verziójú FC-akat nem tudom kezelni. Inkább rábízom a robotra. 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.03.25. 00:27:47

s_andras
Óóóójeeee 😊
A tornyok viselkedését a jobb panel "functions" fülén lehet állítgatni: lőjenek előre(így olyanok mint a fix fegyverek) / lőjék a kijelölt célpontot / lőjék tetszésük szerint valamelyik ellenséget.
Az nem tiszta nekem, hogy az utóbbi két módban kell-e tűzcsoportba tenni őket és kell-e nyomni gombot hogy lőjenek, vagy teljesen automatán csinálják. Még sosem próbáltam.

Ok.thx.közben bedobta.pedig komolyan mondom kb.november óta nem tudtam feljebb lépni.köszi. egy gyors kérdés:a turret tipusú fegyvereket hogy tudom kezelni?