ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Én a Horizons-szal azt vettem meg, amit akkor kaptam és nem az ígéreteket. Azok már csak extrák, hab a tortán.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Ami azt illeti, senkinek nem muszáj megvennie a season passt. Megvárhatja, míg kijön az utolsó része és utána megveheti úgy, mintha DLC lenne, egyben. Hisz már tudja, hogy mi van benne és, hogy megéri e neki vagy nem.
Bár a jelenlegi helyzetet tekintve, akárki akármit mond, Horizons nélkül elég sok minden kiveszik a játékból, amellett, hogy eleve sok mindent tartalmazott a játék már előtte is.
És DLC esetén, aki nem vettem meg a Horizons-t, mert mondjuk ő nem akar felszínre szállni, az hiába akarja megvenni a mérnököket.
A Frontier elég jól felépítette ezt magának. És inkább örülhetünk, hogy a Horizons mellett a többi update nem került pénzünkbe.

Nem kapod ingyen, a Season pass lényege, hogy előre kifizeted a későbbi tartalmakat. Amikor megvetted a Horizons-t, akkor azzal megvetted az összes -akkor még csak ígéretként létező-, későbbi frissítést is!

A DLC előnye meg az, hogy ott már a kész tartalomért fizetsz, így láthatod, hogy miért kérik el a pénzed! Így el tudod dönteni, hogy van-e értelme megvenni vagy sem.
Önmagában a Horizons is megérte a pénzét, mert valamilyen szinten le lehet szállni (azért valamilyen szinten, mert ugye tulajdonképpen csak 3 féle hold típusú felszínre tudsz, bolygóra és gázóriásra tkp. nem), illetve a mérnökök együtt adtak annyi tartalmat, hogy az megérte az árát. Ugyanakkor, az már nem a legjobb, hogy erre 2 évet kellett várni (és még ki tudja mennyit kell, mire jön a harmadik szezon).

pl. X Rebirth: Home of Light DLC annyi tartalmat adott 9Euro-ért, hogy további 100óra játék alaphangon, ami nem azért 100óra, mert abból 80-at monoton módon ide-oda repkedsz, hanem valós tartalom, komplett felfedezendő új rendszerekkel, új építhető állomások, rengeteg küldetés, erősebb ellenségek stb.
PiszkosFred
Legyen mind a ketto! 😊 Hagyjak meg a magamfajta lusta disznoknak (akik inkabb kifizetik egyben az egesz csomagot es utana hagyjak beken oket, eleg csak jatszani es tudom, hogy meglesz minden) a season passt, es legyen valaszthato DLC azoknak, akik szeretik eldonteni, hogy mit vesznek meg. Win-win.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

KiruHoshino
Pontosan erről beszéltem én is. Több pénzt kiszedtek volna a játékosból az xy DLC-kel mint egy egyszer megvásárolható Season Pass-ért. Bár engem is felháborít, hogy a 2.3 mennyire semmilyen volt lényegbelei tartalom hiánya miatt, de ez a felállás még mindig jobb mint egy DLC rendszer.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

RJoco
Én nem igazán értem, hogy mit írsz itt.
Az arcszerkesztőér nem fizettem semmit. Ahogy a vadászoktért, mérnökökért sem.
Anno megvettem a Horizons-t, ami nekem a bolygóra szállást jelentette. Minden más utána jött, teljesen ingyen.
Vajon milyen lett volna, ha DLC-ben kell megvenned az összes új hajót, ami a megjelenés óta jött?

Ha marad a season rendszer, akkor ez a játék halott... Már így is rengeteg játékost vesztettek azzal, hogy félévente jön egy arcszerkesztő szintű ál-tartalom, a 2.4-hez pedig már előre trenírozzák a közösséget arra, hogy húzódni fog az idők végezetéig (majd ha a sztori úgy hozza ugye, és ha a sztori 2 évig húzódik, akkor a 2.4 is addig fog).

Jobb lett volna a DLC. Ott előre látjuk, hogy van-e értelme megvenni. Ha értékelhető tartalmat adnak a játékhoz, akkor senki nem fogja rá sajnálni a pénzt. Én szívesen fizetek akár jóval többet is, de ahhoz nem egy semmire se jó avatar generátort kell adni.
Jelen rendszerben, ahogy eddig ment, nem igazán tartható már sokáig szerintem. A kemény rajongói magból nem élnek meg.
s_andras
Szerintem is valami idegen téma jön a 2.4-ben, erre illik rá ez a szöveg. Mondjuk beteszik a Thargoid űrállomásokat, csak hát meg is kellene találni őket ugyebár... Nesze nekünk új tartalom <#action> Mondjuk az is biztos, hogy ha nagyon nem megy, akkor előbb-utóbb úgyis rávezetnek úgy mint a Ram Tah-féle küldetéssel a romokra.
DLC vs. szezon... vannak előnyök, hátrányok mindkettőnél. A LÉNYEG viszont az, hogy valamikor a nem túl távoli jövőben jussunk el az eredeti ígéretek beváltásához: minden bolygótípus "leszállható" legyen (láva/gázóriás légkörben repülős), és séta legalább az űrhajóink belső terében.
----------------------------------------------------------------
Devanában már tűzszünet van, úgy látszik ennyi volt: 50.8% lett a befolyás, egy darab állomást vett át a SSL, igaz, az pont a földszerű bolygóé, tehát a legnagyobb (így szokott lenni azt hiszem). Ugyanitt újabb háborúk kellenének ahhoz hogy a többit is egyesével átvegyük.
Vicces, hogy az infópanelen még birodalminak írja a kötődést, holott az ellenőrző frakció és a térkép színjelölése is már független.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
... legalább a topicot olvasnád alkalmanként 😊
"valamit zagyváltak" - #16574

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem egészen, mert a Season Passnál tkp. ígéretekre fizetünk előre, és mint azt a jelen ábra is mutatja, egyrészt a mérnökökön kívül a többi nem sokat ért, másrészt azt is 1 év helyett 2 év alatt kaptuk meg. DLC-nél nem lehet ezt a szemétséget eljátszani. Ott ha nem tesznek le rendes tartalmat, akkor mehetnek melegebbre, hiszen ott látjuk miért akarnak pénzt kérni és ha az nem üti meg a mércét, akkor fele ennyit nem fognak eladni mint a "Season reményekből".

Úgyhogy még akár jól is elsülhet, mert 3db átrendezett állomás modellért meg 2db új avatarért senki nem fog 30euro-t fizetni (illetve pár rajongó biztos lesz, de abból meg nem élnbek meg).
KiruHoshino
Jó nagy hülyeség. A skinekkel és az egyéb szarságokkal is tutti, hogy jó pénzt kaszálnak. Ez a 2.4 ez egy nagy faszság lesz akkor hiszen új feature-t akkor nem is fogunk nagyon kapni ha az egész patch történetalapú lesz ami már szerintem régóta kész is csak húzzák az időt.

Ennél fogva a 2.4 tutti, hogy Thargoid témájú lesz ami eddig is sejthető volt. Ez a 2.3 sem hozott nagy dolgokat a játékba. Nem is értem, hogy gondolhatták ezt. A DLC rendszert is feldughatják a seggükbe azzal is csak a bőrlehúzás többet kellene nekünk fizetni a 3-4 DLC ért mint magáért a Season Pass-ért ami kb ugyan annyi tartalmat hozz.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

"a 2.4 tartalmát nem egyszerre kapjuk meg, hanem ahogy a történet, a narratíva hozza."

Vagyis innentől addig húzzák amíg akarják, ha a "narratíva úgy hozza", akkor a 2.4 eltarthat akár még két évig is. Nem mintha eddig nem toljtak volna bele a képünkbe.

Mellesleg zagyválntak már valamit arról is, hogy nem is lesz harmadik szezon, mert üzleti modellt váltanak és majd DLC-k lesznek.
Lehet,jobban járnánk, mert ha végre elkezdenek dolgozni akkor kapunk rendes tartalmat is, ha meg ezt a "nesze semmi fogd meg jól" hozzáállást tolják, akkor a DLC-zéssel be is fellegzett nekik.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.05.24. 22:25:59
Dzsini
2.4 és ami utána jön - egy kis "igen, létezünk" bejegyzés. A legérdekesebb talán az benne, hogy a 2.4 tartalmát nem egyszerre kapjuk meg, hanem ahogy a történet, a narratíva hozza.
Első infók E3-on, részletesebbek folyamatosan, az utána következő dolgok és további roadmap majd egy későbbi eseményen.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.24. 20:18:23

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Egy kis kihagyás után meglett a hetedik Generation Ship: az Atlas.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Garantáltan lejön a dukkó!<#nyes>
Dzsini
Elaludtál a kormánynál?

Ez amúgy még nincs annyira messze, majd egyszer ha van szabad másfél órád, ugorj el a Hutton Orbitalra az Alpha Centauriban - az érkezéstől 6,7 milló ls-re van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.24. 10:40:35

Ryder159
Nem tudom hogy keveredtem ilyen messze

Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2017.05.24. 09:46:19

s_andras
Már tegnap 43%, de szerintem valamikor most a délután folyamán feljebb fog ugrani, mert azt hiszem naponta csak 1x-2x frissíti az eredményeket, és a tegnapi gyakás jelentős hányada még nem jelentkezett ebben a számértékben.
Volt egy kisebbfajta esemény: épp pajzstöltés után mennék vissza a közeli CZ-ba, de azt látom hogy mindegyik eltűnt a rendszerben, egyet kivéve. Lestem hogy mi ez: máris vége a harcnak és már csak egy helyszínre futja? De ahogy beléptem oda, máris láttam az érkező cirkáló ködét, és mindjárt sejtettem hogy nem a mi oldalunkon fog beavatkozni... INV PAtreus PÖrölye kicammogott a hipertérből, én meg egyből nekiestem <#violent> és hát sikerült is kitessékelni, pápá PAPÖ <#wave> Ezután pár perccel újra megjelentek a szokásos CZ-ok rendszerszerte.

s_andras
Igen, többen is 😊 Én spec nem TS-ezek.

szia elite dangerous játszik valaki ?Valaki tud mondani egy ts3 címet.Nagyon köszönöm előre is.
s_andras
Eddig még sosem kerestem rá, csak itt lamentáltam jó pár hete erről a témáról, és akkor senki sem világosított fel erről. Na de nézzük mik is ezek... ...aha, az aminek hangzik. Egyetlen baj az lehet, hogy ha majd a PS4 elkezdni frissíteni a firmware-ét (ami gondolom ugyanúgy kötelező mint a konzol oprendszerének a frissítése), akkor a TrinusVR lehet hogy nem fogja tudni kezelni...

Dzsini
Egy kereső kidob több videót és a frontier fórumokon is bőségesen tárgyalják a témát, úgyhogy a "lehet ilyet" meglepődést nem igazán értem 😊

s_andras
ÓÓÓÓÓJEEEEE, szóval lehet ilyet?? Csak álmodoztam erről hogy PC-n is működne, mert a PSVR a legkényelmesebb nem-gagyi eszköz, ami ráadásul alapból jó lesz a PS4-hez is (nahát..), ha majd kész lesz a GT Sport. Akkor így egy csapásra megoldódna a VR-"problémám". Kérlek számolj be arról, hogy sikerült ez a projekt!

VR-t használó játékos van aki megosztaná a tapasztalatait?
PSVR-em van és most álltam neki megmókolni TinusVR-el az Elite-t.
s_andras
Elkezdődött a haddelhad. Meinel hub mellett két CZ is van, ízlés szerint Low vagy High körülmények között lehet szecskázni az ellenséget. 36%-ról indulunk, kíváncsi leszek, itt meddig sikerül felvinni a befolyást, és mely állomások átvételére lesz ez elég.

Dzsini

Dzsini
Eljöttem megnézni:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.19. 17:09:11

Dzsini
A CTRL+ALT+SPACE 2017 videókészítő verseny eredményhirdetése.
A győztes:

További videók a nyitó hozzászólásban, és utána még a hozzászólásokban.

s_andras
Alakul a következő hadszíntér: Devana
A most vezető birodalmi párttal kezdünk egymásnak feszülni (pending state: war), amely 6 állomást birtokol a 7-ből.

Szuper, én ebből 3000 tonna indiumot dobtam a közösbe!
Dzsini
Elkészült a Canonn Megaship, a Gnosis:

Varati A 6 körül kering jelenleg, és 35 millió tonna Indium, Computer Components és Tea hajtja 😊
Dokkolható, és van rajta: Commodities, outfitting, missions, passengers, crew, restock, refuel, universal cartographics.

Dzsini
Igen, sokan azt várják, hogy vagy E3 (június 13-15), vagy Lavecon (június 24-25).

KiruHoshino
Ha engem kérdeztek szerintem következő hónapban jöhet a 2.4 bejelentés a PS4 megjelenésével egy időben vagy pedig E3. Nem csodálkoznék ha az utolsó patch neve egyszerűen csak Unkown lenne mint a PAX East-en bemutatott előzetes.

És a következő Season pedig december.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2017.05.18. 12:34:30

Dzsini
megtaláltam a válaszát, értelmezd kedved szerint 😊

Hozzátéve, hogy ugyenezen AMA során adott egy ilyen választ is, ahol konkrétan szezonokat emleget.

PiszkosFred
Hat, lehet, elolvasok sok cikket es posztot azokrol a jatekokrol, amelyekkel jatszok (vagy tervezek jatszani), igy aztan neha osszemosodnak a dolgok a fejlesztoi nyilatkozatok es az erdekesebb theorycraft szosszenetek kozott 😊 Akkor egyelore nem varom a kek bolygokra valo leszallast.

Season Passal mi a bajuk? Inkabb jonnenek ok is 3-4 havonta a 10-20 euros extra tartalmakkal?

Dzsini
A 2.4-ről még semmit nem tudni, még azt se, hogy mi lesz a neve, azt se, hogy mi lesz a tartalma. Az még a Horizons része.

Arról se volt semmi hivatalos, hogy a légkörös bolygók mikor jöhetnek, amire emlékszel jó esetben is csak találgatás 😊

Braben nem rég azt mondta, hogy a szezonos kiadással kapcsolatban nem biztosak, hogy ugyanígy fogják folytatni.

PiszkosFred
Tudhato egyebkent, hogy mikorra varhato a kovetkezo season? Mert nagyjabol megjott mar minden, amit igertek a Horizonsba (ha jol emlekszel az "elheto bolygok" mar csak a kovetkezoben jonnek), vagy varunk meg valamire?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.18. 09:48:40

s_andras
Na igen, ez is egy megdöbbentő dolog: egy ilyen látványos bug megjelent mindjárt a 2.3-mal, azonnal tömegek jelentették, ennek ellenére a KÉT további javítás egyike sem oldotta meg. Ja és azóta is már hetek teltek el, és egy büdös hang nincs további frissítésről. Lehet hogy az aktuális hibákkal meg kell várni a 2.4-et??!?...<#fejvakaras><#confused><#levele>

Dzsini
Igen, 2.3 (béta) óta így van 😊

KiruHoshino
Érdekes bugot találtam. 😄 Hiperűr ugrásnál a karakterünk eltűnik a székéből. 😛

Dzsini
Én a collectort szeretem, resztlit gyűjteni kényelmes vele, főleg a Clipperrel ami már nagyobb darab, hogy fürgén scoopolgassak. De nekem még a Cobra IV-en is szokott lenni néha, elfér.

És így tudtam meg, hogy a felszínről nem tudja felszedni a szétszóródott cuccokat a limpet 😊 SRV nélkül még fel lehet lapátolni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.17. 20:57:42

s_andras
Vágom. Mondjuk önmagában a collectoron is ugyanúgy meglepődtem volna, mert én ezeket csak együtt, csak bányászathoz raktam fel, egyéb gyűjtögetéshez soha.

Dzsini
Szerintem elnyomta a forrás, és collector akart lenni 😊 (amíg nem szóltál, én annak is olvastam.... fáradt vagyok asszem)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.17. 20:47:31

s_andras
Őőőőőő....a prospector mit keres rajta?

Dzsini
Nekem négy hajóm van: Egy Asp Explorer hosszútávú felfedezésekre (ezzel jártam meg Beagle Pointot), egy Imperial Courier lövöldözni néha egy kicsit, meg futármunkákra, egy Imperial Clipper teherautózni és luxus utazásokra (utasszállítás, community goalok, és screenshotok gyártása), és egy Cobra IV mindenfélére, és csak úgy repkedni, megnézni a különlegességeket (pl. Generációs hajók).

KiruHoshino
Köszönöm a build-et nem tűnik rossznak. A haverkodást már megkezdtem. Lassan de biztosan megyek a cél felé. Jelenleg Master rangon vagyok. Nem sietek vele.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2017.05.17. 20:30:07

Dzsini
Hát, a Clipperhez haverkodni kell egy nagyot a Birodalom felé, de azt a hajót én is szeretem 😊

Multipurpose Asp Explorer buildre úgy hirtelen egy ilyet találtam: link
De ahogy írják: A kategóriát a belsejére (persze kivéve life support és sensors), a kedvenc fegyvereid és egy pajzsgenerátor (ami ezen van az arra jó, hogy elszaladj, esetleg apró hajókkal kötözködj - pofozkodásra ötös pajzsot használsz legalább). Ez után kedved szerinti raktér / kabin, meg ami még tetszik - scoop, SRV, szkennerek, limpet controller, amire épp szükséged van... van bőségesen belső hely, hogy nagyjából mindenfélét belepakolhatsz, és mindenre jó lesz egy kicsit, nagyon elrontani nem tudod.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.17. 20:25:26

KiruHoshino
Dzsini ki tudsz segíteni egy ilyen mindenes build-el ASP-re? Következőnek a Clipper vagy az Anaconda a célom. 😊

Dzsini
Utána a következő mindenes - ha nem akarsz nagy hajóra váltani - a Python lesz, de az már igen drága. Érdemes lehet elgondolkodni a specializáción, és több hajót tartani a különféle feladatokra.

KiruHoshino
Köszönöm a tanácsot. Akkor beruházom egyre. 😊