17
  • Andor PaPa
    #17
    Ahogy óhajtod, kedvenc vitapartnerem. A választás a tied (tudod, nem csak a bor, hanem az Athlon is jó választás).
  • Coine
    #16
    :-)

    soxor mondtam, inkább bor...

  • Andor PaPa
    #15
    Most nem kezdek el vitatkozni. Nem hivatkozok semmire. Ma jófej napokat tartunk az Andor PaPa SOFTWARE Weekend alkalmából. Ma mindenki haver.

    Coine, ha eccer találkozunk, akkor már biztos, hogy meghívlak egy sörre.
  • Coine
    #14
    Na és mi van hozzá ?
    Az iszonyúúú szuper VIA......

  • Andor PaPa
    #13
    Az USB-s hibák 93%-a visszavezethető a chipset hibájára. És mi az hogy megsült? Gondolom tuningolták. Mert alapállapotban nem sül meg, az eccer hódziher! És ha valaki tuningol, akkor ne FOP 38-cal nyomja, hanem valami tökösebb vízhűtéssel vagy Peltierrel. És az AMD esetében mindenhol csak a hűtésre panaszkodnak, de ha azt megoldod, akkor már nagyon zúzós cucc lesz belőle.
  • Coine
    #11
    Én nem szidtam az AMD-t és nem tagadom az eredményeit !!!
  • Andor PaPa
    #10
    Elolvastam, már kétszer is. De nem győzött meg. Most másoljam ide azt a kb. 400000 AMD mellett érvelő cikket? Nem teszem, mert ez itt nem erről szól. A tények magukért beszélnek. Ezen nem segít semmilyen cikk.
  • Coine
    #9
    Nehezen !!!!
    Via szar az intelhez, szar az AMD-hez is, aki intelt vesz, az úgyis intelt vesz hozzá, legalábbis akinek van esze, jha és az AMD-hez is van saját AMD alaplai chipset ami jobb, mint a VIA.
  • Coine
    #8
    inkább olvasd el azt amit a #5-ben írtam.....és a cikkeket is.....
  • Andor PaPa
    #7
    Nem mindegy? Szerintem nem is kéne itt vitatkozni, mindenki azt vesz amit akar. A Pentium 4 akkor sem olyan jó, viszont marketing szempontjából az Intel jelesre vizsgázott. Az összes tuning banda, az összes tesztelő cég és szinte minden adat az AMD sikerét támasztja alá. És ha azt is hozzáveszed, hogy az 1,4-es Athlon veri az 1,7-es P4-et, és hogy az 1 Gigás Athlon veri az 1,4-es P4-et, akkor látod, hogy az AMD nem manipulál az órajellel, csak azért, hogy a sok lammer bedőljön a magasabb számnak. Akár azt is mondhatnám, hogy az 1,7-es P4 teljesítménye csak 1,4 Gigahertz. Nem az adatok alapján, hanem összehasonlítás szempontjából.
  • Lez
    #6
    Én már átpártoltam az AMD-hez, de azért szurkolok a VIA-nak, hogy sikerüljön lejáratni az intel saját P4-es chipsetjét, amiért olyan szemét politikát folytatnak.
  • Coine
    #5
    egy kis P4 védelem a sok suxx mellett.

    Elemzések, leírások...


    Sharky Extreme

    Idézet a lapról:

    Since Intel can't expedite the release of bandwidth-intensive applications or directly force SSE2 optimizations upon developers, they are playing the one card in their hand that they know sells well: clock speed. The 1.7GHz part under scrutiny today represents an important step for the chip giant in that it will either help validate their latest architectural release as the performance leader or serve as the next step in a debilitating game of catch-up.


    Tom's HW Guide

    Idézet a lapról:

    Basically, Pentium 4 is a new design, which has some problems with today's software. Particularly office applications like Word or Excel, but also current 3D-games perform quite a bit worse on Pentium 4 than on Athlon, although the AMD-processor runs at lower clock speeds. Once software has been compiled for Pentium 4 however, the trace cache architecture is able to show its advantages. The same is valid for Pentium 4's floating-point performance. While Pentium 4's normal FPU lags significantly behind Athlon's FPU, the Intel processor comes with the new SSE2-extensions, which offer very high FPU-performance for applications that are able to benefit from streaming floating point operations and that are actually programmed or at least compiled for the usage of the SSE2-extensions. In summary you could say that Pentium 4's architecture doesn't make it exactly a top-notch performer right now, but it could perform a lot better in the future, once applications have been optimized for this processor. High clock speeds are the best way to cover up Pentium 4's performance problems with current software, which is why Intel was eager to release Pentium 4 1.7 GHz as soon as possible.


    Angolul tudók előnyben...
  • Coine
    #4
    AMD suxx
    Intel suxx

    na ezen is túl vagyunk..................

  • Andor PaPa
    #3
    Ja. Felesleges anyázni, amég nem láttuk a cuccot. Én AMD párti vagyok, de ha az Intel kihoz valami nagyon jó cuccot (ami nem várható), akkor azt fogom szeretni. Most az AMD a király, és az Intelt csak fikázni tudom. De a ti kedvetekért nem kezdek bele.
  • Alamos
    #2
    El is fogják, de már kicsit unalmas, úgyhogy soxor már meg se nézem ilyenkor a hozzászólásokat, csak ha 1-2 van, és azok rövidek :)