14
  • ixyon
    #14
    tudom, mi az a fordító! és nem mondtam, hogy nem cégek fejlesztik, csak azt mondtam, hogy a gcc-t nem, mert az GNUGPL, azaz nyíltkódú, ingyenes. és fordító, nem nyelv. és a gcc peciel az EGYETLEN fordító, ami szóról szóra megegyezik a c++ szabvánnyal, annyira, hogy már az a szabvány alapját képező fordító.(az include könyvtárak természetesen gyorsdan csaerélődnek, lehet, hogy az újabbak nincsenek benne)
  • #13
    nos akkor. a szabványt iso-nak becézik. az láccik, hogy nem régóta próbálsz elsüppedni a c++ nyelv rejtelmeiben, mert különben nem mondanál ilyeneket. sőt, hogy feleslegesen ne raboljuk egymás idejét ime egy pár CÉG által fejlesztett fordító: metrowerks, metaware, zortech, symantec, small, visual, comeau, borland, intel, kai, sun, watcom, visualage ... illetve, ugye van egy rakat gnu c spinoff, mint mingw, djgpp, lcc stb. amit általában csoportok fejlesztenek nem kereskedelmi alapokon. és mégegyszer: mindegyik fordító, tehát MÉGEGYSZER: M-I-N-D-E-GY-I-K fordító más-más extensionökkel egészíti ki vagy éppen definiálja felül a c++ szabványt. ez megnyilvánulhat szintaktikában, az öröklődés menetben, templatekben. egyszerúen bármiben. pont. lémerekkel és "nagytudásúakkal" nem vitázom.
  • ixyon
    #12
    na akkor:
    amit te gcc-nek nevezel aza csupaz szabványos (ISA) C++ bizony. ezen kívü van még C, meg Visual C++, meg 1 csomó más, de ez, hogy a fordító határozza meg, ez hülyeség. ha van 1 programod, amit akár a legutolsó kis senkiházi fejlesztőben fejlesztettél, azt akkoris lenyomhatod a gccn. SŐT! ha esetleg 1 hello világ programot íyrnál, szt is lenyomhatod gcc-n.
    és gcc-n nem 1 vérbeli VC kódot nem tudnál lenyomni, hanem SEMMILYEN VISUAL KÓDOT NEM TUDNÁL LENYOMNI. csak ennyi.
    de az érveléseddel az alapvető hiba: ha te 1 céget a fordítójával fémjelzel, akkor most rá vagy baszva, mert a gcct nem cég fejleszti
    és azért is rá vagy baszva, mert te nyelvnek akartad behelyettesíteni a nyelv 1ik fordítóját... kókler. ha nem értesz v.mihet, akkor ne pofázz bele!
  • #11
    eztet hadd ne kommentáljam, jó?

    na jó, egy mondatot azért engedjél meg. nos ha komolyabban foglalkoz(ná/o)l a c++ rejtelmeivel, akkor tud(ná/o)d, hogy fantasztikusan nem ugyanúgy múködik a kettő. egy vérbeli vc6 kód nem fordul le gcc alatt és viszont. jómagam általában fordítokkal fémjelzem a különböző cégek által fejlesztett cpp implementációkat. az inprise, vagy mit tudom én most éppen, hogy híjják cég fordítóit olyan minőségűnek találom mint a cég nevének stabilitását. >)
  • sabe
    #10
    dotnet buko lesz imho. Aminek van eselye, az a c#, mert a vb.net-et meg az MS hivok is leirjak.
  • ixyon
    #8
    te tunyik b!
    tudod mi az a gcc? fordító. egy c/cpp fordító több platformra!

    de ezekkel 1etértek, van még 1 jó nyelv, a delphi. pontosabban 1 nagy szarás az egész, de nagyon 1*ű, ha valami kis munka van, akkor sokkal jobb. de ha komoly programot írnak, akkor azt télleg Vis.cppben kell.
  • #6
    jómagam két nyelvről állítom, hogy megéri megtanulni őket a legmélyebb szintíg: a gcc, meg a vc6.
  • derola
    #2
    "... egy rendkívül stabil és egyben nagyon gyors fejlesztői környezet".
    Most már értem, hogy miért csak egyszer fagyott le a három héttel ezelőtti Microsoft fejlesztői konferencián.