63
IRQ ütközés Help!
-
#23 Hát arra gondoltam, hogy most a 6 USB helyből 3 van használatban, illetve 3-ba vannak USB eszközök dugva. Most a következő kikapcs után ezeket kihúzom, hogy ne használja őket a gép vagy másik USB-kbe dugom őket. Lehet, hogy ezzel semmit nem érek el, de mióta szét volt húzkodva a gép és mindent máshová dugtam be, azóta van ez szóval könnyen lehet, hogy ez majd megoldást jelent. -
#22 Hasonló cipőben járok énis, csak nekem még a hálókártya is benne van az ütköző eszközökben..
Fix megszakításokat bios szinten úgytudom hogy csak ISA eszközökhöz lehet rendelni, a PCI pnp ket az oprendszernek automatikusan kéne tudnia lekezelni :(
Azzal szívok hogy a rohadék USB kártya 4 megszakítást foglal le, így a többinek nem marad már más.
Ha ráakadsz vmilyen megoldásra, majd írd már meg.. -
#21 Hi!
Probléma a következő: nekem is megegyező számok jönnek ki az erőforrás-megosztásnál. El is száll időről időre. Van 3 darab 16-s és két 18-as számom. Tudom, hogy a BIOS-ban lehet ezt állítani de én sehol nem találom. Valaki valami ötlet? Vagy egy más módszer, mit lehet tenni? (Nem kártyák akadnak, hanem az integrált hang az USB-kel és egyéb nem mozdítható funkciók.) -
#20 Hogyan lehet a Windows ACPI által megszabott IRQ kiosztást fölülírni anélkül, hogy kikapcsolnám az ACPI szolgáltatást?
Ha a BOOT.ini-ben az "operating systems" szekció alatti sor végére beszúrom a "/PCILOCK" paramétert és a windows-t wlindítom csökkentett módban, akkor az IRQ kiosztások is helyre kerülnek. Visszaállva normál üzemmódba, az IRQ kiosztás is fölborul, és hasonlóan a lentiekhez, ütköznek egymással az eszközök. Nekem ezzel az egésszel azért van problémám, mert cédéírás közben ha zenét is szeretnék hallgatni, akkor a zene lelassúl, és akadozni kezd. Pedig a cédéíró DMA be van kapcsolva.
Van valakinek ötlete a problémát illetően? -
#19 Elnézést, elöbb írtam, mint, hogy próbálkoztam volna, letiltottam mindkét com portot, és modemet átvágtam com1-re, azóta műxik.
agyhalál -
#18 Sziasztok.
Nekem is hasonló problémám van, hátha tudtok rajtam segíteni.
ABIT BE-6 rev 2-es alaplapom van benne egy ISA-s 33.6-os modem, eddig UDMA 33-as winyóm volt, most cseréltem UDMA 100-as-ra, ez lett az elsődleges. Azóta akad a modem és a 100-as vezérlő.
Minden bekapcsolásnál el kell távolítanom a COM 2-es portot és a modemet is, majd visszarakni, ha újrabootolok, akkor megin játszhatom el az egészet.
com 1: 3F8/IRQ4, com 2: 2F8/IRQ3 maradt az eredeti beállításon, com 2 természetesen BIOSban letiltva, majd szoftveresen hozzáadva.
Előre is köszi:
agyhalál -
#15 A képet előbb tedd fel a web-re, vagy egy ftp-re! -
#5 Kép beillesztése:
Itt olvasd el a következő részt: #117-#130
http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=967301027
-
#3 pl dugd át a kártyát egy másik slotba...
amugy nem irtad le mi ütközik mivel.több rendszereszköz megosztva használja ugyanazt az irq-t mert nincs állandoan szüksége rá,ez természetes. -
atec #1 Heeelllp me!
Hogyan lehet a képen látható problémát megszűntetni?
Vajon ettől fagyhat a gépem?
Ha nem jellenne meg a kép, hogyan lehet beilleszteni?