45528
-
#39840 Wines pidgin alatt is lehet adium témákat használni? Ha igen, elmondod hogy? Ez érdekelne... Valahogy nem tudom, melyik lenne a nekem megfelelő multi-protokoll im kliens win alá. Olyat keresek, ami kb. azt tudja, mint az adium mac-en. Trilliant használok jelenleg, a kinézetével nincs baj, de bittyeg akkor is, amikor én írok valakinek üzenetet. Kikapcsolni nem tudom, csak elnémítani, akkor pedig akkor nem fog bittyegni, ha valaki nekem írt... ez felettébb zavaró. -
#39839 naic. -
#39838 -
#39837 kicsit zsúfolt szvsz. jobban szeretem a minimal dolgokat :) attól függetlenül korrekt :) -
#39836 nagyon jó kis háttér^^ -
#39835 Igen, tudom 3 óra is van, de nem zavar. D:
-
#39834 Köszi, az ikont fel tudod tenni mégegyszer, mert sajnos 404 error...
Az miért lehet, hogy a win7 nem jegyzi meg az asztali ikonok méretét? Hiába állítom be nagyra, minden rebootnál visszateszi kicsibe... -
#39833 friss w7 asztal jelenleg...
-
#39832 Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni. Most raktam fel egy új XP-t a gépemre és valamiért a "sajátgép" mappát ha megnyitom nem csak a szokásos "C" "D" "DVD" "lomtár" "A" meghajtó lesznek jelen, hanem gy.k. a vezérlőpult is kibontva... (betűtípus, hálózati helyek mappa beállítás stb. Hogyan lehetne innen eltüntetni a vez.pultot? Mivel kicsit sok így itt az ikon. -
sütiszörny #39831 Itt van hogy kell: Lomtár
TC -
#39830 A lomtárat hogy varázsoltad a taskbarra? Illetve elkérhetem a total commander ikonját? -
#39829 jajj koszonom :D -
#39828 tess:
-
#39827 WP please -
sütiszörny #39826 -
#39825 csak a szokásos :)
-
#39824 Köszi! -
#39823 fasza ez is! -
#39822 Most:
-
#39821 hehe ezt a képet én csináltam -
#39820 Ha valaki tud segíteni, legyen szives tegye meg. A problémám az, hogy tesóm feltett egy Sony Ericcson programot, ami az asztalon egy olyan ikont hozott létre, amit nem lehet törölni. Van ennek valami módja, az uninstall-on kívül?
Köszi előre is. -
#39819 jelenleg :)
(gadget egérre előjön)
-
#39818 Kezeli az NTFS partíciókat. Semmi gond nincs vele, az sem baj ha ugyan ott hagyod, nem számít. Csak az Ubit ne tedd NTFS-re mert lassabb lesz. Az a Windows alóli install (Wubi) az pont ezt csinálná, szóval ne úgy tedd fel, csak max akkor ha meg akarod nézni tesztelés céljából.
ui.: van Ubuntu topik, ott folytassuk. Többiektől sry a sok off kommentért. -
#39817 De maga a rendszer használata az nagyon egyszerű. Szinte minden önműködő, magától megcsinál mindent, egy kezdő nagyon jól boldogul vele. Állítom, hogy ha valaki nem ismerné a Win-t sem, akkor egy jól belőtt linuxot könnyebben megszokna. Annak ellenére, hogy a linuxnak is nagyon sok kezdetleges része van. És vannak amik egyszerűen könnyebben használhatóan és hatékonyabban működnek. Szerintem nem lesz vele problémád. A lentebbi vélemény arra vonatkozott, hogy ha már nagyon el akarsz mélyülni benne. Mert ha veszed csak a Win asztalkészítést akkor itt is kismillió dockprogram van meg mindenféle segédeszköz. És linux alatt leginkább az alternatívák megtalálása a nehézkes egy kezdőnek. De pl. a testreszabás sokkal könnyebb. Szóval itt azon van a hangsúly, hogy kezdőként könnyen boldogulsz a rendszerrel, csak amikor valami mélyebb, berögzött Win-es dolgot akarsz előszedni, akkor azért utána kell nézni. Maga a rendszer egyszerű és jól működik, a felfedezés az időigényesebb. -
#39816 meg annyi kérdésem lenne még h van laptopom és arra lementettem a zenéket meg a filmeket meg hasonló dolgokat. de azon xp van át fugom tudni én azt varázsolni onnan az enyémre linuxra? -
#39815 hát nem nagyon turkáltam ennyire mélyen még a dolgokban de szeretném megtanulni mert érdekelne a dolog nagyon is. szóval gondolom neten utána olvasva lehet azért tanulgatni ilyesmit ugye? -
#39814 Másrészről az egész rendszer teljesen önműködő és szinte mindent nagyon gyorsan és könnyen zajlik, nem kell hozzá sok ismeret. Amiket én mondok azok olyan dolgok, amik vagy annyira újak, hogy még nem publikálták őket "hivatalosan", vagy annyira apró fejlesztések amiket nem igazán támogatnak. De neked ezekre eleinte biztos nem lesz szükséged. Nekem mániám hogy kipróbálok minden program tesztelői verzióját, aztán látom hogy rövid idő alatt annyit fejlődött és annyival jobb lett, hogy úgy is hagyom aztán legközelebb már vadászom az újabb bétát.
Röviden: Win-re is felraksz egy programot, örölsz neki, tetszik, jól működik. Használod egy kis ideig, és ha nem is kimondottan hiányolsz valamit, de elkezdesz kutatni utána, pluginok, egyéb felturbózások. Aztán az idő múlásával felfedezed a lehetőségeket. Csak azt mondtam, hogy nekem olyan igényeim vannak rendszeres használat és megszokások miatt, hogy egy kezdő azt így nem tudná összedobni, DE egy kezdőnek valószínűleg nincs is szüksége erre. Merthogy a dolog ott tér el a Win-től, hogy a nagyon nagyon kezdetleges tesztverziók nem rendelkeznek telepítővel, nem csak pár katt és fent van, hanem a forrást kell forgatni ami amúgy egyszerű, de fokozatosan kell beleszokni ebbe. És ez is csak igény kérdése. -
#39813 Alapszinten könnyű használni és kiismerni. Ha bele akarsz kezdeni valami komolyabba, akkor viszont mély ismeret is kellhet. Az hogy felrakj egy dock programot, kicseréld a tálcát, az ablakokat, ikonokat, egérkurzort az semmiség. Onnan indul a dolog, hogy az Canonical repó nem mindig naprakész. Szóval pl. én jó sok programot kézzel forgattam. Meg pl. itt van az a dolog, hogy az összes MSN kliens puritán és nem éppen szép. Viszont simán be lehet tenni Adiumos témákat is. Ezek azok, amiket szépen koppint mindenki a Mirandával és társaival. De pl. ahhoz, hogy egy Pidgin IM klienst felturbózz ahhoz azért kell ismerettség. Például én pont ma tököltem ezekkel, tettem be Adium-os témákat, tettem be Youtube plugint, ami ha kapsz egy YT videó linket akkor magától beteszi az ablakba a lejátszót és rögtön nézheted ott. Sok lehetőség van, sokkal több mint más platformon, csak ezek elérése nem feltétlen felhasználóbarát. Legalábbis kezdők részére, mert amúgy nem bonyolult. -
#39812 tessék és köszi :) -
#39811 nagyon szép :)
Iconpack-ot kaphatok?
Előre is köszönöm! :) -
#39810 Ubuntu nagyon felhasználóbarát, szal ismeret nem kell hozzá csak egy kis logika és türelem. Én már rég óta ismerem, most is használom és nincs vele problémám. -
#39809 heyho
filozgatom rajta h a jó öreg windowsról át térjek Linuxra még hozzá Ubuntu 9.10 ra. Mennyire nehéz kezelni a linuxot vagyis mennyi idő alatt szabható testre mennyi gyakorlottság kell hozzá? -
#39808 wp:) -
#39807 WP-t kérhetnék? csodaszép:P -
#39806 "különben is a párom már a tökeimet morzsolgatta, hogy ennyit kibaxtam rá, pedig ha tudná, hogy mind a duplája volt."
Sorstárs...
Üdv a klubban...
Nálunk detto ugyanez van... (csak nehogy benézzen az SG-re..) -
#39805 :D, 1 éve a pénzt nem érdekelve vettem bele minden szart, most már megbántam, különben is a párom már a tökeimet morzsolgatta, hogy ennyit kibaxtam rá, pedig ha tudná, hogy mind a duplája volt.
Azóta nem költök rá, és nem is akarok már. :) -
Apocalipto #39804 Köszi! -
#39803 elnézést, nem akartam fórumot rongálni, nem tudtam hogy így fogja berakni azt a hosszú sort.
Sorry!! -
#39802 Rainmeternél a time skin editjével mit kell átírnom ebben hogy ne 0-12-es órát használjon hanem 0-24-et??: Nyilván a formatban kell átírnom, de nem találom a Format=%#I:%M %p -ben hogy mi lenne az???
szerintem ez nem is változtatható... :-((((
[Rainmeter]
10-Foot HUD (White) - Created by Stephen R Gibson.
Update=1000
[MeasureTime]
Measure=Time
Format=%#I:%M %p
[MeasureDate]
Measure=Time
Format=%d
[MeasureMonth]
Measure=Time
Format=%B
Substitute="January":"JANUARY","February":"FEBRUARY","March":"MARCH","April":"APRIL","May":"MAY","June":"JUNE","July":"JULY","August":"AUGUST","September":"SEPTEMBER","October":"OCTOBER","November":"NOVEMBER","December":"DECEMBER"
[MeasureDay]
Measure=Time
Format=%A
Substitute="Monday":"MONDAY","Tuesday":"TUESDAY","Wednesday":"WEDNESDAY","Thursday":"THURSDAY","Friday":"FRIDAY","Saturday":"SATURDAY","Sunday":"SUNDAY"
[Variables]
FontColor=255, 255, 255, 220
FontFace=Raavi
-------------------------------------METERS--------------------------------------------
[MeterTime]
MeasureName=MeasureTime
Meter=STRING
X=0
Y=13
FontColor=#FontColor#
FontSize=78
FontFace=#FontFace#
StringAlign=LEFT
StringStyle=Bold
AntiAlias=1
[MeterDate]