Hogy néz ki az asztalod?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy van az SG-n Ubuntu topik, szerintem keresd fel, ezek a kérdések nem feltétlenül kapcsolódnak a topik témájához. Én is látogatom, mások is látogatják, ott van MerlinW is, aki mindenttudó két lábon járó Linux kéziszótár. 😄
Stabil kiadások közvetlenül a Mozillás fejlesztõktõl
Brach verzikat nem elég kitömöríteni, ez nem Windows, forgatni kell õket, ami kezdõknek macera, fõleg ha van bináris belõle és elkerülhetõ.
Visszafrissíteni magát nem fogja, a csomagkezelõ korrekt installálás után tudni fogja, hogy melyik verziót használod, és csak az az utáni frissítéseket tölti le magától.
Ability: Nekiestem ennek a launchpadnak, és megpróbáltam feltenni a firefox csatornáját, hogy ne akarja már minden pillanatban a 3.0-ra visszafrissíteni, amikor nagy nehezen feltettem a 3.5.1-et (természetesen az is elõny lenne, ha ez magától frissülne 3.5.2-re).
Ezzel próbálkoztam. Nem jött össze. Beírtam a terminálba ezt: bzr branch lp:firefox/3.5 (természetesen elõtte fel kellett tennem a bzr-t), majd elkészült, de hát semmi xtra nem történt... Most mi legyen?
スラッグ
スラッグ
A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!
Conky-ra visszatérve: tettek fel egy egyedi config állományt szintén gnome-look.org-ra. Az eléggé máshogy néz ki mint az enyém, loptam is belõle egy net graph cuccost, már be is építettem. 😄
スラッグ
スラッグ
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
Cheebee, Ability, nektek is cd/dvd készítõt ír ki az az idióta menubar, ha megnyitom a nautilust? :S Olyan idegesítõ, tudom Cheebee te írtad, hogy neked pár frissítés megoldotta, de nekem is a legfrissebb a rendszer, és még mindig rossz :/
スラッグ

Gigabyte GA-EP43-UD3L; Intel E7500; 2x2GB Kingmax Ram; MSI HD4850 OC 1GB; Creative Audigy2; Hipro 700W
SEgitenél? feltennéd valahova?
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Na most már, hogy sikerült mac-et varázsolnom a linuxból, ideje továbblépni, valami egyedit csinálni... Esetleg te, vagy Cheebee mester tudtok valami jó sötétebb gnome skint?
(Valami ilyesmit szeretnék: ebben a kocka skybox nagyon tetszik, csak nem tudom honnan szerezzem be, vagy esetleg ez is.)
スラッグ
Keresõbe beírod a program nevét, majd a végére csapd oda a ppa kulcsszót. Pl.: beírod hogy "VLC ppa" -> elsõ találat: "PPA named vlc for Christoph Korn" -> rákatt, kiválasztod a disztrót, kiírja oda a két forrás-t, System -> Admin -> Software Sources -> Third-Party Software -> itt hozzáadod a két forrást, majd kell egy hitelesítõ kulcs is amit az Authentications alatt adhatsz hozzá. Ott van az oldalon, manuálisan is hozzá tudod adni, vagy van terminál parancs is. Csak egyszer kell felvenni, utána akármikor felkerül új verzió Update Manager szólni fog és telepíti magától.
Furcsa amúgy ez az itunes dolog, nekem valahogy nincs bajom vele <#beka3>#beka3> De addig jó...
スラッグ
Compiz: régen megcsináltam állatra, kocka így, kiemelkedõ ablakok úgy, de rájöttem, hogy ez csak elõször tetszetõs, sok haszna nincs. Én most ilyen OSX szerûen használom. Egér oldalgombjára Exposé jön be, Desktop Wall van még, illetve Expo (Spaces) plugin. OSX alap eddig. Animációkat használom még + ruganyos ablakok. Meg pár dolog mint Screenshot plugin, nem igazán használom a többi cuccosát.
#38571: Hackintosh-t használtam, csak úgy megnézni, hogy milyen, hogy ha nagyon tetszik, akkor vegyek-e eredeti Apple gépet. Viszont láttam már iMac-et élõben is, ott is olyan volt iTunes, azért mertem így kijelenteni.
skeezo™
スラッグ
többnyire az alapbeállításokkal használom, +
- Expo (magyarul "Közszemle" - a kocka nekem túl sok)
- Snapping windows kikapcsolva ("Ragadós ablakok" - idegesít)
- Woobly windows kikapcsolva (a "kocsonya"-effekt - tetszett, de egy idõ után felkavarja a gyomrom)
- "Fortélyos ablakváltó" (Super+TAB-ra beállítva, mint a Vista-ban, bár ezt is ritkán nyomom)
+ olyan dolgok kikapcsolása, amik alapból bevannak ugyan, de életemben nem nyúltam hozzájuk, és valószínûleg nem is fogok.
A Mac OS X Leopard lenne az elsõ, mivel azt használom az asztali gépen. Gyors is, számomra szép is, meg elég jól testreszabható, egyedivé tehetõ. Nem igényel komolyabb fáradalmakat a használata, és kevés az idegesítõ tényezõ. Az elsõ az, hogy a mappákat ugyanúgy rendezi, mint a fájlokat (név szerint). Tehát nem úgy, mint a win, hogy elõször a mappákat név szerint, majd azután a fájlokat ugyanúgy... Ha ezt be lehetne állítani, az nagyon jó lenne. A másik meg az, hogy nincs rá Street Fighter 4 xD Meg sajna a sound blaster audigy-met nem kezeli, a genius soundmaker 5.1-bõl is csak 2.1 szól... De hát ez se gond, így is jó. A dockon az ikonok kéznél vannak, a spotlight gyors, és elég jó sok hasznos alkalmazás van rá. Jaj még egy hátrány: nincs rá normális messenger kliens... Mindegyiknek van valami roppant idegesítõ szokása... Adiummal próbálok most épp barátkozni, de hát valahol az is szar....
A Vista még mindig csak egy windows, se több, se kevesebb... Persze sokan mondják, hogy így szar, úgy szar, nem ezt vettem észre... Az elõnye az, hogy viszonylag gyorsabb, stabilabb, biztonságosabb... De hát még így se az igazi... Szerintem a nagy része egy mac-másolat, ez kifejezetten tetszik, meg van legalább rá normális WLM (nem értem azokat, akik winen is mirandát használnak), illetve futtatja a játékokat... De hát, ennyi az egész.
Ubunturól meg annyit, hogy ahhoz képest hogy ingyenes, valóban jó, meg komoly lett. A programok telepítése viszont nagyon idegesítõek rajta (svn beírogatás stb), macen a legegyszerûbb telepíteni. Zenelejátszásra listen-nel próbálkozom, de még mindig keresem a tökéletes itunes klónt. Compiz nagyon látványos tud lenni, a cairo dock is elég jó (jobb szerintem mint az AWN, de nem tökéletes azért), meg a mac4lin is jó mac-es téma. Bár még annyira nem mélyültem el benne, hogy kirpbóáljak minden progit, messenger klienst se találtam még jót (pidgin kuka, amsn detto java szutyok, emesene talán jó lesz). Jah meg az a spotlight klón. Deskbar applet a neve asszem... Undorító az a nagy ikonja... az ellen nem lehet tenni valamit? Vagy nincs esetleg jobb spotlight klón?
A kérdésem az lenne a linuxos kollégáktól, hogy milyen compiz beállításokat használtok?
スラッグ
What about the forests?
What about the forests?