28
KaZaA - Avagy a Napster útódja ? - www.kazaa.com
  • dashed_
    #28
    latom sikerult hatvan helyre ugyanezt beirni
  • gabex
    #27
    ?????????
  • Lacee
    #26
    DC++ rulez, ha filecseréről van szó...
  • gabex
    #25
    A segítségetekre lenne szükségem!Nem tudok a munkahelyemről a tűzfal miatt letölteni a Kazaa-ról,sem Ftp címeket nem tudok elérni.Hogy lehetne kijátszani a tűzfalat,kilehet így játszani egyáltalán?Elöre is kössz
  • ipszilon
    #23
    hát, mondjuk valahol igazuk van...
  • skorpio7
    #22
    3:0 - RIAA : Felhasználók

    Napster , Audiogalaxy , Kazaa ... ki lesz a következő ?!

    HWSW

    Hamarosan fizetős lehet a világ legnagyobb fájlcserélő hálózata, a KaZaA
    írta: Bodnár Ádám, idő: 14:23

    A legnagyobb peer-to-peer fájlcserélő hálózatot üzemeltető ausztrál Sharman Networks feltett szándéka, hogy fizetős szolgáltatássá alakuljon, mielőtt a nemrég csődvédelmet kért Napster sorsára jut.
    A KaZaA hálózatban nemcsak zenék, hanem videoklipek, teljes játékok, sőt mozifilmek is találhatók. A KaZaA elsősorban abban különbözik a Napstertől, hogy nem tart fent egy központi adatbázist, amelyben az egyes fájlok elérhetősége található. Így a hálózat működése központilag nem befolyásolható, csak a felhasználókon múlik, hogy milyen állományokat osztanak meg egymással.

    Bár többféle peer-to-peer hálózat is létezik -- köztük a Grokster, Imesh és Morpheus --, a KaZaA rendelkezik a legnagyobb felhasználói bázissal. A hozzávetőleg 92 millió rendszeres felhasználóval rendelkező hálózatban minden pillanatban mintegy 250 millió letölthető fájl található.

    A zeneipar természetesen a KaZaA és a hasonszőrű hálózatok működésével magyarázza a lemezeladások csökkenését. Az ausztrál zenekiadók szövetségének kalózkodás elleni szakértője, Michael Speck szerint ha a 92 millió KaZaA-felhasználó évente fejenként négy CD-t venne, a zeneipar további 5,3 milliárd dollár bevételhez jutna.

    A múlt héten az Audiogalaxy hálózat bejelentette, hogy tárgyalásokba kezdett az őt beperelő Amerikai Lemezkiadók Szövetségével, és a jövőben ki fogja zárni hálózatából a szerzői jogvédett anyagokat.

    A Sharman ezzel szemben arra számít, hogy egyfajta terjesztési csatornává léphet elő, ezért a vállalat tárgyalásokat kezdeményezett a zeneipar és a filmipar illetékeseivel, és felvette alkalmazottai közé a washingtoni jogászt és lobbistát, Philip Corwint.

    "Van valami zavaró abban, ha egy tolvajjal köt üzletet az ember" -- mondta Speck. "Nem válhatsz törvényes autókereskedővé, ha lopott kocsikkal foglalkozol."

    A Sharman arra törekszik, hogy elfogadtassa üzleti modelljét a médiaiparral. "Ha a fizetés egyszerű és az árak is elfogadhatók, hisszük, hogy a felhasználókat rá tudjuk bírni arra, hogy pénzt adjanak a letöltött fájlokért" -- mondta Kevin Bergmeister, a Brilliant Digital Entertainment vezérigazgatója. A Brilliant Digital Entertainment és a Sharman közösen dolgozzák ki a fizetési rendszert és a szolgáltatásokat annak érdekében, hogy a KaZaA ne juthasson a Napster sorsára. "Azt is hisszük, hogy a felhasználók nem vállalnák a kalózkodás jogi következményeiit" -- tette hozzá Bergmeister.

    A változás mindazonáltal nem lesz egyszerű, hiszen a KaZaA felhasználóinak jelentős része olyan fiatal számítógéprajongó, aki hozzászokott, hogy mindent ingyen tölthet le az internetről.

    A lemezkiadók és a filmstúdiók szemében nagy szálka a KaZaA, azonban egyelőre még nincsenek meg a megfelelő jogi szabályok, amelyeket alkalmazni lehetne rá -- mondta Corwin. Szerinte az egyetlen járható út, hogy a médiacégek bevonják a peer-to-peer szolgálatásokat a legális terjesztési csatornák közé.

    "Ha nem harcolnának ellenük, hanem igazodnának hozzájuk, sokkal több pénzt kereshetnének" -- mondta Corwin. Húsz évvel ezelőtt Hollywood teljesen meg volt rémülve a videomagnóktól és a mozi haláláról beszéltek. "Ma a filmipar már nagyobb bevételt ér el a videokazetták és DVD-k eladásából, mint a mozijegyekből" -- mutatott rá Corwin.

    Az előadók, lemezkiadók, a felhasználók és a részvényesek érdekeit egyszerre szem előtt tartani nem könnyű -- ismerte be Bergmeister. Azonban "meg fogjuk változtatni a felhasználói szokásokat" -- fogadkozott.


    Amíg van WINMX , addig mondjuk különösebben nem hat meg .Akkor leszek csak durcás , ha ezt is célbaveszik majd .
  • Efreet
    #21
    ezt ők mondják, vagy a spyware-figyelő programok is? a KaZaA-ról se mondják sehol, mégis létezik a lite...
  • rage
    #20
    Azóta már a WinMX is tud egyszerre több helyről tölteni, s a megszakadt letöltéseket is tudja folytatni.
    S nincs benne semmilyen kém-program sem
  • Efreet
    #19
    az. a teljes albumokra marad az ftp... és a webes keresgélés.
  • Lteebee
    #18
    Ez gagyi.

  • Efreet
    #17
    akkor számonként összevadászod... bár én találtam már egyszer egy zip-ben egész albumot...
  • Lteebee
    #16
    Ezekkel a napster klónokkal csak számokat lehet letölteni?

    Pl ha egy teljes albumot akarok?
  • Efreet
    #14
    KaZaA-t (bár inkább KazaaLite-ot) csakis egy állandóan frissített vírusírtóval meg Ad-Aware hetente futtatgatásával szabad használni. nagyon csúnya dolgok terjedhetnek rajta... sajnos van akinek ez a legjobb szórakozása, hogy egy agyonfertözött gépet pakol fel a hálózatra :(
  • mateos
    #12
    rakj fel Nortont , az majd kijelzi mi a baj.
    1ébként nekem még nem volt semmi bajom vele (de kitudja)
  • ipszilon
    #11
    azért szedtem elő ezt a topicot, mert lenne egy kérdésem: szerintetek mennyire megbizható vírus-ügyileg?
    mióta letöltöttem majdnem mindennap ua.-t csinálja a géppel: a monitor összemosodik és nem tudom használni a netet normálisan. nem vagyok benne biztos, hogy ez a kaazaa következménye, de eddig ezt nem csinálta a gép!
  • Coine
    #8
    Bearshare-t ismeritek ?
    Nekem +van, de nem kezd letölteni, szar azegész, qrva lassú is.

  • Bandee
    #7
    Edonkey-t honnan lehet le tölteni kipróbálnám, mer a Kazaa-val az a bajom hogy nagyon le van limitálva a töltés, 128kbit, limited bandwitch ... :(
  • Laalee
    #6
    inkabb lenne egy altalanosan hasznalt program mint sok kevesbe hasznalt a napsternek az az egy elönye van hogy rengeteg felhasznaloja van meg mindig.
  • Bandee
    #3
    Az se rossz, de ez jobb szerintem. Tudod pölö folytatni a letöltést, 1szerre több helyről tölt, szal' ha lenlőnek is tudod folytatni, és minden +található. Amúgy ezelőtt én is WinMX-et használtam, de szerintem ez sokkal jobb !
  • CSOCSO
    #2
    majd meglesem de szerintem a winmx sem rosz..na csáo
  • Bandee
    #1
    Figyelem emberek mindeki próbálja ki aztán mondjon véleményt ! Szerintem elég korrekt ...