Elektronika!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SMD alkatrészben jártas valaki?
Az elso prototipus Sony...
Mar mukodo Sony 1982...
Az elso Pioneer 1982...
Az elso discman 1983...
Es a hires Marantz 1983...
A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg. A. Rodin
Az átlátszo házaknál,a neon prociventrilátor is a ledektöl szines!
Öket is a traforol müködtetik!
Ezt tapasztalatbol mondom,mert a videokártya felforrosodot,a hozzávalo hütöventilátor mellet is,és a faterom a gép 12V os tápjárol müködtet 1 12V-os 3,2W ventilátort!
Egyszer láttam olyan cuccost, hogy pár voltról egy rakás diódát lehetett villogtatni, és néha egyszerre világított az egész cucc. Valyon mennyit zabálhatott?...
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
20 db LED 50mA-rel számolva bizony 1 A, és a legtöbb 300W-os táp +12 V-on nem tud többet 0,5-0,7 A-nél !
Onnantól kezdve, hogy az alaplap nem ad elég áramot már 2 lednek sem, tökmind1, bár a hibás led cseréje miatt talán párhuzamosan lenne a legjobb
Adott egy áramforrás, pont akkora árammal és feszültséggel, hogy egyetlen led-et elüzemeltessen. Rendelkezésre áll ezen felül 5 és 12V feszültség +/-. Hogyan tudom azt az egy jelet 22 led-re kivezetni?
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Rákötöttem a ledeket két elemre, és 23 db a 24-bõl világít 😄
Csak hasonlított az EWB-re 😊
Párhuzamosan ? Úgy meg jól leterheled árammal õket, tenni kne bele egy elõtét ellenállást vagy a két LED elõtti csomópont elé, vagy 3.-nak párhuzamosan, hogy rajta menjen át az áram. Mérj rá a vezetékre, hogy a 2 LED mennyivel terheli le az áramkört, és akkora ellenállás kell, ami lecsökkenti a két LED terhelését 50-50mA-ra. Sztem 100 Ohm alatt lehet kb.
Nem SOROSAN, hanem PÁRHUZAMOSAN kötöm õket 😄
Az a lényeg, hogy csinálok szgépdoboz, (vagy legalábbis fogok), és egy led helyett 22 jelezze a bekapcsolt állapotot (persze ábrában elszórva), meg 7-7 a vinyót, meg bármimást.
Volt egy olyan ötletem, hogy rákötöm egy gépre, és tesztelem, de ezekután biztos ékés a dolog, szal valamit kéne kezdeni, de mit?
(yól emléxem, hogy egy led 200mA-t fogyaszt nyitó irányban? vagy valamire rosszul emléxem? Lusta vagyok visszabúvárkodni)
Lehet, kéne valami okos áramkört gyártani neki, de milyet?
esetleg 2-t...de az már sok.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Egy ledet simán meghajtok két elemrõl, de 24 esetében már füstölnek a csatlakozók. Mit kéne csinálni, hogy ne ez legyen? +-5és12V rendelkezésre áll(ha nagyon akarom, 3,3 is, bár azt macerább lenyúlni a számítógéptõl)
pedig engem is érdekelne. Ha már ezt tanulom (lehet már megbuktam belõle, még nem tom, talán megvan ponthatáros kettes).
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)