37982
  • Ktulu
    Ha akarsz másik húrt pengetni közben, akkor kicsit megnyújtod... ennyi
  • Lateralus
    -------vakond,

her Valo-nál a tuti ! Minek otthonra (szobába) fej+láda ? Egy kis kezdő gyakorlóerősítőt kell venni, 15 watt osz' kész. Bőven lesz benne szufla, majd meglátod, hogy szerencsétlen családod gyakrabban járjon el otthonról. A márka ebben a kategóriában szinte teljesen mindegy. És az is mindegy ezeknél, hogy mit játszol rajta. A régi magyar rock és a Social Distortion között azért van egy csekély különbség, nem ? Vegyél vadiújan egy bármilyet, mivel kábé egy szinten vannak. Kellemes (némileg dobozhangú) gitárhangot fogsz kapni. A hi-fi-nél így is "gitárosabb" lesz a hangzás. De, ha konkrét ajánlat kell, és jó ár/érték arányú kis cucc kell, akkor Peavey Rage, vagy Peavey Blazer, az első olyan 27, a második kb 35 újonnan (ez negyed-ötödannyiba kerül, mint egy lelakott fej+láda).
    Mindkettő 15W, két csatorna és bömböl, mint az állat (a Peavey-k nagyon hangosak !) A második csak annyiban más, mint az első, hogy zengető effekt is van benne, amivel szép teremhangzásokat adhatsz a gitárhanghoz.

• her Valo
    Na hazaertem.. egy estere :-)

----- JHetfield
    8-as hur miert lenne sux? Amugy pl Malmsteen 8-ason jatszik.. Amugy nekem mind1 ki milyen huron jatszik, de nekem meg a 11-es hur a LOL, meg aki azon jatszik….
    Hogy nyelsz le egy uveggel abbol? Ez azert eleg durva..

----- Ktulu
    Floydon bluest? Ha csinalsz egy hajlitast, és azt kirartod, kozben pengetsz egy masik huron valamit, akkor az a valami hamis lesz.. csak ennyi.. ha nm hiszed probald ki. Ezen nm lehet vitatkozni, ez tény.. mondjuk a Floy-dbol is lehet vintage tremolot csinalni, csak bekell tenni par csavart meg jatszani a rugokkal…

---- vakond
    Ha otthonra kell, vegyel egy Kustom 16W-os kis erolkodot.. Celestion hangszoroval van szerelve, es gykorlasra boven eleg... otthonra minek kell fej meg lada?

Mindenkinek jo hetet, en megyek LAN-partyra meg probazni… byez
  • Ktulu
    BÖFF
  • JHetfield
    böff...
  • Lateralus
    Most olvastam vissza, amit az előbb írtam neked M@niac. Huhh, jól kisegítettelek ! Nagyjából az jón le, hogy nem jó de azért mégis.

Szóval a lényeg, hogy némi fenntartással valószínűleg megéri az árát. Bemmeni a boltba...végigpróbálni, amit lehet...körülnézni másfelé is...hasonlítgani más modellekhez is. Mondhatnám, hogy vedd meg, de az sem biztos, hogy pont a te világod.

Jó, ha az ember körbekérdez, olvasgatja mások véleményét is a vásárlás előtt, de igazából bárki bármit is mond, kézbe kell venni a hangszert, kipróbálni, ismerkedni vele. Az a lényeg, hogy neked bejön-e, a hangszeren játszva részednek érzed-e azt és nem csak egy nyakadban lógó zajkeltő valami. Az már az első kézbevételkor ki fog derülni számodra, hogy "bejöttök-e" egymásnak.
  • Lateralus
    --------M@niac

Az LP-100-as biztos ér annyit, mint némely olcsóbb Gibson Les Paul. Én magam nem próbáltam, de az olcsóbb Epiphone-okról nincs valami jó véleményem, mert nincs bennük "anyag". A drágább modelljei persze nagyon korrekt minőségűek, mint minden más nevesebb gyártónál. Az Epi Lp-k hangolókulcsaira panaszkodnak általában, de metalra jó vétel lehet, egy kezdő hangszer után. Amolyan alsó középkategória. Távol keleti gyártás, azt tudod ?

Egy Epiphone-nak meg minimum illik "most affordable Gibson"-nak lennie, mivel nagyjából egy cég.

Az mondjuk biztos, hogy ha Gibson másolatot akarnék, először az Epiphone-nál néznék körül.

----------vakond,

A Torque variációt felejtsd el. Konkrétan milyen stílusra kell cucc és mire akarod használni (otthoni gyakorlás, próba, koncert, stúdió) ?
  • JHetfield
    bekk from hybrid es subscribe koncert:]
  • Ktulu
    Bárcsak olyan jó gitáros lennék, mint Lars!!!
  • Coine
    mondom ez most 1 hülyülős video lett, de legalább láthatjuk, h. nem unatkoznak, mert a 2-es videoban nagyon fáradtnak tűntek, biztos nap végén készült azt már ők is készen voltak a zenéléstől 8]]
  • Ktulu
    érdekes...
  • Ktulu
  • Ktulu
    Thanx a videót! [finom]
  • Coine
    azaz !
  • Coine
    jah, már le is szedtem meg feldobtam MElleslegre is, mondjuk már semmi értelme....
  • JHetfield
    fent van a 3. jump in the studio videjo...
  • JHetfield
    ma is el fog fogyni egy uveg ugyerzem:]
  • JHetfield
    portoricoi rum:)
  • JHetfield
    igen...ha kek cimkes es zwack fele akkor igen:]
  • Coine
    JHetfield a portoid az a Portoi amit a #1799-ben leírtam ?!?
  • Coine
    kösz.
    hogyan szeded le ? hogyan találod meg a valós url-t ??
  • Coine
    http://free.x3.hu/coine/metallica/Metallica - Jump In The Studio 3.asf

ez inkább viccesebbre sikerült, mint az előző vid :)
  • Ktulu
    Akkor megint írjatok linket!
  • JHetfield
    minja szedem le...
  • Coine
    JHetfield : kijött új Jump in the studio vid, fel tudnád nyomni X3-ra ? csak szólj, mert megint le kell szednem a régit, mondjuk már úgyis mindenki leszedte, aki meg nem az nézze neten keresztül :PP
    Amúgy hogy tudod leszedni ?
  • Coine
    Asszem láttam G Roby-ban Portoi Rumot, 1600 Ft körül van 1 üveg és 60%-os, nem az az ?
    Napi 1 üveg abból ? alkoholizmus rulez csak honnan a pénz rá ? mellette még dolgozol is ? :D
  • Coine
    s hova mentek diszkóst verni ? :D
  • JHetfield
    de a buffalos nem allat hanem egyed:)
  • Ktulu
    állat 2l :D
  • Ktulu
    Ne bántsátok azért nagyon a patásokat, az álatoknak is vannak jogaik manapság!
  • JHetfield
    holnap lehet porto nap lesz megint...megyunk rudalni kocsog buffalosokat utana meg lehet beugrunk hybrid koncertre:]
  • JHetfield
    noh en meg lezsiroztam axe cuccom, ratekertem huzalokat...kign es most kiralyul szol:)
  • Coine
    jah, buli volt azt még most is alig élek, aludtam 2-3 órát, de qrva jó volt, készültek fényképek is, évadzáró rokkerparti és mivel kezdődik még nekünk a suli nemsokára évnyitó
  • JHetfield
    percek kerdese es megjon a prontom:] lehet lezsirozni gityot aztan radobni hurokat:)
  • JHetfield
    fantörpikus...
  • Ktulu
    Jön le... köszike!
  • JHetfield
    http://free.x3.hu/coine/metallica/Metallica - Jump In The Studio 2.asf
  • Ktulu
    Ide nekem az új Metallica videot!!!
    De télleg legyen idelinkelve mire felkelek!
    Telljesen befanatizálódtam az előzőtől.
    Thanx!
  • JHetfield
    most punnyadas...rox:)
  • JHetfield
    holnap jonnek a friss hurok...yess:)