Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Coine
Hát nem tudom...kicsit fura lenne ha a fej szólna magában láda nélkül...de ki tudja !
Eladókat kérdezted már ?

Coine
Fogalmam sincs, nekem nincs -csak- fejem.

Coine
könyebbet

Coine
Ennél könnyebbet nem is mondhattál volna....
Bocs, de passzolok...

Ktulu
Kene haveromnak 60e forintig balkezes bassgitár, pliiz segítsetek!
Coine
Majd utánna nézek vmikor...most meccset nézek 😊

Les Paul...Les Paul !!! Na de milyen ???? Tessék egy kicsit pontosítani. Abból is van ezernyi.

Ktulu
Nekem másodikra is a Les Paul... 😊)
Egyébként sajna elég sok rosszat hallottam a honer gitárokról, mondjuk ha ez tormor fa akkor nemtom milyen, de haveromnak volt egy ilyen muanyagtestu kezdo gitaraja es azt mondta, hogy eleg szar volt...
Coine
Így első ránézésre nekem Les Paul ugrik be.

A humbucker az a hangszedő fajtáját jelenti. Ezek két tekercses hangszedők. Mélyebb tónusúak, könnyebb őket torzítani...metalosabbak.

A Hohner gyakran EMG pickupöket szerel a gitárjaiba.

És a 20 milliós kérdés a Legyen Ön is Milliomos-ban:

Melyik híres gitárról mintázták ezt a Hohner L75-öst ? (csak pontos válaszokat fogadok el)

A nyertes 20 millió virtuális piros pontot kap és az ehavi Fürge Újjak Magazint, melynek címlapján Yngwie Malmsteen található !

Coine
itt a kép

látom a HTML tagok még nem mennek 😊

Yoghurt
A pickup Humbacker nemto így írják-e, és a teste tömörfa ( nem préselt lemez)

Yoghurt
Na jó vk illessze már be nekem eztet:

http://www.stop.hu/apronet/kepek/811781.jpg

Yoghurt
Yoghurt
Ezt szemeltem ki:

"HOHNER Professional L75 gitár (gyári számos, nem Rockwood! ) dögös hangú, szép állapotban új gazdát keres. A kemény formatok a ráadás. Hívjál! "

Ez 65 rugóért

Van kép is:

EZ A SZÖVEG LESZ KÉK

Ktulu
😊)
Ktulu
Általában azért ezen a szinten a "mester" is szokott tanulni valamicskét a tanítványoktól...
Coine
Pontosan, Kirk is tud nagyon sokszínű lenni, de nem mutat meg mindent, az lenne máyer ha tőlle lehetne tanulni gitározni 😊

Télleg végül is ő, hogyan tanult a Satrianitól ? Hogy került oda ?

Coine
csak nyugodtnak és lazának kell lenni....hmm...különböző élvezeti cikkek :-D

Ktulu
Ti mivel melegítetek be, hogy minél előbb legyetek 100% os teljesítményen? Én most tanultam egy cool Paul Gilbert gyakorlatot 😊)
Ktulu
SZerintem itt nem az ütés-nem ütés dologról van szó, hanem az eltérő stílusokról... Azért szerintem Yngwie jobban ki tud egyedül bontakozni egy jó hosszú soloban, mint Kirk a MetallicAban...
Szerintem mindkettő tudna olyat mutatni a másiknak amit gyakorolhatnának egy fél évig,ho gy jól menjen 😊)
Coine
Itt vagyok, de megyek, szóval csak voltam, írj emilt.
Persze, hogy nem bánom, de nem ígérem, hogy tok' válaszolni, én is amatőr vagyok még...

Ktulu
Te coine, vagy neten most?
Kérdeznék 1-2 dolgot ha nem bánod...
Coine
NANA !

Mielőtt leírod Hamett mestert, nyomd már el légszi a Jump in the fire vagy a Creeping death szólóját, utánna beszélgethetünk, ok ? 😊

Coine
Megvagyok, ma volt gitár, Seek&Destroy dobra orrvérzésig 😊

Ktulu
Jaja, elvitt mindenkit a kór, én pl. náthás vagyok vazz és szarul is vagyok 😞
Ktulu
Valo:
En hallottam felvételről ezt a gityót és van értelme a 3 nyaknak: mindegyiken tök máshogy szólnak a pickupok... másrészt az sem elhanygolható, hogy milyen jól néz ki amikr Steve fordy egyet a gitárján koncer közben 😊
Ktulu
Ja, tényleg, láttátok már Steve Vainak ezen gitárját? 😊)

Ktulu
Coine, te mióta gitározol?
Tudtok valami helyet ahol lehet kapni olcsón kezdőnek basszgitárt, mert haveromnak kéne...
A lényeg, hogy meg lehessen rajta tanulni es hasznalat kozben se legyen vele semmi gáz (recseg, zörög, esetleg elszáll az elektronika 😊
Coine
Eldorádó...az az a hely ahol ÉN nem fogok vásárolni....

Coine
hol tesztelted ?
ára ?

Coine
hát. kb ! 😊
1ik oszt. társam ma kapott új Ibanez 4 húros basszert tokkal, 100 e Ft volt használtan, asszondja össz. 20 ezer db-ot készítettek belőlle...

Felejtsük el ????!!

De mit ??? He-he !

Coine
dehogyis, felejtsük már el ! 😊

Efreet
ez egy speckó kézigyártmány Beast, SUGGESTED RETAIL PRICE $2275.00, szóval izé.
http://www.guitarasylum.net/home.html itt amúgy lehet rendelni is meg minden, vannak olcsóbb cuccok is... a "sima" beast 800 dollár +egyebek.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ktulu
Mondjuk egy ilyen floyd-roseos Bc Rich gitárnak mi az ára? 😊 (lehet egyáltalán MO.-n kapni?)
-----------Coine,

Nem is úgy vettem ki, hogy neheztelnél rám. Mé' úgy látszott ?

-----------her Valo,

Szerintem boldog boldogtalan azé' vesz Metal Zone-t, mert elég elterjedt, viszonylag kedvező árú és jó a hangja.

Coine
BC Rich gitároknak van kinézetük az biztos 😊
Asszem a slipknot egyik gitárosa is hasonlón játszik :-)

Efreet
eeeeezt a gitárt 😊 ezzel ölni lehet 😊

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Lateralus: Köszönöm a kis bemutatót, sokat segített.

Yoghurt: Igen, tanárnál tanultam akusztikuson játszani; Vörös Istvánnál, a valahai Prognózis zenekar frontemberénél.
Coine
Ott a smájli, nem neheztelek rád 1általán...

-------------Yoghurt

Na igen, a Metal Zone sokkal egyszerűbb felépítésű, mint egy hangkártya, de egy gitárral ezerszer jobb hangja van, mint bármilyen hangkártyás torzítónak.

-------------Garret,

Az oké, hogy megvan a saját cuccod. Otthonra gyakorlásnak elmegy a PC-s megoldás !

-------------Coine,

Semmi bajom a country-val. Miért, úgy érezted neheztelek az ilyen zenére ? Nekem általában semmilyen élő zenével nincs bajom.

-------------her Valo,

Valószínűleg (akarom mondani valo-színűleg, ha-ha) nem a +2 db érintő kerül +100 ezerbe, hanem a jobb kidolgozás és a jobb anyagok. De ez csak tipp.

--------------Pyrogate

Mondjuk egy gitár 25 ezerért is gitár. De szerinted mi égne ki rajta ? Persze szokásomhoz híven csak kötözködöm. 25 ezerért biztos olcsó anyagokból nem olyan szépen összerakott, névtelen a hangszer, de szerintem az még 1000 pengetés után is szólni fog. A kérdés csupán annyi, hogyan...

Pyrogate
Hehe láttam elektromos gitárt 25ért!!!! Nagyon komoly lehet😊)) EGyet pengetsz rajta, és kiég az egész😊))
Yoghurt
Ebben igazad van, egy egyszerű Metal Zone-nal
jobb érzés játszani, mint itthon a kártyás efektekkel.

Ktulu
Esetleg ilyen tabprogramokhoz van ertelmes?
Ktulu
Ja haverom tanít 😊
Tud valaki szerzni nekem Children of Bodom gitárkottákat, de nem ilyen standard internetes fikát mer ahhoz ez a zene túl komplex... aki tud bármilyen normális kottárol/tabrol stb. ről a témebén légyszi szóljon!
Coine
ehe ehe 😊
a haverod a tanárod és neki Steve Vai Ibanez gityója van ?!
az igen 😊

Ktulu
Haveromnak ilyen van 😊) Nagyon profi a srác, ő tanít!
Coine
Honnan szereztél te ilyen cuccot ???!! Hol próbáltad ki ?

Ktulu
Tudod mi a legállatabb... nyomtam ezen a cuccon és valami vadállat! Qrvajo hangzása van!