Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ehh.. Ma elkezdtuk venni oran a Wherever I May Eoam szoljoat... fingertapping kellemesen szetszedte az ujjam..
De azert cool az a szolo, csak kellene hozza par effekt hogy jol szoljon.. wah pedal meg miegymas... 
De azert cool az a szolo, csak kellene hozza par effekt hogy jol szoljon.. wah pedal meg miegymas... 
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Dehogy haltunk ki.
Voltam Szigeten és nagy komolyság volt.
JHetfieldnek igaza van.
Szombaton CTD & Destruction konic iszonyat durva volt, mentünk a B közép pogó zónába csinálni a hangulatot
Voltam Szigeten és nagy komolyság volt.
JHetfieldnek igaza van.
Szombaton CTD & Destruction konic iszonyat durva volt, mentünk a B közép pogó zónába csinálni a hangulatot

Na? Kihaltunk?
Penteken voltam az Oroszlanbarlangban, az S szerias Ibanezek kib*szott királyok... csak hát 350e-360e....
Penteken voltam az Oroszlanbarlangban, az S szerias Ibanezek kib*szott királyok... csak hát 350e-360e....

hát van benne valami hogy a sziget sux, lassan egy vursli lesz az egesz. mit keres kint pl a Kós Jani? Ehh.. na mind meg a baszott kistehén, a sok igenytelen punk.. gáz.. mondjuk a balaton meg ultra suuuuuuuxxxxxxxx!

sziget sux...szombati nap rox de ugyse megyek ki...lepek balatonra hetre...szal pija, szex es rock & roll

kistehén, kistehén
ülök a fa tetején
zöld lesz a seggenm is
kistehén, kistehén
😊))))
ülök a fa tetején
zöld lesz a seggenm is
kistehén, kistehén
😊))))
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
ne is mondd........qrva kibaszott kistehén.
ez is jó példa arra, h. a szarból is lehet pénzt csinálni....
kistehén póló....kistehén CS....stb.
ha a szigeten vmi kistehenes köcsög odajön hozzám azt megütöm !
ez is jó példa arra, h. a szarból is lehet pénzt csinálni....
kistehén póló....kistehén CS....stb.
ha a szigeten vmi kistehenes köcsög odajön hozzám azt megütöm !
na itt a sziget :-))
a sok kis tehen hogy fog elferni? :-))))
a sok kis tehen hogy fog elferni? :-))))

Mindenki akkor cserélteti, amikor akarja, de ha a tiszta játékot már zavarja (például zörög tõle a húr) akkor megérett a cserére.
A bundok közti kis "fémvalami" neve: bund !
el kell vinni hangszereszhez csiszoltatni...de kesobbiekbe csereltetni:] utobbi nem kis penz...vintage 51be elobbi 4rugo ...utobbi 25 volt asszem...de 4rugoba benne van a tuti hangszer beallitas is, tisztitas...stb...
Mi van ha a bundok kozott az a kis fémvalami (nemtom mi a neve) kopni kezd?
Ki lehet cserelni? Mikor kell cserelni(mikor mar teljesen elkopott)?
Ki lehet cserelni? Mikor kell cserelni(mikor mar teljesen elkopott)?
-----dashed
szerintem semmi kulnobseg nincs.. gitarbol is van sok szinben egy gitar megis ugyanaz...
-----Ifju Gitáros
Medgyesinel vannak olcso basszus gityok.. sok sikert!
szerintem semmi kulnobseg nincs.. gitarbol is van sok szinben egy gitar megis ugyanaz...
-----Ifju Gitáros
Medgyesinel vannak olcso basszus gityok.. sok sikert!
vámot azt nmtom honnan lehet akkorjaival leszedni! 

probalkozz a google-ban rákeresni, de inkább számokat keress. ehhe ehhe
na byez

probalkozz a google-ban rákeresni, de inkább számokat keress. ehhe ehhe
na byez

-----JHetfield
En beszeltem marshall pedalrol, mert nekem az van, egy JackHammer JH-1, es sajnos nm egy Mesa fej... igy mar oks?
En beszeltem marshall pedalrol, mert nekem az van, egy JackHammer JH-1, es sajnos nm egy Mesa fej... igy mar oks?
------© Lateralus
Hm. Hát nem akarom ugy kepezni a hangokat mint a
Hetfield, csak a technikat probalom valahogy megfejteni, progalgatni. Tudom hogy sose lehet senkinek ugy enekelni mint ahogy valaki mas enekel.
------JHetfield
A GT-6 annyibol jo szerintem hogy van benne jo sok programhely, igy egy egesz koncertet be lehet rajta allitani, de az teny hogy sok benne a felesleges agyament effekt (jokis ufo hangok, stb
). Hangzasnal pedig valami egyedit probalnek kialakitani, de mondjuk elobb kellene egy jo csoves fej, mert egy Marshall JH-1 pedal meg sm kozeliti egy Mesa torzitasat...
Hm. Hát nem akarom ugy kepezni a hangokat mint a
Hetfield, csak a technikat probalom valahogy megfejteni, progalgatni. Tudom hogy sose lehet senkinek ugy enekelni mint ahogy valaki mas enekel.
------JHetfield
A GT-6 annyibol jo szerintem hogy van benne jo sok programhely, igy egy egesz koncertet be lehet rajta allitani, de az teny hogy sok benne a felesleges agyament effekt (jokis ufo hangok, stb
). Hangzasnal pedig valami egyedit probalnek kialakitani, de mondjuk elobb kellene egy jo csoves fej, mert egy Marshall JH-1 pedal meg sm kozeliti egy Mesa torzitasat...
Soundgarden: Chris Cornell
(a zenekar már feloszlott)
(a zenekar már feloszlott)
nem rossz. Csak a szokatlan forma miatt figyeltem fel rá 😊
koszontem.
azt bizony elég nehéz lesz megcsinálni.
Tényleg lehet hogy kicsit offtopic, de ha már itt szóbajott akkor:
Szerintetek melyik banda énekesének van a legjobb hangja? (szavazás)
Tényleg lehet hogy kicsit offtopic, de ha már itt szóbajott akkor:
Szerintetek melyik banda énekesének van a legjobb hangja? (szavazás)
koszontem.
---------her Valo
Ha úgy akarod képezni a hangokat, mint Hetfield, akkor Hetfieldnek kellett volna születned. Ugyanúgy álló fogakkal, akkora garattal, arcüreggel stb.
Ha úgy akarod képezni a hangokat, mint Hetfield, akkor Hetfieldnek kellett volna születned. Ugyanúgy álló fogakkal, akkora garattal, arcüreggel stb.
Benne van a nevében: utazó gitár !
Hosszú turnézás alatt a szûk turnébuszban nem tudod és akarod elõvenni a nagy és nehéz elektromos gitárt, de gyakorolni azt akarsz, ezért viszel magaddal egy ilyet, ez sokkal kisebb, könnyebb és némelyikben még erõsítõ és hangszóró is van, hogy visszahalld magad. Utazás közben lehet rajta tekerni.
Hosszú turnézás alatt a szûk turnébuszban nem tudod és akarod elõvenni a nagy és nehéz elektromos gitárt, de gyakorolni azt akarsz, ezért viszel magaddal egy ilyet, ez sokkal kisebb, könnyebb és némelyikben még erõsítõ és hangszóró is van, hogy visszahalld magad. Utazás közben lehet rajta tekerni.
Hali rég jártam erre 😊
ezek a gitárok mire jók? Fender Traveller Guitars...
koszontem.
amugy meg kerdes hogy mit akarsz...mert ha hangzast akarsz kialakitani akkor jobb megoldas a pedal...akkor nem kell lecserelni az egesz effektet:]
jah, arra irtam hogy nehez eltalalni ahogy alapbol kepezi a hangokat. legalabbis szerintem eleg nehez..
az enek effektezesnel szerintem is vannak a minimumok. Nm hinnem hogy lenne enekes aki ne hasznalna valami effektet. Vannak kemenyebben effektezett hangok, vannak kevesbe. Pl aMArk Knopfler szinte semmit nem hasznalt az alap dolgokon kivul, ezert lehetett koncerteken a kulso zajt leszamitva 90%-ban olyan a hangja mint a CD-ken. A Hetfield-nek pedig azert a Load ill Reload albumokon eleg kemenyen effektezett a hangja, mondjuk ez nm mondhato el egy Master of puppets-re
a taposos enekeffektekrol annyit hogy mindenbol van olcso amibol van draga is
velemenyetek szerint mi a jobb, egy boss GT-6os multieffekt, vagy sok kis boss pedal?
az enek effektezesnel szerintem is vannak a minimumok. Nm hinnem hogy lenne enekes aki ne hasznalna valami effektet. Vannak kemenyebben effektezett hangok, vannak kevesbe. Pl aMArk Knopfler szinte semmit nem hasznalt az alap dolgokon kivul, ezert lehetett koncerteken a kulso zajt leszamitva 90%-ban olyan a hangja mint a CD-ken. A Hetfield-nek pedig azert a Load ill Reload albumokon eleg kemenyen effektezett a hangja, mondjuk ez nm mondhato el egy Master of puppets-re
a taposos enekeffektekrol annyit hogy mindenbol van olcso amibol van draga is
velemenyetek szerint mi a jobb, egy boss GT-6os multieffekt, vagy sok kis boss pedal?
Lateralus...igy mar clear a dolog amugy ha valaki halotta mar hetfildet nem enek kozbe az tudja hogy nem sok effekteles van rajta...de a visszhang az persze alap...meg kompresszor...ezeket kicsit nehez lenne elobe effektnelkul lekepezni😊
...szal valo az alaphang kepzesere gondol...:]
...szal valo az alaphang kepzesere gondol...:]
----------her Valo
Jobb híjján Korg Toneworks AX30g használok, ami sajna egy gitáreffekt, de némelyik effektje egész használható énekre is. Le kéne cserélni egy Vocal 300-asra.
Jobb híjján Korg Toneworks AX30g használok, ami sajna egy gitáreffekt, de némelyik effektje egész használható énekre is. Le kéne cserélni egy Vocal 300-asra.
Nem tudom miért kéne mosnunk szerencsétlen Hetfieldet, hogy õ aztán biztos
nem használ, vagy csak nagyon módjával effektet. Pont annyit használ, amennyi
kell is. Ugyanúgy, mint az énekesek 90%-a. Még itthon is, a sarki késdobálónál
alig komolyabb élõzenés helyeken, az ukrán 8 sávos keverõrõl legalább zengetik
az éneket. Miért lenne ez baj. Csak javítja a hangképet. Az általánosan énekre
használt effektektõl nem énekel senki sem jobban. Ezeket minden valamirevaló élõ
fellépésen használják az énekesek, vagy a hangmérnökök. Ugyanúgy, mint a többi
hangszerhez is az effekteket. Egy zengetéstõl, kompresszortól stb. egy cseppet
sem lesz jobb senki hangja, csak összefogottabb lesz az ének hangképe, jobban
illeszkedik a hangszeresek közé.
Nézzünk akkor egy gyakorlati példát Hetfielddel:
S&M videó Master of Puppets + No Leaf Clover dalait vegyük példának. Ebben
a két dalban Hetfield énekhangja alá a következõ effekteket pakolták
minden dalban elejétõl - végéig: kompresszor, zengetés, rövid lecsengésû visszhang.
alkalmanként beadva: hosszú lecsengésû visszhang, bender vagy sampler (ha ezt effektnek vesszük), sztereó modulációs visszhang+ping pong, enyhe torzítás.
Feltehetõen ezeken kívül van még: EQ, esetleg Enhancer, Exciter, vagy De-Esser.
A Cliff 'Em All készülte idején biztos kevesebb effektet és közel sem ilyen profikat, de akkor is használt. Vagy legalább is adtak a hangja alá.
Arra akartam utalni a múltkor, hogy nem Hetfield vezérli magának az effektjeit az ének alá, hanem valamelyik technikusa adja hozzá a keverõn (valamelyikrõl), amelyhez Mount Everest drágaságú és nagyságú énekeffektrack csatlakozik.. Valószínûleg nem egyfajta multieffektet használ, hanem több speciális effektprocesszort csak
énekre. Szóval nem maga nyomkodja a (viszonylag) olcsó énekeffektpedálját. Ilyesmi
meg persze, hogy létezik ugyanúgy, mint gitárra. Pl:
Digitech Vocal 300
Akai HV1 Doubuddy
DOD VoTec...stb.
nem használ, vagy csak nagyon módjával effektet. Pont annyit használ, amennyi
kell is. Ugyanúgy, mint az énekesek 90%-a. Még itthon is, a sarki késdobálónál
alig komolyabb élõzenés helyeken, az ukrán 8 sávos keverõrõl legalább zengetik
az éneket. Miért lenne ez baj. Csak javítja a hangképet. Az általánosan énekre
használt effektektõl nem énekel senki sem jobban. Ezeket minden valamirevaló élõ
fellépésen használják az énekesek, vagy a hangmérnökök. Ugyanúgy, mint a többi
hangszerhez is az effekteket. Egy zengetéstõl, kompresszortól stb. egy cseppet
sem lesz jobb senki hangja, csak összefogottabb lesz az ének hangképe, jobban
illeszkedik a hangszeresek közé.
Nézzünk akkor egy gyakorlati példát Hetfielddel:
S&M videó Master of Puppets + No Leaf Clover dalait vegyük példának. Ebben
a két dalban Hetfield énekhangja alá a következõ effekteket pakolták
minden dalban elejétõl - végéig: kompresszor, zengetés, rövid lecsengésû visszhang.
alkalmanként beadva: hosszú lecsengésû visszhang, bender vagy sampler (ha ezt effektnek vesszük), sztereó modulációs visszhang+ping pong, enyhe torzítás.
Feltehetõen ezeken kívül van még: EQ, esetleg Enhancer, Exciter, vagy De-Esser.
A Cliff 'Em All készülte idején biztos kevesebb effektet és közel sem ilyen profikat, de akkor is használt. Vagy legalább is adtak a hangja alá.
Arra akartam utalni a múltkor, hogy nem Hetfield vezérli magának az effektjeit az ének alá, hanem valamelyik technikusa adja hozzá a keverõn (valamelyikrõl), amelyhez Mount Everest drágaságú és nagyságú énekeffektrack csatlakozik.. Valószínûleg nem egyfajta multieffektet használ, hanem több speciális effektprocesszort csak
énekre. Szóval nem maga nyomkodja a (viszonylag) olcsó énekeffektpedálját. Ilyesmi
meg persze, hogy létezik ugyanúgy, mint gitárra. Pl:
Digitech Vocal 300
Akai HV1 Doubuddy
DOD VoTec...stb.
lateralus sad...Az viszont biztos, hogy nem ilyen földön fekvõ, taposós pedált, vagy multieffektet...
...tudtommal eneket sehol es soha nem effekteltek pedallal:]
...tudtommal eneket sehol es soha nem effekteltek pedallal:]
en nm lattam © Lateralus hol kevert bele gitar dolgokat...
---© Lateralus
hat azt gondoltam hogy nem valami akcios muanyaghazas cuccal nyomul. A markara csak kivancsi lettem volna :-))) Te milyen effektet hasznalsz? Azert gondoltam az effekt rasegitest, mert nekem a Metallicat meg nm sikerult eltalalnom hogy lehetne enekelni, mert senem enek senem telitorokbol uvoltes, valahol a ketto kozott.. az meg nehez.. hiaba James bacsi tud valamit asszem :-)))
---© Lateralus
hat azt gondoltam hogy nem valami akcios muanyaghazas cuccal nyomul. A markara csak kivancsi lettem volna :-))) Te milyen effektet hasznalsz? Azert gondoltam az effekt rasegitest, mert nekem a Metallicat meg nm sikerult eltalalnom hogy lehetne enekelni, mert senem enek senem telitorokbol uvoltes, valahol a ketto kozott.. az meg nehez.. hiaba James bacsi tud valamit asszem :-)))

mellesleg regebbi videokat erdemes nezni...lasd cliff'em all kazi...ott lehet latni a pedalokat😊
jelenleg gitarnal mesa mark IV. 100watt preamp, 100watt triple recefitier amp es egy mesa lada:]
amugy regebben marshall amp es lada + proco rat 2 disortion pedal:]
mellesleg enekre visszhang meg pitch amit hasznal...mast nem nagyon...
amugy regebben marshall amp es lada + proco rat 2 disortion pedal:]
mellesleg enekre visszhang meg pitch amit hasznal...mast nem nagyon...
----------her Valo
Használ, de meg nem mondom, hogy milyet. Az viszont biztos, hogy nem ilyen földön fekvõ, taposós pedált, vagy multieffektet. Van egy-két (esetleg több) énektechnikusa, akik felelõsek az effektezésért is és ezeket a megfelelõ alkalommal õk adják az énekhanghoz. Alapban kompresszor, zengetés biztos, hogy van rajta végig és k**va drága rackes effektprocikról az adott pillanatban szükséges extrább effektek valamelyik keverõ mellõl. Hogy milyen márkák ezek, fogalmam sincs, de (ha csak nem szakad ránk valami bank) elhiheted, hogy ebben az életben sem nekem, sem neked nem lesz olyan.
Használ, de meg nem mondom, hogy milyet. Az viszont biztos, hogy nem ilyen földön fekvõ, taposós pedált, vagy multieffektet. Van egy-két (esetleg több) énektechnikusa, akik felelõsek az effektezésért is és ezeket a megfelelõ alkalommal õk adják az énekhanghoz. Alapban kompresszor, zengetés biztos, hogy van rajta végig és k**va drága rackes effektprocikról az adott pillanatban szükséges extrább effektek valamelyik keverõ mellõl. Hogy milyen márkák ezek, fogalmam sincs, de (ha csak nem szakad ránk valami bank) elhiheted, hogy ebben az életben sem nekem, sem neked nem lesz olyan.
120ezerér öthúros használt hohner b bass?Drága-olcsó?Köszi a véleményeket!
uhh...
most neztem meg a Metallica egy moszkvai koncertjet.. eleg durvan nyomtak az oroszok :-)))
--- © Lateralus
Nemtudod hogy a Hetfield milyen enek effektet hasznal?
most neztem meg a Metallica egy moszkvai koncertjet.. eleg durvan nyomtak az oroszok :-)))
--- © Lateralus
Nemtudod hogy a Hetfield milyen enek effektet hasznal?