Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
najo.. inkabb temavaltas..
kiszerint melyik a legjobb instrumetalis Metallica szam? (vegyuk bele a To live is to die-t is, igaz abban van egy pas sornyi duma..)vagy bõvítsunk.. minden idõk legjobb instrumentalis szama?

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Ktulu
Éljen a jó magyaros beszélgetés
her Valo
en nm jancsinak nezlek, hanem egy arrogans embernek. innentol meg nm nagyon van ertelme errol tovabb beszelgetni...

JHetfield
Lateralus: imho itthon fogok csoveket szerelni... szakemberhez elvinni penz mivel no auto, taxi meg penzkidobas:] vagy most nemtom, hogy eleg e csak a csoveket elvinni es az alapjan is betudja merni... mert akkor legfeljebb azon sporolok, hogy nem veszek mindenbol 1-et:] ...bar 1500ft korul vannak / db.

JHetfield
Jah... tiszta magyar kereskedelmi haszon:]

JHetfield
Ja meg vmi... jancsikanak meg nenezzel... ne magadbol indulj ki ezzel az en keresek 100ropit te meg 200ropit:]

JHetfield
Mar megint ez a mumajer szoveg... faj a kaszasnak az, hogy te keresel mason... csak rajtam nem fogsz (legalabbis 100k-t nem):]Nemetorszaggal kapcsolatba meg annyit, hogy jo par neves zenekar onnan hozatja be cuccait:] Amugy meg el kene adni a cuccomat azert nem hozatok, ennyi:] Mellesleg amcsibol is tudnek hozatni csak kicsit turkalni kene a nyeten... a masik nem nagyon bizok a tengertulban:]

her Valo
amugy sokaknak faj az hogy en keresnek valamennyit rajta, altalaban ok mondjak azt hogy blablabla ok is tudnak hozatni Nemetorszagbol, nekik mindig azt mondom, hogy akkor miert nm hozat?....

her Valo
nem azert nm hozok annyiert mert mumajer vagyok es rajtad akarok meggazdagodni, csak en nm szarozok azert hogy utana ha Te eladod akkor keress rajta 200.000Ft-ot.. ennyi az egesz...

JHetfield
de asszem csak nem gondolod, hogy rajtam fogod meg keresni a +100ropidat... mert nemetbol en is tok hozatni... hasznaltan, papirral tokkal vonoval:] mellesleg senki nem gondolta, hogy te jotunder vagy... kicsit 'mûmájer' szoveg:]

her Valo: a Korg AX100G engem is érdekelne, Mondasz nekem egy árat?

Köszi!
her Valo
---Lateralus
irni akartam mailt arra a cimre ami regedben van, de visszakaptam.. adj egy mailcimet, mindharom cuccra van arajanlatom(es szerintem tetszeni fog..)

her Valo
de ha erdekel megbeszelhetunk egy arat.. ar persze szallitasi ido fuggvenye is, mert a 15e Ft az 4-6het mivel hajoval jon... tudom ket nap alatt is, de akkor 500$ maga a szallitas.. ehh ehh

her Valo
garanciat nmtudok adni, mert egy hasznalt, ketto USA-bol kapom.. ja es nem en vagyok a jotunder, tehat 300bol magamnak szerzek...

JHetfield
garancia van?:] mert akkor eladom marshall fejem+lada 3kiloert aztan hozhatod dual mesa fejet sott a triple mesat is akar... mivel az kb. 50rugo kulombseg:]

her Valo
15e FT a szallitasa egy Mesa Dual fejnek, a vámmal pedig lehet jatszani.. szal meg legrosszabb esetben is 300e Ftbol itt a fej. Ktulu kerdesere pedig a valaszom: most kotottem egy uzletet egy cuccra, amibol nekem lesz 60e Ft tiszta nyeresegem.. nem titok, innen a penz..
Lateralus: utana nezek, de ezt inkabb mailban.. irj egy levelet a [email protected] cimre.. oks?

her Valo:
Ja igen, azt meg akartam kérdezni, hogy

Korg AX100G
Korg AX1000G
Korg AX1500G van-e, és mennyiért ?

Oké, akkor vámmal, postaköltséggel együtt mennyibe van a fej ?

Egyébként Ausztriában is a Music Produktiv áruházban 700 ezer körül van a fej, ami óriási áruház tehát olcsóbban tud adni dolgokat. Itthon meg nincs hivatalos forgalmazója a Mesanak, ezért a nem hivatalosak annyi hasznot tesznek rá amennyit nem szégyelnek. USA-ban be lehet szerezni már 320ezer körüli dollárért egyes helyekrõl, csak arra még rájön rohadt sok postaköltség, a 20 kilós fejért, meg vám. A ládáról meg ne is beszéljünk, mert van vagy 45 kiló, ha olyan 170-200 körül be is tudja valaki szerezni, a járulékos költségek eléggé megdobják a dolgot. Szóval ezt azért összeadva nem annyira rózsás az ár, így a magyar vásárló inkább elmegy a hazai kereskedõkhöz és beszerez egy jó Marshall, vagy Peavey fejet, ha keservesen összegyûjtött néhány százezret.

Ne érts félre, egyáltalán nem azt mondtam, hogy te drágán hozatsz cuccokat, mert ennyiért tényleg baráti, de ez a kategória nem egy átlag magyar zenész kategóriája, még ilyen "olcsón" sem. Nem sokan adnak ki egy fej + ládáért 600ezret, mert hasonló cuccot kapnak itthon olcsóbban. Bár Rectifier cuccra biztos a közönség jópár tagja elismerõen bólint majd és néhány zenészkolléga a közönség soraiból hevesen próbálja majd fikázni, hogy az õ tranyós Laney kombójának ennél jobb a hangja, elég lehangoló, amikor százezres lakosú nagyvárosok klubbjaiban játszva a Recti cuccodat egy nyugdíjas. alkoholista "hangmérnök" próbálja bedugni egy 35 éves NDK-s keverõbe és kifelé minden szól, csak zene nem, inkább valami motorhibás porszívó és egy Trabant hangjának a keveréke. Ugyanúgy szól rajta keresztül egy 60wattos Vermona is. Szóval meggondolandó a beruházás még ilyen "relatíve" olcsón is, ilyen magyar körülmények között.

De, ha ekörül tudsz hozni, akkor lehet, hogy egyszer beszélgetünk róla. Ha-ha !

her Valo
dual fejet 250e Ft korul tudok szerezni es nem kezalatt meg... hibatlan cuccok, megcsak nm is lopottak. egyszeruen nincs az egeszen rajta az a jopar tobbszaz szazalekos kereskedoi haszon ami magyarorszagon jellemzo.. igy tudtam mar 3 ADA MP-1et behozni pl 50e Ft alatt. hibatlanok, es nagyon messze vannak attol amennyit itthon kernek ertuk.. szal ez az abra...

JHetfield
tudtommal dual recti -t hasznaltan jo, ha kapsz fel milkaert... ujonan 800-900 kilo... es nem az oroszlanba. A lada is ket kilo minim. KH-2 -t meg gyanus az ESP-s ar alatt szerezni... persze ha meg kez alatt megy a dolog akkor joval olcsobb. De az kesobbiek be lesz cumos:]

her Valo:
Mondjuk amit felsoroltál Dual Recti+ládával+KH-2, az még feleáron is milka fölött van. Így is húzós rendesen !

her Valo
ha kell en tudok hozni...

her Valo
---Ktulu
Az a helyzet hogy amit az oroszlanbarlangba 340-ert adnak azt en 160-ert nevetve megszerzem... es ebben van a lenyeg...

Ktulu
Honnan van neked ennyi pénzed?
Minden esetre, ha már ilyen árban gondolkozlol, akkor én arról az ibanezrõl lebeszélnélek, ibanez stock pickupok vannak benne amik egyáltalán nem rosszak de ilyen kategóriában semmi keresnivalójuk. Ha télleg 300 körül akarsz venni és lóvéd is van, akkor már becsúszhatna sztem inkább egy Jem vagy egy Universe, a KH-2 nek csak akkor röffen meg a hangja (mármint az EMG-81-é), ha megvan hozzá a mezabugid is, de mint mondtad, hogy az is lesz így azzal is röföghetsz .
Ktulu
Ugye az alatt Steve Vai megy?
JHetfield
#HGC... ma bill & ted 1 a tv2-n... kotelezo!!!

Coine
melyik csati ?
emil nem 1xûbb ?

JHetfield
21h korul gyere irc... szokasos hely...

Coine

(JHetfield : ment mél!!!)

JHetfield
yep...kijott live shit dvd...remelem meg e honapban hoznak magyarorszagra:]

Rondák...nagyon, he-he.

Ha egy ilyet akasztanék a nyakamba, egész koncerten azon aggódnék, nehogy felnyársaljam vele magam, vagy valakit megsebesítsek. Állítólag ingyen jár hozzá elsõsegélydoboz is. (De ez nem igaz!)

her Valo
---Ktulu
http://www.ibanez.co.jp/world/guitar/s/pages/s1220.html
vagy menj el az oroszlánbarlangba.. nemrég még volt, nemhiszem hogy elkapkodták, mert 300-340e Ft az ára...

---Lateralus
Jaja, ez egy ilyen taposós õsrégi, legalábbis nm mai cucc. Csak megakadt rajta a szemem.. Amugy most ugydontottem hogy elobb gitar teren fullositom magam, es ha minden megvan ami kell akkor kezdek enekcuccokba belevagni.. most beindult a bolt, ugyhogy meg si tudom venni amiket akarok. Ket reszlet kerdeses.. Mesa Dual fej vs Mesa Triaxis Rack; es az Ibanez S1120 vs ESP KH2
amugy nm semmi.. kis esszel eltudtam jutni egy marshall JH-1tol a profi cuccokig..

Ktulu
Én S1120-es Ibanezt nem láttam...
Ktulu
Én S1120-es Ibanezt nem láttam...
JHetfield:
Az oké, hogy a csöves motyó általában jobban szól, de Dime a Panterából nem csöves fejet használ, hanem tranyósat és mégis hogy szól !

Valami vintage Marshallod van ? A két csatorna bármilyen rövid, árnyékolt, jack dugós átkötõkábellel összeköthetõ. Hanszerboltban biztos tudnak ilyesmit adni. A bal oldali 1.csatorna alsó bemenetét kell összekötni a jobb oldali 2. csatorna felsõ bemenetével és így a két csatorna különbözõ hangzását keverheted egymással.

A csõcserét mi sem magunk szoktuk végezni, mert az, hogy eltûnik a dög az erõsítõbõl és zörög már elég jól mutatja, hogy valószínûleg cserélni kell, de azt, hogy konkrétan melyik csõrõl, illetve elõfok, vagy végfok csövekrõl van-e szó, inkább szakemberre bízzuk, mert õ be tudja mérni egyenként és azokat cseréli is. Vannak bizonyos házi módszerek is, pl. ha nem világít, akkor tuti szar, meg egyéb is, de ezeket inkább nem írom le, mert senkit sem akarok arra bíztatni, hogy bekapcsolt erõlködõben turkáljon.
Ha konkrétan tudod, hogy melyik csõ a hibás, és mindenképpen te szeretnéd cserélni, akkor az esetek többségében az aljzatából minden további nélkül kihúzható. Ha szorul, akkor kicsit meg kell csak mozgatni. Ha kifelé húzod, akkor az egyik kezedet tedd a csõ fölé, hogy ha hirtelen kiugrana, ne verd a tetejét az erõsítõ házába, mert a szilánkokat szar lesz takarítani odabent.

Ezután nem árt ha a megtisztítod a csõaljzatot. Ezt úgy a legkönnyebb, hogy kontakt-srpét fújsz a kivett rossz csõ lábaira és óvatosan visszatolva egy kicsit ki-be mozgatod.

Az elõfok csöveket annyiban macerás behelyezni, hogy érzékenyek vékonyak a lábai, ezért elõtte nézd meg mindegyiket, hogy nem hajlottak-e. Ne a hajlott lábbal próbáld beleerõltetni. A vékfokcsövek sokkal robosztusabbak és van egy középsõ vezetõ lábuk is, amivel könnyeb a visszadugás. Szóval nagy trükkök nincsenek, de én mindenképpen valami szakembert keresnék meg, hogy megállapítsa, melyik a szar egyáltalán. Valahol csak megveszed az új csöveket, nem ? Na, aki ilyesmit árul a rendszerint be is méri neked és ki is cseréli.

her Valo:
Digitech VHM5-öt nem ismerem. Valami régi gép ez mi ? Annyit tudok róla, hogy már nem gyártják és 5 hangot képes egyszerre nyomni maximum, szóval egy kisebb kórus lehet a hangodból. Digitech elég korrekt cég effektekben. Én is egy régi gitáreffektet használok egyébként énekre, jobb híjján, de pont a vokálok miatt akarom lecserélni. A zenekarban senki nem vokálozik, de a lemezre meg fel lettek énekelve vokálok is és koncerten hiányzik, mert iszonyatosan megdobja az éneket. Nekem nem kell kórus, csak egy plusz hang vokálba, úgyhogy néha jó szolgálatot tett a gitáreffektben lévõ pitch shifter is, de annak meg az a baja, hogy nem intelligens, tehát ha mondjuk egy terccel mélyebb vagy magasabb vokál kell, akkor az eredeti hang mellé egy D hangot kiénekelve F-et nyom és nem Fiszt, az intelligens pedig tudja, hogy ott kisebb a hangköz és így nem lesz hamis a vokál.

her Valo
---Lateralus
Digitech VHM5 Vocalist Harmonizer
ez jo? ez ilyen taposos dolog.. en total nem ismerem ezeket az enek cuccokat!

Na viszont velemenyeket kernek! Ki szerint mi a jobb? Erositofej, vagy rack vegfok? Egyesek szerint studioba jo a fej, eloben inkabb a rack. Ja es meg valami: Ibanez S1120 vs ESP KH2. Nem csak Metallicahoz (ahhoz ertelemszeruen a KH2) hanem picit mas zenekhez is, amiket itt korabban emlegettem.

JHetfield
jah meg valami tube csereles muvelete is erdekelne😄 mert nagyon ugy fest hogy elhasznalodtak... tompitas mar nem az az igazi reszelos hangzas mar egy ideje:]

JHetfield
telleg lenne kerdesem az en erositomon a magas es mely kulon csatornan megy ... nos nem mintha nagy szukseg lenne a magas csatornara de az a kerdes hogy milyen kabel kell hozza:] ugyebar egybe akarom hidalni:]

JHetfield
Lateralus: azert eros kifejezes panteranal a minimum mert boven eleg 1fej/1lada nomeg ha csoves akkor megfaszasabban szol:]

Nehogy elsüllyedjünk kérem !!!

Dobjatok fel valami jó gitáros témát !

Na, beírok inkább néhány gityóst, ki milyen cuccot használ, ez kedvemre való téma:

Szóval !

Elsõnek a "bészgitáros"

Fieldy (Korn)'99-es turnécucca:

gitárja: 5 húros Ibanez Soundgear
erõsítõ: Mesa Boogie M2000 basszusfej
láda: 4 db. Hughes and Kettner láda 4*10-es hangszórókkal
effektek: Boss basszus szintetizátor, Voodoo Labs tremoló, Ibanez kórus/flanger pedálok

Tomy Iommi (Black Sabbath) 1971-ben használt motyója:

gitár: Gibson SG
erõsítõ: 6 db Laney 100wattos fej
láda: 6 db Laney 4*12-es láda
effekt: Tycobrahe wah pedál, Dallas Rangemaster treble booster pedál

...és ha valaki Panterásan akar megszólalni, akkor ez a minimum:

Dimebag Darrell 2000-es színpadcucca:

gitár: Washburn 333 Dimebag modell, Shure rádiós egységgel
erõsítõ: 6 db Randall Warhead (tranzisztoros !!!) fej
láda: 6 db Randall 4*12-es láda, 2 db Randall 1*15-ös láda
effektek, miegymás: 2 db Digitech Whammy pedál, Dunlop Dime Wah pedál, Furman rackes EQ, Rocktron rackes zajszûrõ, rackes elosztó, rackes Korg hangológép, csatornaváltó pedál.

Na ennyi mára !

JHetfield
punnyadas?:]

JHetfield
Coine: probahely mostantol minden pentekre foglalva van 4-6 -ig ... most tok jol ossze haverkodtunk a tulajokkal ...

JHetfield
hehhe ... instrumentalis szamok a legjobbak:] persze csak a nagy kedvenc utan😊 ugyebar nem gyozom hangoztatni a nagy neveket (Petrucci, Vai, Satriani, Malmsteen meg egyeb finomsagok...)

her Valo
metalista? hat bejona metal is, de en nyomok meg sok mast is, foleg enekbol: Chris Rea, Dire Straits, Gerorge Michael, Bon Jovi, es meg sorolhatnam.. es ezek azert nm epp metal zenek :-)) amugy blues rulez! ezerszer jobb mint a metal, csak hangulat kell hozza!

és a metalon belül milyen stilus?????
kösz gyakorlok ezerrel😊
Lehet, hogy a hangEr-nek sem árt a sok gyakorlás, de a HANGNAK tényleg jót tesz !

BlindAngel:

Sajna erõs hangera, csak egy gyógyszer van:

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

Hoppá, ez már három !

Amúgy meg itt mindenki õrült metalista.

meg van bocsájtva Körkérdés: ki milyen zenét jászik???/szeretne játszani?????
her Valo
amugy sorry mindenkitol.. tobbet nm szidok semmi cuccot.. igazatok van, mindenkinek mas a jo.. szal tenyleg en voltam a hulye..

her Valo
---Aba
szivesen! használd egészséggel!

---Lateralus
A MT nem muanyag hangu, hanem a Zoom. MT-vel nekem annyi a bajom hogy osszemossa a hangokat, szolora nm jo.. de tenyleg minden velemeny es egyeni izles kerdese...