Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koszi ,meggyutt...
her Valo
elkuldtem...

jovohettol zuzda! meglesz a marshall fej!

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

johet egyben mailre..
her Valo
6 file, 2,5 mega
de mondjuk nem adja vissza a tenyleges hangjat, mert a hangkartya line in-je nm eppen a legidealisabb felvevoeszkoz...
mehet akkor egybe a mailodra vagy darabonkent kuldjem?

koszi..
azokra a mintakra kivancsi lennek...
mennyit foglal az egesz? ha mailre eltudod kuldeni akkor ide -> [email protected]
ha nem akkor mondok valami ftpt.
her Valo
eh... szal az dashed uzijere ment csak bena voltam

her Valo
---dashed:
egyik haverom most vett POD XT-t. Tényleg nem csöves, viszont elég jó kis kütyü (igaz nekem nem kellene max ha hozzamvagjak) ha kell tudok rola mintakat kuldeni neked amik most lettek felvéve.

her Valo
oks :-)

Dashed:

Nem

her Valo:

Annak idején én is rákerestem a megjelenés elõtt két hónappal az új Tool albumra és a Kazaa kábé 50 számot talált. Ebbõl vagy 30-at letöltöttem és ebbõl a 30-ból 3-at találtam, amirõl el tudtam hinni, hogy tényleg Tool nóta. Mondjuk kissé furcsa próbálkozások voltak. Aztán megvettem a lemezt és a 3 nóta közül MINDEGYIK fake volt ! Szerencsére !

Most, hogy ezt beírtad, gyorsan rákerestem a Metallicára is és 6-7 nótát dobott ki. Ebbõl 3-mat letöltöttem és tuti, hogy mind fake. Amolyan "svéd metalzenekar korai metallica izû próbálkozásai" és egy erõsen White Zombie szerû dalrészlet jött le. Nem is érdemes ilyesmivel foglalkozni. Majdnem 4 hónap van még a megjelenésig. Le merem fogadni, hogy használható nóta nincs fent a neten az új albumról.

ismeri valaki a line6 pod effectet????
Ez ugye nem csoves ???
her Valo
ha kivancsi vagy ra beroffentem az FTP szervert es szedd le tolem... szerintem azert nm dobnak ossze pojenbol ilyen fullos számokat...

her Valo
nmtom.. a James hangját azt azé csak felismerem, esha nm ezeket nyomjak ki a Cd-n, az se gond, mert legalabb megvannak. De van lassu is, az egesz erdekes....

her Valo
nyah... megvan mar par szam az uj metallica albumrol.. hat eleg huzos riffek vannak benne. nm mondom, fasza! de leginkább az énekben hasonlít a régi 'tallicara, James ujra kinyitotta a torkát :-)
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

A medgyesi gitárboltot ismerem ott vettem a gitáromat 😊 Na akkor ha valaki tud eladó használt 60 Watt körüli KOMBOT az szoljon vagy írjon a [email protected]. Köszike
es ilyen cuccokat tenyleg csak hasznaltan vegyel.. ujonnan rohadt dragak..
medgyesinel vette azthiszem.. es Kustom a neve a cuccnak..
Ez az alapegyenlet:

Elõfok + végfok + hangszóró(k)egy ládába építve = combo

A kombó az, ami neked otthon van 10 wattosban 😊)

Dashed a haverod milyen kombot vett? Ja és hol? Mer én tudok pár gitárüzletet de az egyikbe valami koreai erõsítõk vannak (LEEM márka), másik meg elit üzlet only Marshallt lehet venni és hát ügye a Marshall az drága egy kicsikét.
Jó kérdések mi? 😊 De legalább mostmár tudni fogom
Próbálni is fogunk amint elmúlik a tél ( most ott egy kicsit hidegvan). Én nemvagyok túl májer a témában de valaki magyarázza el mi az a kombó. Több erõsítõ vagy mi? Kössz 😊
Ktulu
Sztem elsõdleges az effekt, mivel a széteffektezett szólókat máshogy kell játszani, hogy szépen szóljanak. Szal effekt nélkül ilyesmit nehéz lesz gyakorolni.
szerintem 10wattos erositore felesleges egy 100e forintos effect..inkabb vegyel egy jo combot beepitett torzitoval zengetovel... ha jo brutal hangzas kell haverom most vett Kustom 60 wattos combot 60ert es majdnem akkorat szol mint az en 100wattos H$k combom..+ a kustom-be nagyon jo kis Metalos torzitas van + Chorus..
de ha erdekel az en H&k combom elado, van benne Reverb + Crunch es 2 Lead torzitas Labkapcsoloval egyutt 100alatt odaadom.. eseteg a kis 10wattos cuccod is beszamitom
Ja és megéri egybõl multieffectet venni vagy kezdjem inkább overdrive pedállal? 😊
Ja és a GT-3-as multieffect mennyivel drágább kb? Köszike
Császtok. Az lenne a kérdésem hogy kuporgatok egy kis pénzt és tervezem hogy multieffect pedált veszek (ME-33 100e Ft). Namármost nekem ügye csak egy kis 10 Wattos erõsítõm van. Most vegyek egy 50Wattos erõsítõt elõbb és csak aztán a multieffectet vagy fordítva? Magyarán ér-e valamit a multieffect pedál a 10 Wattos erõsítõben?
Match
ha valami jól megvan csinálva az nem megy tönkre, + jól szól, csak mondjuk ahhoz normális szakemberek kellenek (ha ismerõs akkor jobb mert nem kel neki fizetni 😊))

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

her Valo
nezzetek meg az Mp-1nek a kapcsolasi rajzat (www.ada-mp1.com) nem egy mai cucc, de hat nem tunik valami eccerunek.. a hazilag barkacsolt cuccokkal csak annyi amugy a gaz, hogy takolt erolkodo pl nm egy gitarost nyirt mar ki...

her Valo
"A hangszedo tokeletesen muxik"
na most vagy en nem tudok olvasni, vagy Te nem tudod mit akarsz irni... de vegulis mind1... tudod.. okos enged, a szamar meg FXBOX-ot hasznal :-)

gergou
ha vazze, en a giyorol beszelek, az muxik rendesen es kurvajo hangja van. Veszek majdd egy distortion pedalt, aztan minden ok😊

`Take a look to the sky just before you die`

her Valo
na ez LOL... Te egy szamitogepes progitol varod hogy olyan legyen mint egy 200e Ft-os multi? ez vicc... a hangszedodrol meg annyit, hogy muxik az rendesen, de zúg....

gergou
koszi muxik, egyetlen gondd: Egy sipolo hang mindig ott van a hatterben, akarhogy allogatom a dolgokat, es a destortion hang meg halk.

gergou
koszi, ez mindd szep es jo, de csak penzert lehet letplteni... szal egy ingyen link jo volna😊

gergou
A hangszedo tokeletesen muxik, mert a liveos hangkartya distortion effektjevel mukodik minden!!! Es allitom jobb a hangja, min egy 200 ropis uj gityonak... Az fxbox viszont xar...

her Valo
hát az a 70e Ft-os gitár hibája. Azaz a hangszedõjé. Azzal semmit nem fogsz tudni csinálni, vagy pickup csere ( 50e alatt nem úszod meg ) vagy zajzár, de az sem olcsó, és az meg lehúzza a hang kitartást, pláne rossz pickupnál. Alapzaj.. hozzá kell szokni... Az FXBOX meg no comment :-)

---Match
hát yah.. ahhoz kepest uj .-)
huh.. az kellemetlen lehetett...

batman
Sziasztok!
Nem tudom, hogy szabad-e ide ilyet írni, de akit érdekel eladó hangszer, az dobjon mail-t.
Bocsi, ha off voltam.

[...] Te romboló állat! Te sátán!

gergou
Udv emberek, egy olyan kerdesem volna, hogy az fxbox nevu effektproci progiban hogy lehetne azt elerni, hogy ha distortion effekt be van kapcsolva, akkor csak akkor adjon ki hangot, ha a hangszedo tenylegesen szed is, mert ez a xar allandoan kiad egy alap torzitott hangot, hiaba engedem fel a hurokat....

Match:
Te melyik bandában tolod az ipart ?

Match
Valo: a one-hoz képest szinte új 😊
Nekünk egyszer egy koncertünk azzal ért véget hogy leégett az egyik hangszóró...a nagy füstben köhécselve mondtuk hogy sajnos ennyi 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

her Valo
hát pedig azt se tennap csinaltak :-)

A körülményeket és a rövidségét leszámítva az volt 😊

Gyûjtsetek az új Anthrax-re is ! Nagyon ott lesz ! METAL nagybetûvel !!!

her Valo
Köszi a beszámolót. Tanulságos lehetett asszem. Legalabbis nekem az. Hát igen, az a hely még jónak számít, legalábbis mindenki ott tartja számon. De az hogy nem lehet hangoskodni hát az valami eszmeletlen LOL. Ez olyan, hogy amikor meg az elso helyen probaltunk, a dobos nagyfaterja aszondja hogy üsse halkabban, mert nagyon hangos... no comment.. Na szal a szinpad akkor nem lehetett valami nagy. Kepzelem ahogy napjaink valamelyik szupertehetséges nyúúúmetál bandája felmegy, es a két Hetfield kaliberû énekesük ugrálás közben lepottyan a szinpadrol :-) hehe. Mondjuk eddig amerre én megfordultam ilyen helyeken ott sehol nem volt tul nagy a szinpad... hiaba, nem Metallica koncertre terveztek, ahol el is lehet tevedni a szinpadon :-)
Na szoval osszessegebe fos a legtobb ilyen hely. De ha a közönség lelkes volt akkor asszem jo buli lehetett a korulmenyeket nem szamitva.
Köszi az infot. Asszem majd ha megjon az osztondij, bovitem a Cd gyujtemenyem :-)

Ja igen !

Az MCD-ben keresgélj, mert ott gyakrabban van.

her Valo:
Hát, felemás benyomások.
Közönség 10 pont, klub 0+2 (a +2 pont a hangosító srác segítõkészségéért jár).
A klub közönség szempontjából szerencsés helyen van, de pl parkolni (belváros ugyebár) az nem lehet még a közelében sem, csak szerencsével. Na, akkor képzeld el, hogy 5 utcával arrébb találsz egy árva helyet a kisbuszotokkal és mondjuk egy csúszós, jéghideg téli este 5 utcányi távolságról pakolod be a 20 kilós erõsítõfejeket és a 40 kilós ládákat, mínusz 10 fokban. Most szerencsénk volt, mert egyszerûen beálltunk a mellette lévõ kapualjba, ami egy étteremé volt és megengedték, hogy ottmaradjanak a kocsik. Belváros újabb átka: hangosan nem lehet játszani (???). 5150-es 1-es hangerõn, alapból, kierõsítés nélkül. Basszusgitár alapról. Dob kihangosítás nélkül, csak a lábdob "kihangosítva". A vendégcsapat hozta a dobot, zsír új szerkó, a lábdob elölsõ bõrén kontrolnyílás nincs. A lábdobmikrofon nem állványról, hanem a dob tetejére ragasztva, belógatva üzemel és hozzáér az elülsõ bõrhöz, így minden lábdobütésnél pofáncsapja a bõr és kb. 20 cm-t hintázik elõre, aztán újra neki a bõrnek. A hangzász ezek alapján képzeld el 😊
A hangulat amúgy jó volt. Kábé 80-an lehettek, de a kis helyiség eléggé megtelt velük. A színpadon nem lehet elférni, mert a 80%-át a cuccok foglalják el. A gitáros a színpad elõtt játszik, az énekmikrofon is lentrõl nyúlik fel és az énekmonitor is odalentrõl szól. A buli közben kábé kétszer akartam leesni onnan egy-egy rossz lépés miatt és legalább ugyanennyiszer hátra a dobszerkóba 😊
A bulit fél 11-kor be kell fejezni, mert feljelentik a klubbot. Utána diszkó van, amit nem vártunk , meg de nem tudom elképzelni, hogy az olyan halk lenne. Az idõvel eléggé elcsúsztunk, úgyhogy viszonylag rövidet játszottunk és pár nótát ki kellett hagyni. A végén az elsõ sorokban állók már locsolták a sört, he-he, és jutott belõle bõven az énekmonitorba is. Érdekes módon a klub benfentesei a 2000 forintos, használt mikrofonállványt mentették a söresõtõl.
Szóval a hangulat állat volt, a körülmények ótvarak, de az a szomorú, hogy ez a klubb országosan olyan középkategória az "igényességben".

gergou
Udv emberek, megvettem par napja eletem elso gitarjat, Ibanez ex series. A pontos tipusjelet nem tudom, mert nincs rajt feltuntetve. Egyebkent 1991 ben gyartottak, es ket dupla, ill egy szimpla hangszedo van rajta , egy tone, volume, es egy 4 allasu kapcsolo. Elegge jo allapotben van. Ha valaki tudja, hogy egyebkent mennyit er ez a gitar, nyugodtan elmondhatja, en 70 rugoert vettem.

her Valo
---Lateralus
nem irtad milyen volt a fellepes a rocktogonban! kivancsi lennek...
letoltottem most a Cd-tek szamait, tokre bejon. Ezt igy bemegyek egy Cd boltba es meg tudom venni?

her Valo
kimarattam a felsorolasbol...

Satchfan
Vszínû az a videó lehetett, ami tavaly a szülinapomon készült.

www.satriani.com

Coine, The A&O
Hivatalos vagy élõ video volt ? Sztem JHetfield meg én szinte ismerünk minden klipet ami van 😊

Satchfan
Errõl lemaradtunk... majd legközelebb :-)

www.satriani.com