Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergou
koszi szepen, ez aztan segit😊) Folytatasnak orulnek😊 Na szoval en is toltottem fel friss anyagot a sergverre, mondhtnam ugy is, hogy fullosan lecsereltem az anyagot. Match legyszi alkoss rola velemenyt😊

`Take a look to the sky just before you die`

Match
bocs, nem az improvisatoion nincs fent publicba, az fizetõs, de a für elise fent van helyette, bár azt már ismeritek

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
kÖSSZ 😊
Nah feltettem neked egy kis hangmintát az ftp-re, a match könyvtárba ogc.mp3 néven.
A többieknek meg NEMRÖHÖGNI 😊

gergou

gondoltam😊, te meg nagyon profin teped a hurokat basszer, de az elozore visszaterve, a pull offnak kicsit maskepp kene hangzania, mint ha tremoloval nyulnek bele a hangba nem?😊)

Match
jah, a practice az gergounek ment

Match
practice practice and practice 😊
Amugy ha valaki kíváncsi rám 😊 az a www.guitarwar.com -on megnézhet a publicba (geppityu néven).
Van egy poén szám (az improvisation) meg egy gélig poén (az egyik fele komoly, a vége nem 😊)

gergou
Az volna a kerdesem, hogy ti perfektul tudtok sweep pickelni?, mert tenyleg eleg huzos😊) Na meg a masik problemam, hogy a pull offok, meg a hamer on ok kicsit furcsan hangzanak a gityomon.. Ertve ez alatt, hogy simplan csak emelkedik picit a hang magassaga, mintha a tremolot rangatnam😊 Szoval en csinalok valamit rosszul, vagy valmi mas a gond?

Match
Noh, hát elõször is a különbség: Csiszolás elõtt a gitár nyaka meglehetõsen ragadt (azért csak egy amerikai fenderen játszottam eddig, és az egy nagyságrendel jobb egy kínai squiernél). Viszont csiszolás után szerintem méág jobban csúszik mint a stratóé, bár inkább másabb.
Pontosan a kapható legfinomabb üvegpapírral kezdtem csinálni, elõször csak simán felszabdalva kis kockákra a papírt. Aztán mikor már kellõen elvékonyodott a lakk, akkor 2 üvegpapírt összecsiszoltam, így lett egy mégfinomabb, amivel már kényelmesen leheteett leszedni azt a tizedmilimérter vastag lakkot ami maradt rajta. Legvégül, a sz*rrákopott üvegpapírokkal políroztam fel mikor mindenhol lejött már a lakk.

No,engem érdekelne a dolog!Mivel csináltad pontosan?És összehasonlítva mennyivel másabb játszani rajta,mint a csiszolás elõtt?

Match
Nahátakkor, hátha érdekel valakit:
Nyakcsiszolás+elektronika csere megvolt.
A nyak legalább egyenértékû lett egy stratoval, az uj pickupök faszák.
A legrosszabb gitármból lett az egyik legjobb!
Ha valakinek van kérdése ezzel a csiszolással akkro nyugodtan tegye fel.
Amugy könnyû volt a dolog, + ugy felpolíroztam hogy a tükör ehehz képest csiszolóvászon.

Match
mondjuk semmi bonyolult nincs elõtte, csak a sweep picking ami kicsit húzósabb 😊

Match
a metallica tabson megy már minden ugy mint ott?
Mert csak akkor érdemes továbbmenni ha már tudsz mindent.

gergou
na, koszi szepen, most ertem mar, es sikerult😊 Vegre frankon latom a lenyeget, eddig nem igy proszaltam😊)

gergou:

Szerintem nem kéne ezt még erõltetni, mert csak ideges görcsölés lesz az eredménye. Lehet, hogy sikerülni fog véletlenül, de tudatosan úgy sem fogod tudni még csinálni. Elõször a sima ritmuspengetésben legyél magabiztos (ez még néhány év) és fokozatosan elõ fog ez is jönni magától. Ne akard a házat rögtön a tetõvel kezdeni ! Alapok.

Match
a lényeg hogy ugy fogod a pengetõt, hogy ott ahol pengetsz, rögtön mögötte legyen az ujjad (a hüvelyk).
Aztán mikorpengetsz akkor szinte egyszerre pengetsz a kettõvel.

gergou
Ez ok, de a gond tovabbra is, hogy hozzaer az ujjam, de a hang csak kicsit valtozik... Egyaltalaban a pengetonek is hozza kell ernie?, es mit ertesz azon, hogy nyujtsam picit a hurt...😊

JHetfield
az a lenyeg hogy kicsit tekerj ra a pengetore mikor megpengeted a hurt... ekkor hozza fog erni a huvelyk ujjad... es nyutsd egy kicsit a hurt... gyakorold es menni fog... trust me

gergou
az a gondd, hogy:
Megpenditem a hurt, es ez utan hozzaerintem lassan, de csak kicsit valtozik a hang, egyszerre erek neki az ujjammal, es a pengetovel, de nem segit, nem jo😞

Match
gyakorolgasd, aztán holnap még visszatérünk rá, + gondolom majd a többiek is írnak.

Match
nah
tehát az artiffival harmonics: azt ugy kell hogy ugy pengeted meg a hurt, hogy utána rögtön hozzáérjen a hüvelykujjad is. Ha kb a középsõ pickupnékl csibnálod, ott könnyen ki fog jönni.
A metallica tabson ott van hogy hogy kell kb tartani a pengetõt hozzá. A lényeeg hogy 1 pengetéssel együtt hozzáérjen az ujjad is.

gergou
sajna nem😊

Match
bocs megvan

Match
a Tap harmonics vagy az artiffical harmonics.nem megy?

gergou
nem erre gondoltam. Arra, amikor megpendited a hurt, egy lefogott fretnel, es utana a bal kezeddel a hangszedo tajekan kozelited a pengetot a hurhoz, es magasabb lesz a hangja. legalabb is a metallica tabson igy van valahogy leirva...

Match
jah, a van halenes....
nah az kurvanehéz. Sokat kell gyakorolni...nekem se megy jól.
De ugy kell hogy lefogod valahol, megpengeted, aztán kiszámolod hogy hol van annak valamilyen üveghangja (hangtól 5;7;12 bundra (van még ezer másik is, de ezek jók gyakorolni).
Na és a jobb kezeddel odaütsz, ahol az üveghangja lesz. Fontos hogy pont a bundra kell ütni, nem közé.

gergou
Az az, amikor siman megpendited a hurt, es utana az ujjadat, es a pengetot hozzaerinted a rezego hurhoz, es magasabb lesz a hangja, de nekem valahogy nem megy😞

Match
az az amit pengetni kell?

gergou
Udv emberek, valaki legyszi magyarazza el nekem a pitc harmonics lenyeget, mert csak nem akar sikerulni😞 koszi.

Match
nah a nyakcsiszolsás megvolt, de ha lúd, legyen kövér, egy kis elektronika csere is belejött, tehát még nem volt alkalmam kipróbálni.

Match
(n*gitár)*n*nõ
szerintem ez a korrekt szám 😊

ok :-)A Nõ-t mindenki megszorozhatja egy neki tetszõ számmal! :-)

JHetfield
tehat No+No😊 vagy Gitar+No+No, stb...😊

JHetfield
igen... 2 novel egyszerre😄DD

A legjobb párosítás!Nõ+Gitár,vagy Gitár+Nõ,kinek,hogy tetszik a sorrend!De a lényeg,hogy kell ennél több? :-)))

JHetfield
all in one😊

< a href="http://www.valami.hu" > EZ A SZÖVEG LÁTSZIK MAJD LINKKÉNT< /a >

A < és > jelek elõtt-után persze itt sem kell szóköz !

Match
aham, na majd meglátjuk, hogy sikerül e ha valamit be akarok linkelni.

JHetfield
amugy ha jol tom az img scr -t kell url -re cserelni:]

JHetfield
copy paste😄DD

Match
http://www.sharp-concepts.com/
ezt a lapot ajánlom mindenki figyelmébe! Elég olcsón csinálnak aluminium cuccokat a gitárokhoz!
Továbbá valaki mondja el hogyan kell ide sz9veget belinkelni 😊

her Valo
nya... masfel honap mulva lesznek kb pengetok meg hurok...

pengeto: dunlop 130Ft/db
hur : ernie ball 1300Ft/szett

lehet rendelni ha valakinek nagyobb mennyiseg kell, en alapbol csak ezeket hozom: green trotex, grey nylon, purple gator, es 9-es ernie ball ileltve hybrid ernie ball...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

JHetfield
en ugy tutom hogy legutoljara megigertek:]

Match
én ugy tudom eccer azt nyilatkozták hogy többe nem jönnek ide 😊

JHetfield
yep

Match
M.o-n?

JHetfield
Nincs veszve semmi... 2004 -be lesz Europai turne es akkor tuti itt lesznek😊

Satchfan
Szimpatikus... Még a riporter is normális 😊 Annak idején egy gimis zenekarunk elsõ (és utsó) koncertjén a városi tévé riportere megkérdezte, hogy kacsingatunk-e külföldre (az ELSÕ koncert után).A TV-ben persze csak a válasz volt bevágva "Nem,külföldre még nem kacsingatunk",ami egy 40000 fõs városban kicsit hülyén vette ki magát 😊) Azok a régi szép idõk.....

www.satriani.com

her Valo
modnjuk nm mai, de en most talaltam rááá

her Valo
hmmm... interju Lateralussal...
csekkeljetek!!!

link

her Valo
hát azért én nem mernem megcsinalni sajat magam a gitarommal...

---JHetfield:
elfelejtettem irni, hogy már biztos hogy nem megyek metallica koncertre.... sorry