Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
És a legmeghatározóbb dolog hogy milyen magasan van a pickup. Az, hogy van e eltérés bass és sima gitár között az szintén pickupfüggõ. Ha egy EMG-t besüllyesztesz szinte a testbe, egy passzív bassgityón meg felemeled ugy hogy a hurokat érintse szinte, akkor lehet hogy a bass nagyobb jelet fog leadni....tehát ez ezer dologtól függ.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Hát alapból a single coilok olyan 80-100 mV közötti feszt adnak le (az áramerõsség minimális, nem érdemes vele foglalkozni (tehát szinte nincs)). A humbuckerek már 200-300 mV-okat is leadhatnak. Persze csak ha passzívak, mivel az aktívakban van elõerõsítõ, ami egy kicsit megdobja ezt. Amugy hogy mennyit ad le az eléggé szubjektív, mivel ez változik a pengetés erõsségétõl függõen, a hangtól függõen, a húrtól és mindentõl amit a gitáron lehet csinálni.
Egyébként körülbelüli értékeket a www.dimarzio.com on nézhetsz, viszont ha felmés a seymour duncan lapjára akkor ott elolvashatod hogy miért nem adják meg õk mV-ban a kimeneti jelszintet (ugyan azért, mint amit leírtam).
Amugy ha ráteszed a müszert, és egy jó erõset rábaszol a gitárra (ugy hogy szinte szakarjanak a húrok) akkor valszeg nagyjából a max kimeneti jelet kapod, ami persze ha pl hurt cserélsz már változik 😊)

ezzel mi a gond?
rárakod a mûszert a gitárod kábelének a végére, és megméred a max U -t és I-t.
csak mert nem szeretném hogy egy IC túl legyen vezérelve vele..
her Valo
maga a gitár milyen erossegu jelet ad le???????????

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

hell.
gondolom ti vágjátok, de nekem fogalmam sincs hogy max hány voltot ad le egy gitár, és hány ampert. és ez érdekelne. nagy eltérés van a bassz és a sima között?
Match
ott mondjuk már a hangzást a mesak adják 😊 a marshall csak végfok.

her Valo
a Justice hangzás az uberállat!

Match
amugy metallicáék is metaallica erolkodõket hasdznált az elsõ 2 albumon. aztán marshall végfokokat egészen a blackig.

Match
ABA: minden hangszínelés kérdése.
Halgass meg pár zakk wylde számot (ozzy), mivel az CSAK (!) egy marshallal van torzítva. Nah egy kombóbol azáért annyi nem fog kijönni, de ha jól kihangszineled akkor jó lesz.
Metallicahoz, leveszed a presence-et, meg odabaszod a közepet, + torzítás maxon és már játszhatsz is.

Match
hát igazából nem tudom.
A marshallokat nagyon széles körben alkalmazzák.
Szerintem az old school zenékhez a legideálisabb (én is ezért szeretem (especially ozzy)).
Régen (az effekten) mesa boogie-t használtam, de mióta nem játszok metallicát (oyan sokat 😊) azóta egy halálrahajtott marshallt próbálok szimulálni.
A marshall kombólból (meg mondjuk minden kombónol) leginkább az ütõsebb mélyeket hiányolom (mondjuk ez a marshall fejeknél is igaz (bass potit maxra kell tekerni).

Match
elnézve a kombók árát tényleg megér annyit.

Match
mindenkinek pénztárcája+hallása válogatja.

Match
Akkor sztem inkább vagy szedj össze egy 100-as kombóra, vagy vegyél egy powerstate fejet, azzal jobban jársz.
80-as marshall kombót nem halottam még de 100-ast igen, és elég meggyõzõ volt (bár a fejhez képest semmi).

Match
akkor sztem nem.

Match
ABA: az fej vagy kombó?

her Valo
hol melozol vazz? Recsken a banyaban?

Match
Ez szörnyû 😊

Elég király!😊)A felsõ hangrés használható madárfészekként,állatbarát gitárosok számára!😊)Meg ha ránéz a másik 6 húrra,tiszta villanypózna feelingje lesz😊

Satchfan
Talán valaki még erre kukkant...

www.satriani.com

Satchfan
Emberek!Mi a rák van? Senki nem ír?

www.satriani.com

Satchfan
Úgylátom megint döglõdik a fórum....

www.satriani.com

Satchfan
Megvolt az utsó gitáróra...Pantera:Revolution Is My Name 😊))

www.satriani.com

her Valo
4tol probaterembe vagyok, no térerõ...
es ugy 7 elott be se tudnek erni a varosba... szoval nemtom...

csa.. sajnos nem tuti hogy ma jo lesz 😞(
kishugomra kell vigyazni kb8-9ig max utanna tudnek elindulni..
viszont ha elobb el tudok szabadulni akkor hivlak mindenkepp..
her Valo
---Dashed:
meg van cirka masfel orad hogy irj, vagy hivj...

Satchfan
Match: Ha lenne világosabb kép,sztem lehetne látni,hogy mi mozog a húrlábon.Szerintem a babáknál van valami kis mozgathatóság,vagy csak azért rakták rá a kart,hogy drágábban lehessen eladni 😊)
Az X3-ra 1ébként 20Mb fér.

All: Szegeden van már a blues hangminta,jövõ hét végére sztem kész lesz az én részem.Van külön tárhely,ugye?

www.satriani.com

her Valo
a Blaha pl tokeletes :-)))

ok pentek nekem is jo..
viszont Rakospalota picit messze van 😞 ugyhogy vhol a varsoban kene talalkozni.. Blaha kornyeke jo lene neked?
her Valo
ha csak a varosba jo, akkor be tudom vinni a pongotoket, de akkor nm tudsz elofokot probalni

her Valo
Hi!

pentek este lenne jo, fel otre jon le egy srac a probaterembe Fender gityot probalgatni, ha el tudsz oda jonni (Rakospalota) akkor pengetoket kenyelmesen elintezhessuk, es meg meg is tudod hallgatni/kiprobalni a gainiac elofokot.

Match:

Beszarás ez a bészgitár !
Szó szerint.

Match
MÁSIK ÉRDEKESSÉG (KI RÁJÖN HOGY MÛKÖDIK SZÓLJON)

Match
slappelni elég érdekes lehet rajta 😊

her Valo
biztos jo...

Match
pickup nincs benne, ahogy látom, de potik vannak. Ebbõl következõen piezos 😊) igazi WC fílingje lehet a hangzásának 😊

her Valo
es ez szol is? valahogy a test akusztikaja szerintem hagy maga utan nevi kivannivalot... mindenesetre eleg erdekes darab :-)

Match
Valo: ha kérhetek egy szivességet, ennek az emailcímét nézd már meg nekem. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2540172537&category=33048
köszi

Match
Design center:

Match
Fontos: ehhez hozzá kell szokni 😊 Amugy hülyeség hogy halláskárosult leszel (mondjuk azért nem árt vigyázni egy kicsit). Nekem mindeg az volt hogy max hangerõn minden, és a fejem a hangfal mellett votl kb 30 centire.
Most a 60-as laney-nál elég ha negyedig veszem a hangerõt, és a dob nyugodtan elbujhat .)

her Valo
---Fontos:
majd megszokod, ha nem akkor fuldugo :-)))

---Tinxtu:
nincs most es egy ideig nem is lesz

Tinxtu
Her Valo!
Van még neked Ernie Ball készleted? 9/10es hibrid vagy sima 9-es kéne. Ha van, dobj már egy mailt! köszi
Tinxtu

Tinxtu
Crate!

Nekem egy Crate Gfx212-es erõsítõm van, elég korrektül megszólal. Ha a gfx112(ez az egyhangszórós változata és nem 120w) amit kinéztél, akkor szerintem nem fogsz csalódni.

Tinxtu

Match
szerintem is akkor a crate...

"Mennyivel gyengébb márka eza Create a Customnál?"

Semennyivel, sõt híresebb márka. Az olcsóbb kombók közt viszont nincs olyan egetverõ minõségi különbség.
Ha csak az a szempont, hogy melyik szól nagyobbat, akkor a Crate lesz oda a jobb választás, már csak a 60watt miatt is, feltéve, hogy nem valami széthajtott, használt dologról van szó.
"Kiszólni" amúgy a 30wattos erõlködõvel is lehet, csak nem mindegy, hogy ki az úr. A dob, vagy a gitár.

her Valo
Namost ez az amit hallani kell. A Kustomot ismerem, azokban nagyon jo a hangszoro, es a torzito is eleg korrekt benne. A Crate komboit nem ismerem, erolkodofejbol van nekik par eleg korrekt darab. Ha elegedett vagy a Crate hangjaval, akkor szerintem azt vedd meg, a nagyobb teljesitmeny miatt jobban fogsz jarni

her Valo
a rock pedig manapsag eleg tag dogalom lett...

her Valo
az a lenyeg hogy szoljon vagy az hogy hogy szol?

her Valo
nem nyomja el, de szerintem tulsagosan ki kell tekerni ahhoz hogy jol szoljon dob mellett, ez ugye sem az elettartamnak nem tesz jot, sem pedig a hangszinednek, mert a melyektol rohadtul be fog rezonalni a doboz. Persze fugg attol a dolog hogy metalt jaccol vagy bluest :-)))

Match
Nekem egy 15 wattos MW-3-as (csöves) basszuserõsítõm volt egy korrekt kis gyakorlóládára kötve, de ha mellette áltam kényelmesen lehetett hallani (mondjuk az igaz hogy max hangerõn volt, és az effekten akimeneti jelszint is overkillen volt 😊)
De hát egy csöves erölködõt nem lehet kinyírni 😊

Satch: az x3-ra felfér 7 mega?

Satchfan
7Mb

www.satriani.com