Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Bundy23
én jelentem müveletlen vagyok 😞 nem tudom sajna, és aztat hiszem hogy a filmet sem láttam .)

IBANEZ UV777 Rulez

Sziasztok!Nem teljesen ebbe a fórumba való a kérdés,de bízom a gitárzenét kedvelõ tisztelt jelenlévõk mûveltségében./A zenefórumokban nem akarom megkérdezni,mert ott általában csak a mûanyagzenét ismerik./A kérdésem a következõ:Az "Apokalipszis most" címû vietnámos,háborús film elején hallható zenének ki lehet az elõadója,vagy mi lehet a szám címe?Egyébként én is gitározgatok,szégyenlem is hogy nem tudom.A válaszokat elõre is köszi.
Al Bundy23
juuuuuj 😊)

nekem csak a bal felsö, jobb felsö, bal alsó, és jobb also kéne 😊

IBANEZ UV777 Rulez

p)ec
Boldog születésnapot, és persze ezt mind: 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
ALL HAIL!
HAPPY BIRTHDAY Maestro!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Al Bundy23

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan

www.satriani.com

Al Bundy23
Happy birthday Mr. Satchfan 😊

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
a gerjedessel valoban lehet jo dolgokat csinalni, de ugy jobarat csak ha akkor van amikor akarod...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

gergou
orulj neki basszer, en imadom a gerjedest!😊 Gyonyoruen ki lehet hasznalni meg szolozas kozben is... Kesz csoda, hogy ilyen letezik😄

`Take a look to the sky just before you die`

Match
szar a pickup.....biztos hoyg gerjed, és nem zajos?

Vanek
Jó,és ha 5 méteres kábelem van,és kb 2-3 méterre vagyok akkor mi a fasztól gerjed?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

p)ec
Pl. mert a hangszedõ közel és/vagy szemben van a hangfallal.

Vanek
mért "sípol" az erõsítõm néha?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Thx!
her Valo
kört nobrain rajongoknak
link

her Valo

Én sajnálnék egy ilyen tepsirõl még Egy réteget is egy ilyenre...
Nah,de: Kérdeztem én vmit még tennap a Mustangról.
Vki?
Match
Aki szíd egy ilyen gitárt, vagy akármilyet, azt fejen kell vágni vele....az én osztálytársaim azt sem hiszik el hogy egy gitárral agyon lehet verni egy embert....merthogy széttörik....na mondom 1 centi festék lejön róla max...annyit kibírok 😊

Al Bundy23
látom neked is tetszet a kis agyaítlan hozzászólása 😊 csak tudnám minek ir ide olyan aki hangszert is max a tv-ben látott ?!

IBANEZ UV777 Rulez

Match
Még egy okos....máemint a ricsi1....
Stain: KÖSZI AZ INFOkat! Aszem még egy ideig nem lesz rá pénzem ha a stratokat meg akarom tartani 😊
Szerintem a színe tökéletes lett így.

A jemsite-os kép meg sehogy sem jön be 😊

Al Bundy23
látom te is kellöen sik hülye vagy! már bocsi. De erre a kommentedre mást nem tudok irni.

IBANEZ UV777 Rulez

Hali Mindenki!
Nem tud valaki valamit ajánlani,hogy hol találhatnék bõvebb infot a Fender Mustang-ról?
ricsi1
maximum tükörnek lenne jó!

a kocsija is made by ibanez😊
Ki kell másolni a linket és új explorerbe meg bele, akkor megy szépen.

Különben nem tudom mire jó neki ez a rengeteg színes gitár... persze már a tároláshoz is legalább két szoba kell... milyen kocsija lehet?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
Valamiért a jemsiteról nem szúr be képeket... jobb tulajdonságok; http://www.jemsite.com/axes/vai_axes/v_all1.jpg

p)ec
Grat, stain! Tényleg nagyon szép. És ha már így témába vág, õ meg dögöljön meg:

Nagyon szép gitár.
Gratulálok hozzá !

Al Bundy23
SZÉP HANGSZER VALÓBAN. CSávokák ne csorgassátok a nyálatokat

IBANEZ UV777 Rulez

Na, a kedvedért megmértem, 5,5 kiló, dögnehéz, na 😊 A teste mahagóni, aztán azért.

Különben ez a Bíró Ádám (Vintage52) féle csapat, amiben az Ádám csak a Ré nevet adja, nem õ csinálta a gitárt.

A tervezés az kb. úgy ment, hogy kitaláltam, hogy mit szeretnék (Les Paul forma, gyári hw). Aztán a többi folyamatában, lehetett menni hetente kétszer vagy többször megnézni, hogy hogyan áll a dolog. Pl. a nyaknál sokat lehetett variálni, meg ahogy az anyag engedte. Pl. azt hiszem látszik a fotókon, hogy egy eléggé vaskos nyaka van (adatok alapján kb., mint a JS modell), fejnél meg van egy kis taraj hátrafelé, ami azért jó, hogy nutnál ne legyen túl vékony az anyag, sokkal strapabíróbb, bár az én esetemben ennek túl sok jelentõsége nincsen, mert nekem ez az egész csak hobbi dolog. A két pickup az gyári Gibson, a hw-t általában az Oroszlánnál lehet beszerezni, katalógusból meg kell rendelni, aztán kész. De pl. a straplock-ra már õk beszéltek rá, mondván, hogy baromi nehéz lesz, és a sima akasztó nem igazán biztonságos. Az elektronikánál is lehetett volna variálni, pl. a humbucker két tekercsét szétválasztani és külön bekötni stb., de ez most csak egyszerûen be van kötve, passzív mély meg magas vágó van benne és kész (ezen tervezek majd egy kis upgrade-et alkalom adtán, de most éppen nem vagyok túl jól eleresztve ezirányban). Még annyi megkötés volt, hogy a menzúra a Fender gitárok alapján készült, mert ahhoz volt beállítva a gép (22 párhuzamos fûrészlap), és azt nagyon nem szerették volna átállítani a kedvemért 😊 Szóval kicsit hosszabb a nyaka, mint egy Gibsonnak.

A színezés meg úgy ment, hogy elmentem az asztalos sráchoz, aki a finom famunkákat csinálta, aztán leültünk egy darab deszkával meg a festékporokkal kevergetni. Lehet kapni ilyen vízalapú pácot, amibõl egészen sötét színeket is ki lehet hozni, festékszóróval kell felvinni. Aztán olyan lesz, mint amilyenre sikerült. Pl. ilyen sunburst szerût még elõtte sosem csináltak, úgyhogy ez volt a próba. Eredetileg csak a széle lett volna téglavörös, de kiderült, hogy a jávor szépen csíkozódik, aztán kicsit beljebb fújták. Így utólag már simán téglavörösre lett volna érdemesebb csinálni, de most már így marad 😊 Pác után ment rá 14 réteg akril lakk, minden réteg után polírozva. Ez a legmelósabb része, két héten át, napi kétszer le kell fújni. Persze ezt gyárilag tuti nem így csinálják, csak nem lehet itthon megfelelõ lakkot kapni, amibõl elég lenne pár réteg is.

Az intim kérdére meg a válasz, hogy 99-ben volt 360e, ami szvsz egyáltalán nem veszélyes ár, fõleg, hogy az anyagköltség 100 fölött volt (fa + hw + inlay). Akkoriban pl. 420 volt egy eredeti Les Paul studio újonnan. Most nem tudom mennyiért csinálják, az Ádámot meg lehet kérdezni, ha valaki arra jár. Nekem ez egy befektetés volt, 20 évig jó lesz, nem fogom széjjel zúzni 😊 Ja, és bõven okoz annyi örömet, hogy megérte.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

gergou
Nekem rohadtul tetszik, igazan gyonyoru gitar...

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Ha valakit érdekel a gitár több képen is akkor: ITT!!!

Match
Nagyon intim kérdés ha megkérdezem, hoyg mennyibe került, illetve a rendelési/tervézési procedúra hoyg zajlott?

Match
10???? Az kicsit sok nem? Biztos nem mérted el?

Jaja, az enyém. Egy idõben volt jó munkám és jól kerestem 😊 Itt van róla különben bõvebben: http://www.lacko.hu/hu/documentpage.aspx?GUID=c3f8c5d3-91c0-4d48-82d2-fb04446801a1

Az inlay az gyöngyház, semmi speckó, csak kicsit zöldes árnyalatú. Különben onnan tudom, hogy hogyan készül egy gitár, hogy lépésrõl lépésre láttam, ahogy az enyémet csinálják, és pl. ez is egy akkora gerendából indult, hogy födémnek jó lenne, aztán szépen legyalultak belõle minden felesleget. Mondjuk azért maradt benne anyag szépen, mert majdnem 10 kiló.

Match
most már nekem se jönnek be a képek 😊

Al Bundy23
höhö ez cool 😊 ezt is bevállalnám 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
Harley Davidson Strat: Nagyon veszett!!

Al Bundy23
csak jönne már meg....

IBANEZ UV777 Rulez

Match
Nézd meg akkor az URL-jét.

Al Bundy23
nekem mosse 😞

IBANEZ UV777 Rulez

Match
nekem bejön most is....

Al Bundy23
nekem spec a te 2 képed nem jön be. 1x bejött azota csak piros x 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
kiujult a piros x fobia? 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
de mitagadás, szép, az biztos :

Match
na bejött most hoyg írtam.....úgy látszik írni kelll hozzá!
Szép ez az UV, de ahoyg látom elég messze vannak a húrok a nyaktól 😊

Match
megint félig jön be.....szar ez a gép 😊

Al Bundy23
az ilyennek ugy megkurnám a száját 😊

IBANEZ UV777 Rulez

jah kromozott impressziv... satch jut rola eszembe😊 az ove szebb😄