Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha rookie vagy, akkor majd' mind1, milyen húrt használsz 😊

Vanek
ibanez s270,és télleg rookie vagyok.Melyik a legjobb húr,elixir?floyd rose-os tremolóm van...

R U Ready?!?!? ...broken soul...

gergou
hogy rohadnanak meg... ez bizony rossz hír😞

`Take a look to the sky just before you die`

gergou
ahogy mondod, ez olyasmi, mint mikoreloszor vagy novel, osztonosen jon mit kell csinalni, mit hova kell tenni😊

frissitették a g3 turné idõpontjait vai és satriani oldalán is, de Bp valahogy kimaradt a listából 😞
http://vai.com/News/tourdates.html

p)ec
Az eddigi kérdéseibõl arra következtetek, hogy nem régóta gitározik, és ez lesz neki az elsõ. 😊 Mindenki görcsöl az elsõ miatt, de ne aggódj, amikor odakerülsz, tudni fogod, mit hova és hogyan. 😊

Szal írd be, hogy akusztikus, elektromos, és ha leektromos, milyen a hídja.

Egyszer valaki beillesztett egy tremolós akusztikus gitárt. Megnéznék egy floyd roseosat. 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

mert mi vele a gond?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

p)ec
Milyet?😊

Vanek
hogy kell újrahúrozni 1 gitárt?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

DVD?

kapufa............

és azt nem mondták, h mit tud ennyiért? :-)

Match
3000 forint a media marktba 😊

potiról meg annyit higy volt itthon (vagy talán van is) 4000 foruintos potméter (és elektronikai boltban lett véve). Erõsítõbe való.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

nekem eppenseggel megvan...
Valakinek nincs meg véletlenül az 1996-os (asszem) G3 koncert teljes felvétele? úgy emléxem Vai, Satriani és Eric Johnson lépett fel. (mármint a tanárom mondta :-) )

p)ec

600 pénzes poti? hááááááát........... nem tom hol kapnál olyat elektronikai bótba.... :-) /már a 300-as is necces, ismereteim szerint :-)/

Match
hát, azért émn min egy 4-5-600 forintosat raknék bele 😊
De itthon van elfekvõbe 2 emg poti...ingyér volt 😊
az ellenállás meg csak részben vontos...ha nem tetszik a hangja akkor az ellenállással lehet variálni egy kicsit.

a mûanyag tokosban mi búg? amúgy amit vettem, az fémtokos, csak mûanyag "nyele" van, azt kell majd méretre vágni. ja, meg a menet mûanyag...
azért a pickup meg a poti két külön dolog, a poti azér olcsóbb, mer egyszerûbb eladni, és többet, pickup-ot meg nem minden hobbielektronikás emberke fog venni... :-)

és a 230 ft mûszaki boltban tényleg jó minõségû, mert relatíve drága...

amugy a 200forintos poti elektro boltba veve mar egy jo minosegnek szamit
ez a 60rugo a pu-m akkor ma nem jo 2kilos poti azert gaz volt... azok sem szarok csak tudni kell hogy eredetileg milyen ellenalasu poti volt benne a tobbi dolog mar csak a foldelesen mulik semmi mason. ennyi... de pl vintage-be 4rugot kernek pl emg poti szerelesert... nezd meg honlapon mennyibe kerul eredetileg
Nekem a két PU 60 ruppó volt, azt elég gáz lenne 200 Ft-os potival használni. Amúgy ha mûanyag tokos, akkor felejtsd el, mert úgy fog búgni, mint a trolibusz. De a fémtokos is recsegni fog nemsokára, úgyhogy szerintem érdemes megvenni a minõségi alkatrészeket. Mint ahogy húrból sem kutyabél minõséget veszed, gondolom.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

pölö a számítógép hangszóróján van ilyen "sima" potméter /hangerõ, stb../
az egyik oszt. társam gitárjában a 4 potiból 3 nem mûkszik, asszonta a szerelõ, h 8000-ért (!!!!) hozatna le Pestrõl, mer nálunk (Kecskemét) nem lehet kapni... vajon mért nézik hülyének az embert???

én a siófoki Tescoban láttam tavaly nyáron, jó borsos ára van, viszont ami benne van, hm....

Mijen Nagy Gitárkönyv?
Honnan lehet beszerezni?
És mi van benne?
És jó az?

Geráppppppppáááááááááá!!!!!!!

p)ec
lehúznak? mit? hol?
Különben hogy néz ki egy sima poti? Szal min van olyan? :muszaki analfabeta:

pl a hangszer javitok is ugyan ugy filler potit tesznek bele csak lehuznak
amúgy ugyanúgy szól, a tanárom gityójában is ugyanilyen "hétköznapi" poti van

230/db

Match
mennyiért vetted? én ilyen 200 forintos potit nem tennék a stratomba...

leb*szom = elb*szom

azt kifelejtettem, h amit vettem poti, az nem hangszerpotméter (majd a f*szom fog 4000-et fizetni...), ezért nem megy bele.
és lusta is vagyok....
meg ha leb*szom, akkor megette a fene az egészet....

nem, mert ha el akarnám adni, akkor lehet, h a vevõ a krómot szereti (a vintage az vintage...)
magyarul: a króm lap értéknövelõ lehet :-))

Match
ennek története van 😊
de nem mesélem el 😊

milyen logo ez vazz 😊

Match
miéprt nem reszeled ki a régit?

recseg a potim, és asszondom, 25 éve ugyanaz van benne, kicserélem akkor. csak a sok eszemmel Nagypénteken mentem el venni, de a lejártam a lábam, mire találtam nyitva lévõ bótot. na, kaptam végül is, de a kapott poti mente szélesebb, mint a régié, azt nem megy bele a krómpanelbe. szal most keresek új panelnak valót. vagy vmi fekete mûanyag lesz, vagy plexilap...

pec: néhány száz ft, pl. oktogonon van egy conrad, ott (oktogon üzletház, aztán le kell menni a lépcsõn), oda kell fújni, ahol recseg 😊 (vagyis a potiba bele, akár), és azért nem recseg, ha odafújod, mert leoldja az oxidokat. és én sem találom steve vait. ellenben azt már nem tudom megmondani, hogy praksi mekkorát szívott 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
Mekorát szívtál?
Különben mennyibe kerül a kontakt spré? Egyáltalán hol lehet kapni, hova kell fújni, és miért nem recseg, ha odafújom?
Akinek megvan a Nagy Gitárkönyv: ti sem találjátok a 121. oldalon Steve Vait? Pedig a névmutatóban benne van.

én épp potmétert cserélnék a gitáromba, de akkorát szívtam, hogy.

Nem tudom, én még nem cseréltem az enyémben. Remélem egy darabig nem is kell, mert ebben meg van 7 db. Mondjuk a végfokban csak 4.

Ja, és az orosz csõ is jó. Bár amit nem oroszként árulnak, az is az, ha megnézed rajta a feliratot 😊

azt en is vagom (4db-t cserelnek vegfoknal)... csak arlistan darabkent vannak feltuntetve es ezert kerdeztem hogy csak nem kell kulon a parjaert fizetni (akkor a gatyam ramenne)... az erosito meg regi de szelidnek nem mondanam... sok cso el fer benne
ZzZz: Olyan a végfokok áramköri kialakítása, hogy a két csõ párhuzamosan, felváltva dolgozik, ezért egyformáknak kell lenniük, ami annyit jelent, hogy megméregetik gyártás után a paramétereiket és aszerint válogatják õket párba. Szóval ha egyet cserélsz ki, akkor elképzelhetõ, hogy nem fog jól szólni, esetleg torzíthat is. Milyen erõlködõ, valami finommabb darabb?

cscscs... eppen csocsere elott alok es egyik helyen olvasok ilyet, hogy "A végfokcsövek párba vannak válogatva." na most ez aztat jelentene hogy 1parat adnak? vagy darabonkent kell a csoveket fizetni... sajna nem vagom eztet most:]
Tinxtu
Nekem is van backing trackem, ha kell vkinek, akkor felteszem vmi tárhelyre.

Mondjatok nekem egy egyszerûen kezelhetõ midi sequencer programot!

gergou
majd akkor, ha Match vegre valahara elkuldi a backtracket, mer annelkul nem kaptok semmit😊

ha valaki úgy érzi, h szeretné megosztani a felvételét, ne habozzon

lásd kivel van dolgod, én nem szállok be :-)))
/csak mert 2 húrral kevesebb vanik :-) /

Match
Satch te nemszálhatsz be...akkor nincs esélyem 😊
Az meg már csalás 😊
Gergou: majd holnap leszek cseten akkor írjál...

Satchfan
Úgy látom nekem sem szabad lemaradni a summer songgal. Úgyis elõ akartam már venni kicsit leporolni róla a pókhálókat 😊)

www.satriani.com