Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
épp az a jó benne hogy tuningolt explorer
az ltd ex szeriatol kiraz a hideg olyan csunya

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
hangkártyába a line in bemenetre kötöd és valamilyen progival (pl én cool editet használok)

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Vanek
hogy tudnám felvenni a gitárzásomat? mondjuk a gépemre hogy tudnám bedugni a kábelt? an ehhez is vmi usb-re csatlakozó?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Hát ez meg a Gibson Xplorer koppintása, kisebb vasalásokkal, hogy el ne törjön a fa, ha nem várt behatás éri... praktikus, csak lakatos kell a javításához.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

her Valo

ez a csodametálgitár...
ami lejjebb van az ennek az ugymond replica verzioja

The Garrett
hehe az jó mert én fogom promo fotozni õket + közönséget 😄
majd megmondom mindenkinek hogy Na most csodáljátok a csodametálgitárt? 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Metalisták a színpad elõtt komálni fogják.

The Garrett
jah és jó hideg a króm koptatólap ;9

p)ec
architect: nézz privit

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Sziasztok.
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség at overdrive és a distortion között.

Garrett: arra való, arra jó 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nd
Hello!
Nem tudja valaki hogy lesz-e valahol dedikálás a G3 elott vagy után? Igencsak érdekelne egy firka Satriani bácsitol...
a tobbiekrol nem is beszélve
udv

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

The Garrett

errõl mondtok valami szépet?
ilyent vett ma haver. nekem azon kívül hogy 3 embert fel lehet vele nyársalni nem sokat mondd. 😊

her Valo
just like Kurt NoBrain

Én nem szoktam gondolkodni gitározás közben. Az a legegyszerûbb 😊 Mondjuk én nem is bonyolítom túl a dolgokat, de hát ez csak móka, nem komoly úgysem.

p)ec
Ja, csak hasraüvte 9-cel eltolni nem olyan gyors munka... vagy csak lusta vagyok, és az egyszerûbbet válastom.
Na jól van, elég hülyeséget beszéltem már... 😉

Na errõl van szó, gitáron minden teljesen más, mint a többi hangszeren, pontosan amiatt, hogy szinte vizuálisan meg lehet jegyezni az összes skálát, és utána már könnyû transzponálni. Mondjuk szaxofonon tudomásom szerint kicsit nehezebb mondjuk fél hanggal feljebb menni, ha mondjuk nem bírja mélyen az énekes ;-)

A zeneelmélet meg nem egy hû de bonyolult valami. Persze lehet, hogy csak az elméleti fizika után, amivel naponta tömöm a fejem.

Satchfan
Transzponálás ?????? A gitáron híresen könnyen lehet transzponálni --> Csak a bal kezed kell arréb tolni
Egyébként tudom ajánlani az én módszeremet: szolmizálj! Én mindent úgy játszok, hogy a fejemben 0,0000000001 mp-el korábban kitalálom szolmizálva, hogy mit játszak. A skálázásnak köszönhetõen a kívánt hangot meg is találom (általában 😊, szal szerintem így sokkal könnyebb! Nem kell folyton 100 b-t és 200 #-et számolgatni!!

www.satriani.com

her Valo
a tab arra jo hogy leegyszerusitse a kottat. a zeneelmeletet nem valtja ki! ha tab hasznalata mellett tanulod a zeneelmeletet ugy az igazi :-)

p)ec
Én igazából a transzponálásról beszéltem. Én is megtanultam tab alapján az e-moll skálát, de hasraütésre ez alapján b-mollt játszani elég durva agymunka lenne számolásilag jól. Nem mintha most kapásból impróznék b-mollban, de sztem kottaolvasással és zeneelmélettel hamarabb és könnyebben meg lehet tanulni.
Nah, hogy játszom itt a sznob zeneértõt... 😊

Satchfan
Berögzül az agyadba a fogott hang helye és magassága. A skélázás 1ébként is azt a célt szolgálja, hogy tisztában legyél a hangok helyével. Tekerni pusztán skálákkal elég unalmas lehet, bár azt is lehet jól csinálni 😉

www.satriani.com

p)ec
Én azt nem tudom felfogni, hogy lehet tab alapján hangnemeket tanulni... tehát pl egy tabba leírt skála alapján imprózni.

her Valo
nem árt a kotta olvasás ismerete, de sokkal célravezetõbb a tab a tanuláshoz, márcsak azért is mert ugye nem kell keresgélni a fekvéseket, ottvan fekete-fehéren mit kell fogni

Satchfan
Szólógitározni szvsz csak tabos kottából érdemes. A klasszikus gitározáshoz viszont kötelezõ a kotta ismerete!

www.satriani.com

p)ec
*Nagy a pofája, és õ is közbeszól*
Én is tudok, kottából is gitározom.

Tinxtu
Az elsõ képen a gitár nagyon tetszik, a sárkányfejû meg a pillangó az tényleg a hányáskategória.
Nem is tudom elképzelni, hogy egy ilyen gitárt ki vesz meg. Esetleg egy-két emancipált nõgitárost tudnék elképzelni ezzel a pillangóval, de szerencsétlen néni két fellépés után olyan gerincferdülést kapna ettõl a böhöm nagy xartól...
Stain, én tudok kottát olvasni, mert még ezer éve zongoráztam 2-3 évig, aztán a trombitát gyûrtem hét éven át. De kottából gitározni csak nagy nehézségek árán sikerül...

hat ez a "hangszer" nem egyszeru 😊))

HIWATT® ECHO THEREMIN

nezzetek meg a videokat

van benne delay wahwah octave

klatty
mesa v-twin... gyilkos egy cucc:] igaz kicsivel magasabb arban mozog mint az ada mp1 de nem veszesen:]
mondjatok mar nekem jobb csoves elofokokat..
pl ada mp1 arkategoriaban..
most ugynez ki hogy a podot meg tudnam rendelni csak nem biztos hogy akarom..
A 9498-as nekem is tetszik.
Ja amúgy ezekrõl cikkeztek a fibenare.hu-n a frankfurti vásár(??) kapcsán.
Fibenare

Match
a 9498-al nem tudom mi a bajotok 😄
a 9499-es még elmegy....bár nem adnám oda érte egyik gitáromat sem 😄
a 9501 borzalmas...fujj...
a 9502-ben az elsõ még ok, de a 2nyakúnak nem sok értelme van.
meg amúgy is 6 húros bõgõ? az a gitárosok kiváltsága 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

bar inkabb a festes tetszik jobban mint maga a gitar 😊
ezt meg talan el is fogadnam ha hozzamvagnak..😊
her Valo
nekem ez a legfelso basszusgitar bejön :-)

sannyi

na mivan mi ? nevem sanyi, a kirá\' sannyí ! te kizs buta™ & te ostoba™

sannyi
ez már nem tetszik 😞

Na neee!!!!

Akkor ezt nézd meg:

sannyi
huhh
ez nagyon pofás =O

Bocs, ez lemaradt:

A dizájncenterbe:

http://www.zerberusgitarren.de/Welcome/Gitarren/Custom/cust11.jpg
Link:

Zerberusgitarren - csak németül!!

sannyi
én ezt találtam
alapok 😊

p)ec
Ja persze, a gitárzúzás, meg úgyis megrázó volt, hogy elõre tudtam róla... olyan csúnya látvány

p)ec
Néztem a dvd-t... Laza, amikor Vai-ék ökörködnek 😊
De Jabbától kiakadtam... szvsz a rugdosós, vállonátdobós pózolása is max akkor lenne arc, ha nem csinálná meg minden számban miniumum kétszer... viszont az a kis nylonhúros faszán szól.

p)ec
Én a Mastert nyomtam... 😊 Amit viszont kurvára meghallgatnék egy normális zongoristától, az a Megadethtõl a Holy Wars...

Vanek
durva,de én a powertabról leszedett gitárkottákat játszottam le zongorán.csak a könnyebbeket,mert rendesen nem tok zongorázni.... a fear of the dark érdekes volt....😊

Vanek: azt nem kottának hívják? Szerintem ha zongorázni akarsz, akkor már megéri megtanulni kottát olvasni, mert az úgysem olyan durrbelebumm, mint a gitár. Tényleg, ki tud kottát olvasni közületek?

Vanek
tom hogy nem ide tartozik,de zongoratabokat hol találok?

Utána néztem ennek a Vai féle alternate scale dolognak. Úgy áll a helyzet, hogy valamikor régen játszott egy szintetizátorral, amivel lehetett ilyen mókás hangolásokat csinálni, hogy más törtek szerint, több részre osztotta az oktávot. Aztán ebbõl lett a 16 részre osztott, Vai által xavian-nak elnevezett skála, ahol a 'kisszekundok' a kvazárok, a 'nagyszekundok' meg a nóvák. Aztán egyszer csináltatott egy olyan gitárt, amin így vannak a bundok. Mondjuk ezt zenekar le nem kíséri, az biztos, bár a nem temperált hangszereken lehet próbálkozni 😊 (fúvósok, vonósok elõnyben!)

A Deep Down Into The Pain c. számban lehet hallani, hogy szól.