Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem semmi
rá kéne szállni, csak no lovetta 😞

her Valo
ha van ezer lábad hogy vasutazz akkor hajrá!

amugy egyenként a rack-es cuccok a legjobbak, de annal egy jo hegy nemáll meg egy milla alatt, sõt

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Hellhammer
Hát marhára nem egy kategória a kettõ, mert a Line 6 kb. 5-ször annyiba kerül, mint a Behringer. Nemtom vegyek-e egyáltalán multieffektet, mert eredetileg kisvasútban gondolkoztam, mert alaból az az álláspontom, hogy egy-egy célra készített eszköz külön-külön tutira jobb, mint egy univerzális mindentudó ("mindenbõl egy kicsit") cucc. Csak hallottam több helyrõl, hogy nem olyan szar ez az XVamp, és gondoltam hátha...
Azért továbbra is várom az infókat az XVamp-ról 😊

és ez KURVÁRA megéri, egy új Rockbass Corvette 140 ezer forint!!!!!

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

www.musichello.com-ról van

CHAOS!!!!
nédda, mit találtam:

"Sziasztok!!!

Nagyon jó ajánlatom van!
Eladó egy teljes basszusgitár felszerelés:3 hónapos és még legalább egy évig még garanciált!:
-Warwick RockBass Corvette Passive 4 húros fekete(nirvana black) basszusgitár!!!
-Stagg 50w basszuskombó két gitár bemenettel stb...
-Warwick RockBag puhatok
-Jack dugó

Képküldés!!!
Ár:85.000ft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért adom ilyen olcsón mert kéne a pénz másrészt meg versenyszinten kenuzom és szinte semmi idõm basszusgitározni!SAJNOS!
[email protected] "

\"Life is around you and in you.\"

jajj elcsesztem a linket😊

Collision_Course.mp3 1.2mb

Ez akusztikus(láma kérdés😊?

márkafüggõ, 35 ezertõl bármennyi....
ha van keverõ, akkor vehetsz egy Behringer BX-300-at, 30 W-os asszem, és van rajta keverõbe kimenet...

nah megkérdeztem a haverokat, a szlosnak 30w-os komboja van, van egy dobosunk is, meg én veszek akko 30w körül egy kombot, azok mennyiért vannak?

szgépre meg hifire nem szabad nyomni, mer egy basszusjel sokszorosa az elõzõk jeleinek, azaz az elõbbiek kisebb jelszintre vannak tervezve. magyarán elfüstölheted a hangkarid :-)

egy rendesen megütött dob olyan 80-100 W-nak felel meg, pláne a lábdob. a dobos meg egy külön állatfaj (aki sok zenészt ismer :-DD), annak hiába mondod, h ne verje halálra a bõröket, úgysem fogja megérteni, max. 100-ból 1, de úgy meg qrva szarul fog szólni.
szal ha dob mellé akarsz cuccot, akkor min. 100 watt kell. és akkor még az is jön, h mekkora a próbaterem. egy ismerõsömnek 650 W-os cucca van, mer a 200 W-os Trace Elliot nem volt elég, akkora termük van..
de ha most kezded, ne vegyél szerintem ilyesmit. mert ha közben rájössz, h "nem ilyen lovat akartál", akkor sütheted a pénzed....

her Valo
ha van rá pénzed inkább line6 pod xt-t vegyél!

her Valo
mennyi pénzt szánsz rá és milyen zenét akarsz játszani?

Hellhammer
Asszem itt olvastam, hogy a Behringer XVamp-ot ajánlottátok valakinek. Van ezzel tapasztalatotok? Hol lehet ilyet kapni? (neten szétnézve 2 helyen találtam, de minkettõnél az volt írva, hogy jelenleg még nincs az országban)

Nem csak egyszál magában akarom, használni, amire nekem szükséges lenne, az az, hogy otthon is tudjak viszonylag normális hangzást kihozni ha a szgépbe dugom a cuccot (erõsítõ szimuláció), illetve próbaterembe/fellépésre pár effekt kellene, ilyenek mint chorus, delay, flanger esetleg compressor. Ezek milyenek benne (ha vannak benne)?

ismertek Ausztriában(határhoz közel max bécs) olyan hangaszerboltot ahol használt gitárokat lehet venni emberi áron?

[Walaki]D`Lair
I mean milyen gitárt vegyek, miket szerezzek hozzá...így értem...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

"Meg szeretnék tanulni gitározni...(jól...😊))
Mit tudtok ajánlani?"

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj !

Basszusbalalajkát... 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

[Walaki]D`Lair
Huácsá! Meg szeretnék tanulni gitározni...(jól...😊))

Mit tudtok ajánlani?

(mint egy zsír kezdõnek, aki még kottát se tud olvasni)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

her Valo
a dob mellé 50w-os szolocucc minimum kell hogy nekelljen széthajtani, és innen az a tendencia hogy a basszernek legalább kétszer annyi watt kell mint a szolosnak, az éneknek meg kétszerannyi mint a basszernak...
persze csak ha nem lábujjhegyen akar játszani a dobos...

na holnap megkérdezem hogy a többieknek hány w-os a cuccuk, azt holnap megirom, de nekik szolo gitárjuk van

oh thx
de sajnos veszprém megyében lakom 😊

szal azt mondod elnyomja a basszust a dob? bazze hány W-os cuccot vegyek má?? 😄

Hellhammer
Azaz.

Hellhammer
Nemtom merrefelé laksz, de haverom most csináltat magának egy Wrap-X kópiát Budapesten, és elég meggyõzõ eddig. Megkérdezhetem tõle, hogy kinél csináltatja, ha érdekel. Én vidéken (Nógrád megye) tudok nagyon jó szakembert.

kombó? egybe van a hangfal és az erösitö? vagy mi? 😄

nem hifire meg szgépre gondoltam 😊)

aha ok
nem is azt akarom hogy hangos legyen de azért ne is legyen halk ha eggyütt nyomjuk

de basszusnál 100W alatt nem érdemes próbálkozni, mert elnyomja a dob. esetleg a nagy cégek kisebb cuccai jók, pölö Marshall, Fender, Randall, Peavey, VOX, stb...

háát, okos emberek feltaláltok a potméter nevezetû kis alkatrészt, amit nagy sikerrel lehet a hangos zene ellen alkalmazni :-DDD

Hellhammer
SG-s pályafutásom elsõ valamire való tékje volt 😊

Hellhammer
Nem 😊 Írtam is pont, csak volt egyszer egy idegbaj rajtunk, hogy hajtsunk ki mindent ahogy bírunk 😊 A dobos 3 pár dobverõt tört szét, hogy tudja adni a hangerõt 😊

Ui: közben látom csak, hogy váletlenül bár, de volt TÉK 😊

Hellhammer
Hmmm, igazad van, de sztem kis teljesítményél (20-30 W) nem rezeg annyira a cucc, hogy károsítaná a csöveket...
Egyébként szvsz próbaterembe nem is nagyon kell nagyobb teljesítményû erõsítõ, mert ha túl hangosan szól mindenki, akkor szar lesz az egész. A tapasztalatom szerint sok kezdõ zenekar (tisztelet a kivételnek) esik abba a hibába, hogy fõ a hangerõ, és nem hallatszik ki szinte semmi (ami nagy hiba) a nagy hangorkánból, csak egy massza az egész.

Ti útépítõknek szoktatok zenélni munka közben? ;-)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

ja, a watt mellett még beleszól a hangszóró érzékenysége is.

hmm, sztem a csöves kombó nem túl nyerõ, hiszen a csöveknek nem tesz jót a kombó rezgése....

bár lehet h a szgép vagy a hifi hangfalára gondolt, ami a Felejtõs utca 6. :-D

Hellhammer
Jah és nem kell hasraesni a wattszámtól Nekem egy 4x50W-os full csöves fejem van, de fullra kihajtva egy 4x12-es ládán (az erõsítõn 2 kimenet hajtja a 4 hangszórót) simán partiban van a basszerosunk 300 W-os tranyós Yamaha kombójával (ami akkroa mint egy közepes hûtõszekrény 😊).

Hellhammer
Szvsz kezdésnek nem kell külön erõsítõ+hangfal párosítás, jobb kombóval kezdeni. Ha mákod van, tudsz találni olyan embert, aki házilag épít neked cuccot, ami ár/érték arányban tutira lenyomja a boltban vásárolt új gyári cuccokat. 20-30e Ft környékén már lehet éppítetni 25-30W os csöves fejet, aminek nem összehasonlítható a hangja egy ugyanegnnyibe kerülõ új, tranyós 15-20 W-os cuccéval.

milyen hangfal?

hangfal?

jaja tudom

csak még kell pár olyan apróság, h kábel, tok, ha esetleg akarsz pengetõt, meg miegymás...

ahhan :-D

már vagyunk 3an, azért kezdek gitározni 😊

nekem 30 W-os van, az egy 10 tagú kórus mellett rendesen helyt állt :-D

30w-os már jobb nem?

jócakát

mármint ki mi? :-)))

ha játszol majd együttesben, akkor oda télleg 100 W-nál nagyobb cucc kell. (a mostani cuccom 150 W.-os lesz, ha egyzser ki tudom majd fizetni ....)