Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként nem kell egy hatalamas oldalra gondolni, nem vagyok egy tonnányi kreativitással megáldva, de sztem a célnak éppen megfelelõ.
Azt, hogy mikorra várható egy olyan tartalom, amiben már lehet válogatni, azt inkább nem saccolom meg. Talán jövõre.
Match barátommal folytattunk egy vitát, miszerint Blackmore vagy Morse a jobb gitáros.
Tudom, hogy ilyen szinten már nehéz meghatározni, de azért megkérdem, hogy nektek melyik van közelebb a szívetekhez? 😊
Kuss!-magyarázta.
Én egyébként mindkét gityón játszottam már, de valahogy a Vorson hozzám nem passzolt. Sokkal kultúráltabb hangja és kinézete van a DiMavery-nek. Szerintem...
Kicserélték már a gitárod?
Nem tom eldönteni hogy Vorson vagy DiMavery...
Ha megjönne, akkor egy kis tesztet írhatnál<#vigyor5>#vigyor5><#vigyor5>#vigyor5>
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Mond nektek valamit a Kovács Attila(bagoly) név? Jövõhéttõl fogok tõle jazz leckéket venni. Amikor bemutatkoztunk egymásnak úgy éreztem, hogy valahol már láttam..
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
nekem van 1 nagyon jó hangszerem, és annak is paliszander nyaka van. nem cserélném el semmiért.
a paliszander, pontosabban a Rio Paliszander a világ egyik legdrágább fafajtája, annyira drága, h nem köbméterben, hanem köbcentiméterben számolják(!!!), és nem igazán a szilárdsága (bár az is megfelelõ nagyságú), hanem a felülete és a színe miatt nagyon keresett, és legfõképen bútorgyártásnál használják.
Egy esztergálási cikk szerint remekül lehet alakítani, de kimondtottan nehéz beszerezni, mivel csak Brazíliában lelhetõ fel, és a legnevesebb bútorgyárak szinte ölre mennek érte.
feltehetõ a kérdés, hogy ha ennyire drága, akkor egy kb 40-50 ezer forintos gitárban miért paliszander a fogólap? na, erre is találtam választ:
a trópusi fafajtákat tulajdonságait nem csak a "családuk" határozza meg (a paliszander -ha jól olvastam- a rózsafa-félékhez tartozik), hanem maga a terület, ahol megterem, pl. a hegyvidéken található fák tulajdonságai messze rosszabbak, mint azokéi, amelyek síkságon, folyóközelben találhatóak - mondom: ugyanarról a fajról van szó!
tehát két eset lehetséges: vagy a rossz földrajzi körülmények között található fák anyagából készül az a bizonyos fogólap, vagy minõségi gyártási hulladékból (szép oximoron, nemde? :-) ).
csakhogy az 40-50-60 ezer forint környéki gitárok inkább a távol-keleten készülnek, minõségi bútorok meg az USA-ban és Európában (najó, Ausztrália még ide tartozhat), és kötve hiszem, h megveszik a huilladékot, azt meg elszállítják nagy pénzért Tajvanra, h ott fogólapot készítsenek belõle, szal szerintem az elsõ eset lehetséges, h a szarból építenek várat....
de akkor miért készül mégis paliszanderbõl a fogólap? az eladhatóság miatt! a "Vakulj paraszt!" elvet követve bármit el lehet adni, csak el kell hitetni a hozzá nem értõkkel, hogy ez a cucc milyen menõ, és potom pénzért a tied lehet, és vagizhatsz vele, h a gitárod milyen egzotikus fából készült.
nem mondom, h más fából készült fogólap ezerszer jobb lenne, de ez a paliszanderes dolog eléggé átlátszó, ahogy az elõbb írtam, én inkább a jávorra, vagy a sima rózsafára szavaznék.
kimerítõ a válaszom? :-)
a jávorfának jóval erõsebb hangja van szvsz
Gibson LP-t?
hát....sztem inkább másra költsd a pézed...az LP az még neked is sok 😊)
én biztos nem bírnám kihasználni....jó nekem a johnson baby-m 😄D
Kuss!-magyarázta.
nekem alapból csak a csaj kell...bár el tudnék szórakozni a gitáral is 😊)
Kuss!-magyarázta.
ha ebben a Jumpstart-ban még a dobozon lévõ csaj is benne lenne....
a hangszert vissza is adnám :-)
\"For those about to rock-we salute you!\"
torzítónak itt a leírása+kép+alkatrészlista, énis ez alapján csináltam az enyémet
de aztán nekivágtam, megvettem az alkatrészeket és 5 nap alatt megcsináltam(egy fuzz face-t)
szakértelem nélkül
itt keresgess
Kuss!-magyarázta.
Fõként a torzitók minõsége érdekelne....
Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!
Továbbra is eladó 2 cuccom, konkrétan egy egy Fender Princeton65ös erõsítõ és egy Korg Ax1500G mulieffekt. Ha valakit érdekel dobjon egy mail-t a vingaardkukacvipmailponthu-címre.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Peavey-t ha márkás erõsítõt akarsz. HB-t ha....nagyot.
Mindkét márka nem a legjobb márka, ha kombót szeretnél venni. A Harley Bentonnál jobb, nevesebb a Peavey, de a 65W-os Harley jobban megéri. Azzal már lehet zavarni a szomszédokat rendesen.
65 W teljesitmény
12" Eminence hangszóró
1x gain
1x hangerõ az elsõ csatornához
2 sávos EQ az elsõ csatornához
1x gain
1x hangerõ a második csatornához
3 sávos EQ a második csatornához
Zengetõ
Csatorna váltó
Vonal kimenet
Effektloop
Külsõ hangfal kimenet
Méret: 51 x 51 x 26,5cm
Szvsz Harley Benton, bár lehet hogy csak azért mondom, mert a Peavey-t csak hallottam, a Harley-n meg jáccottam is.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
vagy pedig ilyet veszek...
Csak nem tom melyik legyen...
Szerintetek melyik ér meg jobban?