Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Majd este meglátjátok. 😊
Egyébként nem kell egy hatalamas oldalra gondolni, nem vagyok egy tonnányi kreativitással megáldva, de sztem a célnak éppen megfelelõ.

McGrady
nembaj ettõl eltekinthetünk 😄D
mi lesz az oldal címe?

Kuss!-magyarázta.

Hát nemsok mindennel töltenéd fel az agyad, mert mint az elõbb írtam nagyon kopár még az oldal. Egyenlõre annak örülök, hogy fel tudtam építeni, a tartalamat meg majd azok bõvítik, akiket felveszek szerkesztõnek. 😊
Azt, hogy mikorra várható egy olyan tartalom, amiben már lehet válogatni, azt inkább nem saccolom meg. Talán jövõre.

McGrady
helo!
Match barátommal folytattunk egy vitát, miszerint Blackmore vagy Morse a jobb gitáros.
Tudom, hogy ilyen szinten már nehéz meghatározni, de azért megkérdem, hogy nektek melyik van közelebb a szívetekhez? 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
király!
már várom szeretném 1 kicsit feltölteni az agyam 😄D

Kuss!-magyarázta.

Jaj! Nagy igyekezetemben elfelejtettem leírni, hogy "elkészült" a gitáros oldal, amit már említettem. Azért írtam idézõjelben, mert még egy pár funkciója nem mûködik és még mint egy új oldal eléggé kopár. Estére publikálni fogom remélem, addigis türelemmel várni. 😊

Megvan a gityó, nincs semmi baja, csak az erölködõm volt rossz. Most veszek egyet, de nemtom, hogy az mikorra lesz meg, az viszont biztos hogyha minden jól megy akkor Karácsony elõtt. Lehet az a teszt csak a Karácsony elõtti napokban lesz meg.
Én egyébként mindkét gityón játszottam már, de valahogy a Vorson hozzám nem passzolt. Sokkal kultúráltabb hangja és kinézete van a DiMavery-nek. Szerintem...

Fireboy!
Kicserélték már a gitárod?
Nem tom eldönteni hogy Vorson vagy DiMavery...
Ha megjönne, akkor egy kis tesztet írhatnál<#vigyor5><#vigyor5>
Nd
csak még nagyon soká van sajna

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hali
Mond nektek valamit a Kovács Attila(bagoly) név? Jövõhéttõl fogok tõle jazz leckéket venni. Amikor bemutatkoztunk egymásnak úgy éreztem, hogy valahol már láttam..

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

bens
ilyensmi: http://www.freeweb.hu/arkadiahangszer/prod/detail/318.jpg

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
klasszikus Furch. nagyon szép a hangja sztem. ajándékba kaptam tavaly.

McGrady
milyened van?

Kuss!-magyarázta.

bens
ízlések és pofonok.
nekem van 1 nagyon jó hangszerem, és annak is paliszander nyaka van. nem cserélném el semmiért.

na, míg nincs órám, addig mûvelõdöm folyamatosan:

a paliszander, pontosabban a Rio Paliszander a világ egyik legdrágább fafajtája, annyira drága, h nem köbméterben, hanem köbcentiméterben számolják(!!!), és nem igazán a szilárdsága (bár az is megfelelõ nagyságú), hanem a felülete és a színe miatt nagyon keresett, és legfõképen bútorgyártásnál használják.
Egy esztergálási cikk szerint remekül lehet alakítani, de kimondtottan nehéz beszerezni, mivel csak Brazíliában lelhetõ fel, és a legnevesebb bútorgyárak szinte ölre mennek érte.

feltehetõ a kérdés, hogy ha ennyire drága, akkor egy kb 40-50 ezer forintos gitárban miért paliszander a fogólap? na, erre is találtam választ:
a trópusi fafajtákat tulajdonságait nem csak a "családuk" határozza meg (a paliszander -ha jól olvastam- a rózsafa-félékhez tartozik), hanem maga a terület, ahol megterem, pl. a hegyvidéken található fák tulajdonságai messze rosszabbak, mint azokéi, amelyek síkságon, folyóközelben találhatóak - mondom: ugyanarról a fajról van szó!

tehát két eset lehetséges: vagy a rossz földrajzi körülmények között található fák anyagából készül az a bizonyos fogólap, vagy minõségi gyártási hulladékból (szép oximoron, nemde? :-) ).

csakhogy az 40-50-60 ezer forint környéki gitárok inkább a távol-keleten készülnek, minõségi bútorok meg az USA-ban és Európában (najó, Ausztrália még ide tartozhat), és kötve hiszem, h megveszik a huilladékot, azt meg elszállítják nagy pénzért Tajvanra, h ott fogólapot készítsenek belõle, szal szerintem az elsõ eset lehetséges, h a szarból építenek várat....

de akkor miért készül mégis paliszanderbõl a fogólap? az eladhatóság miatt! a "Vakulj paraszt!" elvet követve bármit el lehet adni, csak el kell hitetni a hozzá nem értõkkel, hogy ez a cucc milyen menõ, és potom pénzért a tied lehet, és vagizhatsz vele, h a gitárod milyen egzotikus fából készült.

nem mondom, h más fából készült fogólap ezerszer jobb lenne, de ez a paliszanderes dolog eléggé átlátszó, ahogy az elõbb írtam, én inkább a jávorra, vagy a sima rózsafára szavaznék.

kimerítõ a válaszom? :-)

én úgy vagyok vele, h a trópusi fafajtákból inkább bútor készüljön, mint hangszer :-)
a jávorfának jóval erõsebb hangja van szvsz

bens
mi is a baj a paliszanderrel? : )

McGrady
lol😄
Gibson LP-t?
hát....sztem inkább másra költsd a pézed...az LP az még neked is sok 😊)
én biztos nem bírnám kihasználni....jó nekem a johnson baby-m 😄D

Kuss!-magyarázta.

Te beszélsz?😄 kushagyjá mán egy gagyi Les Paullal😄 Fontolgatok egy Gibson LP-t azt a használtat ami az arkadián van.. Bár nemtom ki az aki leadja a gibson LPjét..
McGrady
😄DDD
kicsi vagy te még ahhoz 😄DDD

Kuss!-magyarázta.

Csaj marad nekem, az én korosztályom😄
McGrady
😄DD
nekem alapból csak a csaj kell...bár el tudnék szórakozni a gitáral is 😊)

Kuss!-magyarázta.

ha ebben a Jumpstart-ban még a dobozon lévõ csaj is benne lenne....
a hangszert vissza is adnám :-)

blackmetal
bocs, szar a link, na még1x

\"For those about to rock-we salute you!\"

blackmetal
ez egy elég gagyi oldal, de 3
torzítónak itt a leírása+kép+alkatrészlista, énis ez alapján csináltam az enyémet

bens
csajjal, v anélkül? : D

Hell boy
Ilyet kérek karácsonyra!<#idiota>

Hello Kitty Stratocaster powa: <#idiota>

link

hinar
Hol vannak a kapcsolási rajzok? Meg alkatrész lista?

Hell boy
ezzel az az 1ik bajom hogy angol és az annyira nem erõsségem a másik hogy nem tom hogy melyik milyen lehet igazából. nekem egy "átfogó" torzító kellene ahogy az mt-2es-nél is írták vala hogy a blues-tól a death metálig.

blackmetal
figy, elsõre brutál gondolatnak hangzik, énis így voltam vele,
de aztán nekivágtam, megvettem az alkatrészeket és 5 nap alatt megcsináltam(egy fuzz face-t)
szakértelem nélkül
itt keresgess

McGrady
van 1 oldal ahol le van írva hogy hogykell torzítót csinálni meg ilyenek...az oldal nevét má nemtom 😄

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
aha persze😄 csinálnék ha értenék hozzá...

blackmetal
csinálj egyet 😄

Hell boy
Én még 17 ért is eredetit tudok venni<#whatever> de lehet hogy akkor az lesz.. érdkes hogy az emberek ugyan annyiért akarják eladni mint amennyiért venni lehet és még csodálkoznak is ha nem veszi senki... persze tisztelet a kivételnek!

20 jah 😊 de ott van 17er is.. annal olcsobban en nem nagyon lattam<#rolleyes>
Hell boy
annyi az eredeti ára is 😄

aproneten van 2 17e ert es 20ert :>
Hell boy
Nekem egy Boss mt-2-es kellene. Nincs vkinek eladó? Mert ha használt és majdnem van olyan jó mint az eredeti akkor nem kéne annyira sokat költenem...

Nekem olyanom van, és szerintem nagyon jó 4 torzitó van rajta tónussal, meg vagyok vele elégedve.
Roland Cube 15-röl van valakinek vmi tapasztalata?
Fõként a torzitók minõsége érdekelne....

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Nd
Sziasztok.

Továbbra is eladó 2 cuccom, konkrétan egy egy Fender Princeton65ös erõsítõ és egy Korg Ax1500G mulieffekt. Ha valakit érdekel dobjon egy mail-t a vingaardkukacvipmailponthu-címre.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Volt Peavey Envoyom, kb. 10 éve, de ennek az elõzõ szériájából. Szerettem, mert kicsi volt és méregerõs. Próbán elég volt, koncerten, ha nincs monitor már kevés. Gondolkodás nélkül ezt venném a kettõ közül. Ez egy klasszikus gyártó, még akkor is, ha az olcsóbb erõsítõit a távolkeleten szerelteti.

Peavey-t ha márkás erõsítõt akarsz. HB-t ha....nagyot.

Én egy kicsit ismertetõbb választ írok most neked.

Mindkét márka nem a legjobb márka, ha kombót szeretnél venni. A Harley Bentonnál jobb, nevesebb a Peavey, de a 65W-os Harley jobban megéri. Azzal már lehet zavarni a szomszédokat rendesen.

65 W teljesitmény
12" Eminence hangszóró
1x gain
1x hangerõ az elsõ csatornához
2 sávos EQ az elsõ csatornához
1x gain
1x hangerõ a második csatornához
3 sávos EQ a második csatornához
Zengetõ
Csatorna váltó
Vonal kimenet
Effektloop
Külsõ hangfal kimenet
Méret: 51 x 51 x 26,5cm

Szvsz Harley Benton, bár lehet hogy csak azért mondom, mert a Peavey-t csak hallottam, a Harley-n meg jáccottam is.

Ha érdekel valaki Shakra+HammerFall+Stratovarius képek klikk ide!(elöl álltam😛)
blackmetal
sztem eléggé a 2.

McGrady
jah...bár elég olcsó...az enyim majdnem annyi volt és csak 15 W-s

Kuss!-magyarázta.

Aquir
a 2. szebb 😛 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Én vagy ilyet
vagy pedig ilyet veszek...
Csak nem tom melyik legyen...
Szerintetek melyik ér meg jobban?