Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nitramk
Nehezebb a húrcsere.

Squier bullet strat-hoz milyen erõsítõt ajánlatok? Lehetõleg 30 ezer alatt és legyen benne torzítás. Természetesen csak itthoni használatra 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Egyébként sztem az én gitáromon is fix húrláb van. De úgy hallom a termolonak meg a többinek van hátránya.
HTS s3rg1nh00
éljen a fix húrláb<#ravasz1>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
Hát igen, sajnos a tremolóknak megvan a hátránya.

mumpic
A floyddal meg az a baj, hogy ha rátenyerelsz, akkor nyomódik, még ha nincs is benne a kar.
Na meg a ZR széria (ez már nem floyd rose, csak abból csinálta az ibanez) elõttiek nem golyóscsapágyasak, hanem amolyan késszerû lemezen "áll", és a rugók tartják vízszintben. A kést meg mindig élezni kell, ez is ha elkopik akkor billeg, csúszkál, és nem tartja már a hangolást.
Valamint ha csak egy húr is elszakad, akkor a többinek a hangolása is elmászik.
És épp ezek miatt baromi nehéz behangolni alapból is. 😊

sztem is felesleges még

tigeroo
ha nem tudod miaz akkor szerintem felesleges. sokan még a profik közül sem használják, a helyzettõl függ hogy kell-e
Hecker007
ha lehet is nem tudom mi értelme... sajnos a vintage féle nem mindíg épp hang nélkül mûködik, legalábbis az olcsóbbak meg azok amik már régiek, nekem az utóbbi van :S

JohnnyNapalm
attól függ hogy milyen a húrlába annak a gitárnak

Akkor termolot lehet rakni mondjuk egy Baltimore gitárra szerintetek?
Hecker007
tremoló karnak hívják magyarul, angolul meg wamibar-nak szokták nevezni ha jól emlékszem, nekem pl fel sincs rakva a gitárra, meg be sincs állítva rendesen a tremoló, én egyedül a Floyd Rose félét tartom használhatónak

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

csokalaci
pálca<#idiota>
amúgy nemhiszem

http://facebook.com/musicleander

Sziasztok!

Nézegettem több gitáros videót a YouTube-on és láttam, hogy a húrlábnál valami lóg.
Pl. ezen a képen:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/Stratocaster_detail_DSC06937.jpg/200px-Stratocaster_detail_DSC06937.jpg
Az a pálca, aminek fehér a vége.
Olyat bármelyik gitárra lehet tenni?
Hecker007
én ebbõl a gitárból akarok jobb kezeset venni 😊
egyszer játszottam rajta és nagyon jó szerintem kényelmes a fogása meg nagyon jó a hangja, szerintem rockhoz meg metalhoz pont jó

mumpic
offtopik <#kuss>

bardocz
Ilyen áron inkább ezt veszek😊
Hecker007
Nézz egy Ibanez RG370DX-et abból 1000% hogy van balkezes, még itt nálunk (Debrecen) is volt egy a Fejesben. Annak legfeljebb az ára nem fog tetszeni 😊

Szerintem vegyél balkezes gitárt, hidd el nem olyan nehéz találni olyat amit szeretnél.
bardocz
Próbáltam, és egyáltalán nem tökmindegy nekem. Jobb kézzel a pengetõt alig tudom megfogni, nemhogy pengetni vele😄
nah igen, ez a másik, legegyszerûbb megoldás😄
Aki azelõtt nem gitározott még, annak tök mind1, hogy balkezes vagy jobbkezes

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Én is ismerek ilyeneket. Valaki azt se tudta, hogy van balkezes gitár a földön így kezdte el a jobbkezest, de már nem tudna átállni a balra és jól megy neki a jobboson. Van ez így...😊
tigeroo
szintén
Én balkezes vagyok, de jobb kezes gitáron játszok
L3vi
Rengeteg gitárt gyártanak balkezesben is.
Nem kell bolhából elefántot csinálni.

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Ti tudjátok. Ha balkezes lennék biztos nem húroznék át semmit. Addig mennék amíg nem szereznék egyet. Nem hinném, hogy olyan nehéz lenne.
ennyi😄

mumpic

A hevedertartót meg át lehet fúrni <#bee1>

Mert az RSE-t külön kell telepíteni, lehet, hogy ezt nem tetted meg. Guitar, bass és drum-ot is külön.
Nem nehéz szerezni. Bárhonnan rendelnek neked. Van szerencsém az egyetlen jobbkezesnek lenni a gitárosok közül a zenekarba és a gitárosunknak is valami Ibaneze van nem tudom pontosan, de az is valami G valami széria. Na mind1, menj be egy boltba és mondd, hogy ilyet szeretnél és mennyiért hoznak. Ennyi.
És SrAta-nak is igaza van, nem mindenki Hendrix..😊
Sziasztok!
Guitar Pro 5.2 - ban van a Sound menübe hogy Use RSE. Viszont nekem nem lehet valamiért bekapcsolni.Nem tudjátok, miért van ez?
SrAta
amint látom a gitár ergonomiai szempontokbl nem kényelmes balkezesnek(a jobbkezesgitár)

nem szimmetrikus szal nem lenne neki kényelmes...
jah meg a kábel...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Jah, és elektromosnak a kábel felfele lóg, meg nem lehet használni a hevedert. Még esetleg akusztikusnál mûködik.
ennyi

L3vi
Húrozz át egy jobbkezest.

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Hecker007
Az a baj hogy balkezes gitárt szerintem elég nehéz szerezni, Ibanez GRG170DX nem lenne rossz, csak az nem balkezes :S

bardocz
Értem.
Igazából magam szórakoztatására akarok megtanulni, tehát ha el tudok játszi magamnak, akkor nekem már jó😊
bardocz
Akár basszusgitár is jöhet, ha az van jó áron, annak legalább mélyebb a hangja, azt meg szeretem😊
mumpic
Torzított hangszínnel nem tanulsz meg gitározni, csak maszatolni.

mumpic
tigeroo
hát a staggokat nem ismerem, van közöttük 30-50ért is bassgitár..pölö itt e!
plusz ez balkezes kivitel, tuti ez is dob az értékén (mert ritka)

szerintem 20-25ig bátran megéri licitálni rá

jah és ajánlom ezt a topikot majd ha meglesz a hangszer 😄
bardocz
Igen tudom, csak mondtam egy árat-.-
SrAta
hiddel addigra 28.-ára nem 5000 lesz😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Ennél mi a max ár, amit megérhet? Nincs minimálár, szóval ha ötezerért ütik le, akkor ennyiért kell eladnia.
bardocz
Tudom, csak annak annyira nem jön be a hangja, mint a torzított😞
Hecker007
Én is az akusztikusat ajánlanám kezdésnek, elektromoshoz kell még erõsítõ is, meg valamilyen effektprocesszor vagy pedálok, ezek meg így elég drágák és hogyha neadjisten elmegy a kedved az egésztõl valamiért akkor sokat buksz anyagilag.

Hecker007
Olyanhoz még nem volt szerencsém.

csokalaci
Szia ! Szerintem mindenképpen akusztikussal kezdjed.
Ez csak az én véleményem 😊

http://facebook.com/musicleander

bujcsik555
Ahha. És az MSA az milyen? Az olcsóbbak közül azt találtam jónak tûnõ western gitárnak.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.