Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De amíg nem hangoltam lejjebb, addig pár óra után se hangolódott el.
http://facebook.com/musicleander
lehet hogy nyúlnak, mert még újak
Az elõfordulhat, hogy azért hangolódik el a gitárom egy perc játék után, mert egy fél hanggal lejjebb hangoltam az egészet, majd vissza ? Meg mert nem olyan vastagok a húrok ?
Egyszer volt szerencsém találkozni ezzel a sráccal, gondoltam az õ dallamaival kívánok nektek boldog új évet!
buék!
egy közeli ismerõsömnek kiderült hogy van egy csehszlovák CREMONA márkájú elektro-akusztikus gitárja, kb. mennyit érhet? úgy láttam hogy a hangszedõi be vannak rozsdálva, de majd ki akarom próbálni. 😊
jó állapotban van (kb. 15-20éves lehet, szerintem).
új húr az kell rá ofkóz, de amúgy a teste elég jó állapotban van.
egy közeli ismerõsömnek kiderült hogy van egy csehszlovák CREMONA márkájú elektro-akusztikus gitárja, kb. mennyit érhet? úgy láttam hogy a hangszedõi be vannak rozsdálva, de majd ki akarom próbálni. 😊
jó állapotban van (kb. 15-20éves lehet, szerintem).
új húr az kell rá ofkóz, de amúgy a teste elég jó állapotban van.
Asszem meg is van hogy melyik könyvet olvasom el legközelebb 😊
persze, a matt feketén nem látszik (nekem is az 😛), de a fényes feketén ha csak gondolsz arra hogy megérinted már meglátszik xd
nekem matt fekete, semmi nem látszik meg rajta
Jah, ha jól emlékszem a linkedbõl, akkor ez is ragasztott. Ujjlenyomatokról ne is beszéljünk, rengeteget szenvedek a full fekete gitárommal!😊 Ha csak arrébb teszem, már lehet percekig törölgetni.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
De én akartam, csak utánanéztem, és ez ugyan annyit tud mint a fekete + arany, csak olcsóbb. És a feketén nagyon látszódnak az ujjlenyomatok meg a karcok.
Szép😊 Akkor nem lesz egy hamar Iron Cross mod?😊 Vagy azt nem te akartad egy fekete LP-vel?
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
csinálj gitár tesztet..amit lentebb írtam
Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
ezt észre se vettem eddig <#wow2>#wow2>
Nem feltétlenül bassz pengetõ, az a vastagságtól is függ. Amúgy a képen a lényeg hogy a pengetõ olyan mint a prizma és a húrok a fény amit lebont 😄
bass pengetõ, nekem is van egy ekkora batár
csak azért linkeltem be hogy ne csak írjak róla hanem akkor így látják a többiek is 😊
Amúgy a Dimarzio-k bekötése engem is érdekelne, mert én nem tudok rájönni, ha a bekötési útmutató szerint csinálom akkor nem úgy szól ahogy én szeretném :S
Amúgy a Dimarzio-k bekötése engem is érdekelne, mert én nem tudok rájönni, ha a bekötési útmutató szerint csinálom akkor nem úgy szól ahogy én szeretném :S
Hát nem tudom, õszintén nem is érdekel 😄
Amúgy mik a vélemények az ibanez art 320-ról? Most e-között és egy Schecter omen extreme 6 között vacilálok
Amúgy mik a vélemények az ibanez art 320-ról? Most e-között és egy Schecter omen extreme 6 között vacilálok
Valakinek van tapasztalata errõl a gitárról?
Epiphone LesPaul Standard Plus DB
Amit vettem volna, az már megint nincs.
Egy kis összehasonlítás a kettõ közt:
Epiphone Les Paul Custom EB (ebony)Szólógitár:
Mahagóni/éger test, mahagóni/éger fedlap, mahagóni nyak, rózsafa fogólap, két humbucker pickup, arany hardware.
Epiphone LesPaul Standard Plus DB elektromos gitár:
Mahagóni test jávor toppal, ragasztott mahagóni nyak, rózsafa fogólap, 2 AlNiCo humbucker hangszedõ, arany szerelékek, desert burst szín
Mekkora lehet a különbség ? Mert szerintem nem sok.
Epiphone LesPaul Standard Plus DB
Amit vettem volna, az már megint nincs.
Egy kis összehasonlítás a kettõ közt:
Epiphone Les Paul Custom EB (ebony)Szólógitár:
Mahagóni/éger test, mahagóni/éger fedlap, mahagóni nyak, rózsafa fogólap, két humbucker pickup, arany hardware.
Epiphone LesPaul Standard Plus DB elektromos gitár:
Mahagóni test jávor toppal, ragasztott mahagóni nyak, rózsafa fogólap, 2 AlNiCo humbucker hangszedõ, arany szerelékek, desert burst szín
Mekkora lehet a különbség ? Mert szerintem nem sok.
nekem se hajlott meg, viszont magasságot kellett állítani, én extrém alacsonyan játszok..gyakorlok.. ha meg fel kell venni valamit, akkor magasabbra állítom, így jobb lesz a hangja, de viszont így fárasztóbb a gitár
nem tud valaki speedet?
nem tud valaki speedet?
nekem a két kedvenc pedálom, maxon od9 pro+ és a fulltone OCD, próbáld ki ezeket is egyszer..
Amúgy ma megjött az új pedál (boss os-2). Mázlim volt mert kb 15 perccel azelõtt jött hogy elindultam próbálni 😄
Egyszerûen gyönyörû hangja van. Haverom kipróbálta mondta hogy Õ is beszerez egy ilyet a mostani ds-2 turbo helyére.
Egyszerûen gyönyörû hangja van. Haverom kipróbálta mondta hogy Õ is beszerez egy ilyet a mostani ds-2 turbo helyére.
ezér kéne megtanulni má végre a hangszedõk szerelését..
szeretnék még venni a jövõben egy super distortion dimarziot, amit jólenne ha betudnék szerelni
szeretnék még venni a jövõben egy super distortion dimarziot, amit jólenne ha betudnék szerelni
Hát nem tudom hogy van mert van ahol azt irják hogy nekik 4 vezetékes van ahol azt irják hogy 3...
pl egy fórumon a csávó azt irja
On my INF 3 and 4
white is hot full humbucker
red is the coil split
black is the ground
the thick black wire is shrink tubing
probably hides the bare and what ever wiring
you have these right?
pl egy fórumon a csávó azt irja
On my INF 3 and 4
white is hot full humbucker
red is the coil split
black is the ground
the thick black wire is shrink tubing
probably hides the bare and what ever wiring
you have these right?
nekem is zúg ha kihúzom a kábelt a gitárból
Én kb egy éve gitározok, de a 9-es húr nekem nagyon vékony ezért kipróbáltam a 11-est és sokkal jobb
Köszi a válaszokat! Marad a gyakorlás akkor, majdcsak megszokom 😊
Nem feltétlenül, aki sok éve gitározik és pl 10-es húrt használt, utána ha 11 vagy 12-esre vált nem biztos hogy ugyanúgy fog menni neki, volt és van is rá példa, nem fekszik mindenkinek ugyanaz a húrvastagság 😊
nagybátyám pl már kb 20 éve gitározik és 8-as 9-es húrt használ, a 10-es már vastag neki nekem pl igaz még csak 4-5 éve gitározok, vékony már a 9-es sõt a 10-es is, 11-es húrt szeretem a legjobban eddig.
Be kell hozzá keményedni az ujjnak is, meg meg kell szokni hogy kicsit nagyobb erõvel is kell lefogni, legalábbis én ezt tapasztaltam eddig.
nagybátyám pl már kb 20 éve gitározik és 8-as 9-es húrt használ, a 10-es már vastag neki nekem pl igaz még csak 4-5 éve gitározok, vékony már a 9-es sõt a 10-es is, 11-es húrt szeretem a legjobban eddig.
Be kell hozzá keményedni az ujjnak is, meg meg kell szokni hogy kicsit nagyobb erõvel is kell lefogni, legalábbis én ezt tapasztaltam eddig.
Hogyhogy rosszul fogja a húrt? Az mind1 hogy milyen vastag ha jól fogja az alap húrt is akkor egy basszusgitárt is jól le tud fogni
Digitech RP-70-nél lehetséges az, hogy két különbözõ effektet használsz egyszerre ? (pl.: phaser+wah)
Valószínûleg nem szoktad még meg a vastagabb húrt és ezért rosszul fogod, gyakorolj sokat és ha még mindig nem jó akkor be kell állíttatni a gitárod.
Nálam pont fordítva van. Ha megfogom a fém részét akkor zúg.