25
  • Coine
    #25
    Azt ugye tudjátok, hogy az egész világon 2 DARAB ország van akik nem írták alá a " szén-egyezményt ", azaz nem használnak szénerőműveket.
    USA és Russia


    ...

    éljen USA, meg éljen CCCP....
  • StarFist
    #23
    Sajnos ehhez a megoldásokat a nemzetkeözi olaj, energia stb. trösztök ellenében kellene keresztülvinni. Ez pedig nem fog menni. Tudod milyen éhinség hullám söpörne végig az arab államokon, ha az egyetlen bevételi forrásukat jelentő kőolaj egyik pillanatról a másikra értéktelennné válna? Persze, tudom...kőolaj és földgáz származékokkal dolgozik pl. a műanyag ipar is. Ez azonban csak a bevételek kis hányada. A legnagyobb felvevő piac az üzemanyag ipar.
    Ahhoz, hogy új tecnológiákat bevezessük szinte az alapokig le kellene rombolni a jelenlegi energiaipari struktúrát. A StarTrek világától (a többség érdeke fontosabb a kevesekénél) pedig még messze vagyunk (az ember mindíg is az önzéséről volt híres). Igazság szerint túl kellene lépni azokon az alapelveken, melyekre jelenlegi technológiánk alapul. Itt most arra a véletlen felfedezésre gondolok, hogy a váltakozó mágneses tér elektromos vezetőkben áramot gerjeszt. Az elméleti alapok már megvannak hozzá, csak saját korlátainkon kellene felül emelkednünk.
  • #13
    meg jól el leszünk az angol, francia, ausztrál filmekkel. :)
  • #11
    nos én tudok egy egyszerűbb, igaz radikálisabb megoldást az enrgia problémára. plussz még jogdíjat sem számítok fel! :) nos,... le kell bombázni las vegast, meg hálivudot és kész. voila, nincs több áramszünet kaliforniában (, meg még több szar játék a vesztvúdtól, habár ez csak prémium).
  • Lacc
    #10
    Nem lesz ennek az energia-válságnak jó vége, nem lesz... És mi lesz, ha elfogy a szén? Ha? Ennyi erővel az ablakon is kiszórhatják a pénzt. Ha valaki teszem azt feltalál egy másik energiaforrást, amiből sok van, meg hűdejó, jönnek a sejkek, meg ilyenek és szépen elhallgattatják.
  • StarFist
    #4
    Mit jelent az a szó, hogy oximoron? Most csak én vagyok a hülye? Mellékelni kellene a hírekhez egy idegenszavak és kifejezések szótárt.
  • FormatC
    #2
    Legyünk már magyarosabbak:
    karbondioxid = s z é n - d i o x i d
  • Laalee
    #1
    nagyszerü... azert emrt a köcsögök lobbyznak neki mi dögöljünk meg...

    mertnemlehet egy minöségi atomerőművet epiteni... vagy sporolni egy kicsit, bar ez szinte lehetetlen az amerikaiakbol kiindulva