12
R.I.P. 42 meg ami belefér
  • Efreet
    R.I.P.
    angolul már megjelent, idén megjelenik nálunk is...
  • Efreet
    holnap lesz 1 éve hogy elment stoppolni...
  • Efreet
    Index
    2001. november 20., kedd 16:59

Az idén elhunyt Douglas Adams, a Galaxis Útikalauz stopposoknak világhírű szerzője hátrahagyott egy regényt számítógépe merevlemezén. A mű nem veszett el: megkezdődött sajtó alá rendezése, és jövőre minden bizonnyal a boltokba kerül.

A Galaxis Útikalauz-sorozat hatodik része - angol címe: A Salmon of Doubt - májusban, az író halálának évfordulóján kerülhet a könyvespolcokra. A regényen szerkesztési munkálatok folynak, de nem fejezik be a már halott szerző helyett. A kötetben emellett helyet kapnak Adams publikálatlan újságcikkei és egyéb írásai is.

A könyvet Adams özvegye találta az író számítógépén. Adams 11 évig dolgozott a befejezetlenül maradt regényen, és számos különböző változatot hagyott hátra, ami nehezíti a szerkesztést.

- Tökéletességre törekedett, nagyon kritikus voilt önmagával szemben. Mindig újra és újra átírta, amit már egyszer megírt, ezért van ilyen sok fájl - mondta az özvegy a BBC-nek.

Douglas Adams májusban hunyt el szívroham következtében, 49 évesen.
  • Zaphod
    Nézzétek meg a towelday.org-ot. Mi visszük a pálmát!!! :))
  • Zaphod
    Van nálatok törölköző? Rám nagyon furcsán néznek.
    abel volt "ismerős" Stuttgart-ban?
  • Zaphod
    Szerintem minél nagyobb a város annál kevésbé, mivel annál többen lesznek törölközösök.
    Rajtam még egy 42 felíratú póló is lesz.
    G-nek köszi!
  • abel_crc
    Engem valószínű nagyon hülyének fognak nézni pénteken Stuttgart főutcáján, vállamon egy törölközővel :)
  • G
    Utoljára látható
    Kicsit más stílus, de Douglas Adams
  • Zaphod
    Pedig pedig (nem biztos,hogy jó a sorrend): Galaxis..,Vendéglő a világ végén, Az élet a világmindenség meg minden, Viszlát és köszi a halakat és Jobbára ártalmatlan.
    Május 25 törölköző nap!!!! Ne felejtsd otthon!!
  • Laalee
    en nem, viszont azt se tudtam hogy a galaxisnak 5 resze van :(
  • Zaphod
    Frank inspirált rá. Remélem volt értelme.
    Tud valaki magyarul megjelent könyvéről ezeken kívül?:
    Galaxis...1-5
    Dirk..., Az élet hosszú...(Dirk 2)
    Titanic csillag...(Tudom ezt nem ő írta)