9010

• B0B0
    Ennyire nem érdekel senkit?
  • B0B0
    Kicsit több info a hirado.hu-n
  • B0B0
    Ennyit kaptam mélben.
  • iroszob
    Bővebben a program? :)
  • B0B0
  • B0B0
    Azért sokat mond, hogy 80-as évek beli album a listán sincs
  • iroszob
    Japánban inkább Roger számított különlegesnek. :)

2004 elején hetekig így kb. így nézett ki az internetes HMV cd-bolt slágerlistája (volt hogy 10 Queen album volt az első 15-ben) Japánban:
    Queen Jewels: No. 1
    Greatest Hits 1: No. 4.
    A Night At The Opera (2004): No.16
    Queen II (2004): No. 18
    Queen I (2004): No. 19
    The Game (2004): No. 20
    Greatest Hits I (2001): No.21
    Sheer Heart Attack (2004): No. 22
    A Day At The Races (2004): No. 23
    News Of The World (2004): No. 24
    Greatest Hits III: No. 27
    Jazz (2004): No. 30
    Greatest Hits II (2001): No. 35
    A Night At The Opera (1995): No. 46
    Made In Heaven (2001): No. 54
    Queen II (2001): No. 82
    A Night At The Opera (2001): No. 83
    Innuendo (2001): No. 89
    Sheer Heart Attack (1995): No. 95
    Sheer Heart Attack (2001): No. 96
    Queen II (1995): No. 117
    Queen I (2001): No. 132
    Queen I (1995): No. 139
    Greatest Hits II (1995): No. 140
    A Day At The Races (2001): No. 185

Egyik mai napilapban "Rockhagyaték: kalapács alatt" címmel van egy cikk.
    Részlet: ... A klasszikusok, rocklegendák, halott sztárok "filléres emlékeit" ma már sokra értékeli a piac, a kortárs "műanyagsztárok" árfolyama viszont meglepően alacsony. ... Az ötvenes-hatvanas években felnőtt "Nagy Generáció" módosabb tagjai bevásárolnak a filléres emlékekből, másrészt egyre több gyűjtő igyekszik bővíteni gyűjteményét, és újabban megjelentek a spekuláns befektetők is a piacon, valamint a rockmúzeumok és egyéb kiállítóhelyek sem sajnálják a pénzt a becses darabokért. Az Egyesült Államokban ugyanakkor kifejezetten divat lett újgazdag körökben Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Who vagy Elvis Presley, Jimi Hendrix, John Lennon relikviáival "híreskedni", díszíteni a lakást. Idén valószínűleg belép a "nagyok" körébe a Queen is, mert a CooperOwen decemberi árverésén egy ismert gyűjtő, Basge Asselbergs harmincéves Freddie Mercury és Queen-gyűjteménye kerül kalapács alá számos olyan tárggyal, amelyre szakmai körökben régóta vadásznak.
  • B0B0
    Az hagyján! A 70-es években ott Freddie szexszimbólum volt! :)
  • Gaborku
    Igen, a japánok rajongásban (is) nagyon fanatikusak :)
  • vasmacs
    Ha vársz 4 percet, akkor én írtam volna, hogy Budokan... :-)
    Nagyon sok híres ember nagyon sok híres koncertet adott ott :-)
  • B0B0
    Konkrétan nem erre az apropóra gondoltam. Ez a Tokiói Budokan Hall, a legnagyobb Japán Queen-koncerthelyszín volt. A 70-es és 80-as években állítólag a szomszédos utcákban is lehetett hallani a közönség őrjöngését, akkora hangulat volt ott mindig.
  • iroszob
    Ja, ez Tokióban a Kitanomaru parkban van! :)
    A koncert a 46664 program része, egyelőre ennyit tudni. Talán nagyobb port kavar, mint a 3-4 évvel ezelőtti.
  • grizzly21
    milyen koncert ? en ott leszek!

BOBO: en nem
  • B0B0
    Tudjátok mi ez az épület? :)

• iroszob
    Brian, Roger és Jim Beach (a Queen menedzsere) szervez egy koncertet 2008. júniusára, a Hyde Parkba. Akkor lesz Nelson Mandela 90 éves.
    Talán megfelelő lesz az alkalom, hogy kiadják a "The Call"-t például. És persze egy fellépés is valószínűsíthető.
  • B0B0
    Haha
  • iroszob
    :)
  • B0B0
    Na de hol?? Infót kérünk! :)
  • vasmacs
    Erről én is hallottam vhol.
  • B0B0
    :D
  • iroszob
    Így van. A Seven seas of rhye-t meg képesek voltak 2 albumon is ránksózni! :)
  • B0B0
    Te, én csak tippeltem :)

Who Want To Live Forever:
    van egy másik verziója ugye a CD-s albumon: Forever! ;)
  • iroszob
    Bobo, ha belinkelsz valamit, olvasd is el. :) Itt az infód.
    A 3 cd-s a 10-s "lebutítása", egy időben jelentek meg. De a bonus cd-n nem lehetett rossz minőségű dal, az inkább a Rain vagy a Green lehetett a Queen előtti időkből.

A hegylakós verzió volt az első nem album dal, amit megismertem. Most meghallgatva pont az nem tetszik amiért akkor szerettem: lassú a dal, nem olyan erőteljes.
    Azért odáig nem fogunk eljutni, hogy megjelenik a Who wants to live forever egy korai változata, amin még Brian egyik lánya énekel.
  • B0B0
    Ahha. Na ezt még nem láttam. Mindenesetre nem tudom mire vélni, hogy a Goin' Back lemaradt a 3. CD-ről
  • pipeppers
    Illetve nem tudom mikor jelent meg a 10-es CD, ez 2000-es
    Solo
  • pipeppers
    Nem, ez régebben jelent meg.
  • B0B0
    Mellesleg szerintem ilyen szempontból a legnagyobb csemege az, hogy 1994-ben csak Hollandiában kiadták a Gettin' Smile albumot CD-n. Na azt szívesen megszerezném! :)

• B0B0
    Nem lehet, hogy a 10 Cd-sből láttad azt a 3-at?
  • pipeppers
    Igen, ez igaz. Nem is szabadna rosszabb minőségű anyagot kiadni, ez rontja a renoméját.
  • pipeppers
    Volt egy 3 CD-s kiadvány, a Mr. Bad Guy, a Barcelona és volt mellette egy Bonus CD. Azon rajta volt. Bár nem tudom, hogy mennyire volt hivatalos.
  • B0B0
    Alapvetően egyetértünk, de szerintem ezek kiadását alapvetően a pénzszerzés motiválja.
  • pipeppers
    Tudod ez mind azért van, mert az emberek ki vannak éhezve az újra. Szeretnék hallani Freddie-t, de ők is tudják, hogy már nem fog új dalokat írni. Ez a rengeteg remix helyettesít valamit. Igaz, hogy nem az eredeti, igaz, hogy nem olyan jó, de Freddie énekel rajta, és mégis valami más. Azért meg lehet őket is érteni egy kicsit.
    Tényleg fárasztó tud lenni, én is tegnap botlottam bele olyanokba, hogy korai verzió meg későbbi verzió... hihetetlen, hogy mit ki nem adtak. És hallottam olyan felvételt is, hogy nem bírtam végighallgatni. No nem Freddie miatt, de olyan volt a minősége.
  • B0B0
    Ezen sokat filóztunk, utánanéztünk, de az 'I' lehagyása csak akkor lehetne, ha ott lenne már egy előző sorban. De jelen esetben ez az első sor.

Hidd el, nem véletlen, hogy ez így van megírva! Így van egyénisége a dolognak. ;)
  • McGrady
    jah, én is úgy gondoltam, hogy rögtön "bevallja bűnét". Persze amúgy nagyobb a hatása :-)
  • grizzly21
    Bobo: sztem "Mama, just killed the man"

ezt szoktak igy mondani nem? lehagyjak hogy "I"
  • B0B0
    Nekem megvan DVD, ha pesti vagy, megoldhatjuk a dolgot! :)
  • B0B0
    Rock It: szerintem a jobb felvétel került az albumra, ők ehhez nagyon értettek ;)

A The Freddie Mercury Video Collection a 10 CD-s 2 DVD kiadvány előtt már megjelent (1 évvel asszem)

Nézd! Én nem azt tartom bőrlehúzásnak, ha egy B-side-os dal vagy egy ritka dal megjelenik egy albumon, az örömteli (lásd ugye: Goin' Back). Én azt tartom bőrlehúzásnak, amikor hatszáz remixet nyomatnak ki. De látom te is ezt a véleményt vallod, csak máshogy fejezzük ki magunkat :)
  • iroszob
    Összefoglalva: nem volt vita, mert visszaolvasva nem érzem, hogy különbözne a véleményünk.
    Azt leszámítva, hogy a válogatások tényleg a "nyúzzunk le még egy bőrt" elven jelennek meg, de ezek a box set-ek szerintem nem. Hiszen azt úgysem veszik meg 100 ezernél többen, ellentétben a válogatáslemezek többmilliós példányszámával. És ha már megjelenik egy ilyen gyűjtemény, akkor inkább az az elkeserítő, ha valami lemarad róla. A Love kills remixek teljesen más dolog, mert azokat nem is Freddie készítette.

Mondok más példát: úgy tudom, hogy a Rock it című dalt Roger és Freddie is felénekelte, majd nem tudtak dönteni, melyik kerüljön fel az albumra. Szavaztak. Briannek Freddie, Johnnak Roger változata tetszett jobban, döntetlen. De Roger a dalszerző. Erre nem lehet azt mondani, hogy az a tökéletesre csiszolt, a másik jogosan ment a fiókba.
    Én pont ezt nem tartom bőrlehúzásnak, ha megjelenik, a korábban B oldalakon, itt-ott vagy sehol megjelent dalokkal együtt. Mert így könnyebb beszerezni, nem úgy mint egy kínai faluban a IHM műsorát, amit ugyan leadott a tv.

A The Freddie Mercury Video Collectionról meg nem is volt szó, az csak egy része annak a 10 CD-s és 2 DVD-s kiadványnak, amiről beszéltem. Infót ugyanott találsz róla.

Végül a Flash Gordon sorozatot már be is
    mutatták.
  • qwertrt
    Sajna nincs. Gyakorlatilag nem láttam amióta szeretem a Queent, pedig előtte orrba-szájba nyomták a TV-n. Egyszer adják csak, rá leszek tapadva a képernyőre.
  • B0B0
    :D